Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

audio bravo

Featured Replies

Napisano

szukajaka nie działa. jakie fabrycznie są w drzwiach coś mam ale słabo gra. co jest w desce albo powinno być ja u siebie nic z tamtąd nie słysze. czy w drzwi wchodzą 16,5?

Napisano

> szukajaka nie działa. jakie fabrycznie są w drzwiach coś mam ale

> słabo gra. co jest w desce albo powinno być ja u siebie nic z

> tamtąd nie słysze. czy w drzwi wchodzą 16,5?

165 mm wejdzie dopiero po założeniu dystansów dostępnych np. na allegro.

Wysokotonowych pod szybą chyba nie ma co wymienia bo one i tak tylko gwiżdżą.

Napisano

Dużo się dowiadywałem, miałem już 100 razy kupować ale nigdy nie miałem czasu obookać dokładnie, a jak się znalazł to miałem wyjazdu i brakowało kasy i tak cały czas zlosnik.gif

PHONOCAR no niby najlepsze waytogo.gif za niską kwote

Napisano

> myślę nad :

> http://allegro.pl/item321164041_fiat_bravo_brava_marea_odseparowany_system_165mm.html

> ewentualnie ze względyu na cene:

> http://allegro.pl/item323037558_fiat_bravo_brava_marea_odseparowany_system_165mm.html

> może ktoś ma jakies sugestie

Obydwa zestawy to dno, ale jak nic więcej nie uzbierasz to PC możesz kupić

Napisano

te gwizdki przy tych phonocarach to straszna tandeta no.gif, ja bym proponowal takie cos allegro

trzeba troche dolozyc ale naprawde warto ok.gif

Napisano

> te gwizdki przy tych phonocarach to straszna tandeta , ja bym

> proponowal takie cos allegro

> trzeba troche dolozyc ale naprawde warto

no ale lepiej niech już kupi PC niż te Voice Krafty. Chociaż ja bym radził jak już nic nie robić a dozbierać i kupić Powerbassy lub Herze.

A wogóle kolego co masz za radyjko ? orginał czy jakieś świeże na CD

Napisano

> no ale lepiej niech już kupi PC niż te Voice Krafty. Chociaż ja bym

> radził jak już nic nie robić a dozbierać i kupić Powerbassy lub

> Herze.

> A wogóle kolego co masz za radyjko ? orginał czy jakieś świeże na CD

alpine cda9855r, z tym ze ja to wszystko to w seju mam zlosnik.gif w bravce mam zamiar troszke tez poprawic audio, ale jeszcze sie zastanawiam co zrobic, glosniki beda chyba tez hertze, albo powerbassy, tylko nad radiem sie zastanawiam, bo troche nie widza mi sie te zwykle radia w ramkach, wolalbym zostac przy oryginale, jedynie zmienic na takie ze zmieniarka, nie orintujesz sie moze czy do fabrycznego radia mozna podlaczyc wzmacniacz hmm.gif

Napisano

Zależy jakie masz fabryczne radio smile.gif

Jeśli model M/M2, lub wyższy, to spoko, jest Line-Out na Mini-ISO.

Jeśli jednak masz L - to wyjścia na wzmacniacz brak.

Ja zamierzam zmienić z AD182M na H2, bo:

- moc ciut większa smile.gif

- miękka mechanika (a jeszcze kasety mam)

- obsługa zmieniarki

- obsługa AUX (nieopisane w instrukcji, ale zamiast zmieniarki wpinasz się na Mini-ISO, a tam jak zrobisz małe "kuku" to masz napis AUX i wejście liniowe)

Ja myślałem o zmianie przodu (seria) na Helix-y.

Tył mam stare 13cm Philips dwudrożne, ale wystarcza, uzupełniają "serię" pod względem średnich tonów i góry, bo z tym to fabryka się nie postarała.

Napisano

> alpine cda9855r, z tym ze ja to wszystko to w seju mam w bravce mam

> zamiar troszke tez poprawic audio, ale jeszcze sie zastanawiam

> co zrobic, glosniki beda chyba tez hertze, albo powerbassy,

> tylko nad radiem sie zastanawiam, bo troche nie widza mi sie te

> zwykle radia w ramkach, wolalbym zostac przy oryginale, jedynie

> zmienic na takie ze zmieniarka, nie orintujesz sie moze czy do

> fabrycznego radia mozna podlaczyc wzmacniacz

Do fabrycznego można podłączyć wzmaka (do M i wyżej przez mini ISO) a poniżej są na allegro przejściówki (Z wyjścia głośnikowego na chinch) tylko jakość sygnału będzie cienka i myślę że warto wymienić radio. Kupuj Alpina i ramkę pełną to najlepsze rozwiązanie.

Napisano

> szukajaka nie działa. jakie fabrycznie są w drzwiach coś mam ale

> słabo gra. co jest w desce albo powinno być ja u siebie nic z

> tamtąd nie słysze. czy w drzwi wchodzą 16,5?

wlasnie mam na biurku:

http://allegro.pl/item321872831_blaupunkt_gtc_662_hp_duza_moc_wymiar_165_mm.html

http://allegro.pl/item321872838_blaupunkt_gtx_352_hp_duza_moc_wymiar_87_mm.html

u mnie fabrycznie byly gwizdki

teraz bedzie 6 glosnikow na radiu 182H2 zlosnik.gif

dzis i jutro wytlumiam ambitnie auto (w tym caly dach bo on psuje to auto !! ) to powiem co i jak.

te glosniki sa podobno najlepsze w swojej klasie.

tak mi powiedzial kolega zajmujacy sie zawodowo car audio

Napisano
  • Autor

> wlasnie mam na biurku:

> http://allegro.pl/item321872831_blaupunkt_gtc_662_hp_duza_moc_wymiar_165_mm.html

> http://allegro.pl/item321872838_blaupunkt_gtx_352_hp_duza_moc_wymiar_87_mm.html

> u mnie fabrycznie byly gwizdki

> teraz bedzie 6 glosnikow na radiu 182H2

> dzis i jutro wytlumiam ambitnie auto (w tym caly dach bo on psuje to

> auto !! ) to powiem co i jak.

> te glosniki sa podobno najlepsze w swojej klasie.

> tak mi powiedzial kolega zajmujacy sie zawodowo car audio

ja wybrałem jednak http://allegro.pl/item321164041_fiat_bravo_brava_marea_odseparowany_system_165mm.html

a te 87 mm znaczy sie pod szybe zamierzasz wrzucić?? nie wiem czy to dobry pomysł wink.gif ja myślę raczej o czyms wiekszym w półke no ale Ty masz maryske to co innego:) na przód chyba by Ci się jeszcze te dystanse przydały;)

Napisano

> wlasnie mam na biurku:

> http://allegro.pl/item321872831_blaupunkt_gtc_662_hp_duza_moc_wymiar_165_mm.html

> http://allegro.pl/item321872838_blaupunkt_gtx_352_hp_duza_moc_wymiar_87_mm.html

> u mnie fabrycznie byly gwizdki

> teraz bedzie 6 glosnikow na radiu 182H2

> dzis i jutro wytlumiam ambitnie auto (w tym caly dach bo on psuje to

> auto !! ) to powiem co i jak.

> te glosniki sa podobno najlepsze w swojej klasie.

> tak mi powiedzial kolega zajmujacy sie zawodowo car audio

Blaupunkt oszalałeś chyba.

Napisano
  • Autor

czy tweetery można zamontować w tych miejscach na głośniki pod szybą czy to bardzo kiepski pomysl?? i pytanie odnośnie tych moich które są w zestawie nie popsuje mi to efektu bo to badziew przecie za kilka zeta?? generalnie myślę żeby włożyć a jak bedzie kasa wymienić na coś lepsiejszego??

Napisano

> myślę nad :

> http://allegro.pl/item321164041_fiat_bravo_brava_marea_odseparowany_system_165mm.html

> ewentualnie ze względyu na cene:

Mam takie dokładnie. I grają bardzo ładnie. Jestem z nich bardzo zadowolony.

Jedynie nad czym możesz jeszcze pomyśleć to wytłumienie drzwi. Tanie a da zdecydowanie więcej niż kupno drogich głośników.

No i jeszcze jedno - nie wiem czy we wszystkich bravkach - u mnie trzeba było wyciąć kawałek drzwi mimo dystansów aby dobrze pasowały.

Napisano

> No i jeszcze jedno - nie wiem czy we wszystkich bravkach - u mnie

> trzeba było wyciąć kawałek drzwi mimo dystansów aby dobrze

> pasowały.

Są głośniki przy których trzeba to obowiązkowo zrobić. Przy PB też tak jest. Niektórzy kupowali gorsze głośniki bo drzwi im było szkoda icon_rolleyes.gifscrewy.gif

Napisano

> Są głośniki przy których trzeba to obowiązkowo zrobić. Przy PB też

> tak jest. Niektórzy kupowali gorsze głośniki bo drzwi im było

> szkoda

Niekoniecznie - jak wsadziłem dystans to przy pb wystarczyło lekko blache odgiąć do tyłu w jednym miejscu i jest git.

Napisano

>Wysokotonowych pod szybą chyba nie ma co wymienia bo one i tak tylko gwiżdżą

też tak mówiłem póki nie załozyłem FOCALi utopia rotfl.gif

Napisano

> Blaupunkt oszalałeś chyba.

miałeś? bo ja mam i jak za te kase nie znalazlem nic lepszego (A wiele testowalem). do tego mam radyjko H2 i jak dla mnie lepiej nie trzeba.

przy okazji prowadzenia kabli na tyl wytlumilem podloge, drzwi, bagaznik i klape bagaznika. teraz w autku jest fajnie biglaugh.gif

w sumie zajelo mi to 3 pelne dni (ale za to starannie)

Napisano

> ja wybrałem jednak

> a te 87 mm znaczy sie pod szybe zamierzasz wrzucić?? nie wiem czy to

> dobry pomysł ja myślę raczej o czyms wiekszym w półke no ale Ty

> masz maryske to co innego:) na przód chyba by Ci się jeszcze te

> dystanse przydały;)

z przodu sa dystanse, nawet o tym nie wspominalem, bo to oczywiste smile.gif

z tylu mam 87 mm w slupkach i graja jako glosniki dodatkowe.

na fabrycznym sprzecie pasazerowie czesto narzekali ze nie slyszeli wiadomosci w radiu, kiedy z przodu bylo juz troche za glosno. teraz maja fajne glosniki z tylu i nie powinni narzekać smile.gif. Oczywiscie niech nikt nie mysli ze 87mm beda srubki w drzwiach sie odkrecac smile.gif)

Napisano

Witam wszystkich serdecznie to moja pierwsza odpowiedz......

Jezeli chodzi o wymiane glosnikow to mozna odrazu sie liczyc z wymiana radia bo jest za slaba na np PhonoCary 165mm ja takie zalozylem i gralo srednio po wymianie radia na Alpine 9871r jest duza roznica w Bravce w drzwiach sa oryginalnie niestandardowe elipsy wiec pierscienie dystansowe najlepiej z mdf-u sa konieczne na allegro mozna kupic sa nawet zestawy z glosnikami PC sam taki zestaw zalozylem no i jeszcze jedna bardzo wazna sprawa wieksza roznice w dzwieku glownie bass daje wygluszenie drzwi mata bitumiczna do tego przeznaczona drzwi wygluszone mata + glosniki opisane wyzej daja juz radosc ze sluchania. Z kolei na tyl zalozylem Helixy trzy drozne niestety z tylnych glosnikow nie mozna sie spodziewac zadnego basu tylko uzupelnienia dzwieku ale dobrze zrobione drzwi to uzupelniaja. W sumie to jeszcze bym polecil na przod Helixy tez bo slyszalem jak graja i jest ok troszke roboty przy tym jest ale warto smile.gif. W razie pytan postaram sie odpowiedziec wiecej bo w sumie troszke juz to przerobialem Pozdrawiam.

Napisano

Wymiana radia nie jest w żadnym wypadku konieczna ... H2 + wzmacniacz dają bardzo dobry efekt.

Napisano

Podepnę się do tematu.

Jak podłączyć 4-kanałowy wzmacniacz do H2, tak aby przód i tył był wzmocniony. Pewnie dam to do zrobienia jakiemuś warsztatowi car audio, ale z ciekawości chciałbym wiedzieć, przy czym potrzebowałbym wiedzy typu: kup taki a taki kabel, podepnij go tu i tu:)

Zestaw, jaki kupiłem to Infinity Ref 6520 CS przód i wzmacniacz Infinity 475 A. Na tył wylądują pewnie jakieś elipsy. Wielkich basów nie potrzebuję, tylko przód i tył chciałbym wzmocnić, bo radio raczej słabe.

Napisano

Na śmietniku BBM jest opis wyjść z fabrycznych radioodbiorników.

W instrukcji samochodu (o ile posiadasz) też masz to opisane.

Z tyłu radia jest łączówka Mini-ISO i masz wyprowadzone wszystkie 4 kanały.

Wyjście Line-Out mają nawet modele M.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.