Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Hak w Stilo MW

Featured Replies

Napisano

Witam;

Przymierzam sie do zamontowania haka holowniczego. Przy okazji zagdnąłem na ten temat mechaników w jednym ASo Fiata i zostałem poinformowany, że hak powiniem byc z centralką elektroniczna bo inaczej komputer tego nie rozpozna i będa jazdy z błędamiwrrr.gif itd itp usłyszałem koszty 1500-1700pln yikes.gif Zapewne część z Was ma hak w stilo więc pytam jak sobie poradziliście i ile prawdny jest w tym co usłyszałem.

Z góry dzięki smile.gif

Napisano

> Witam;

----ciach----

> Z góry dzięki

tuk.gif a kysz uzupelnic profil i sie przywitac tutaj

20.GIFmod.gif

Napisano

> Zapewne część z Was ma hak w stilo więc pytam jak sobie poradziliście i ile prawdny jest w tym co usłyszałem.

Stilo ma wykrywanie przepalonych żarówek i zwykłe podłączenie przyczepki pod istniejącą instalację (a więc dodatkowych żarówek) może wprowadzić stilaka w błąd, co skutkuje błędami. Aby rozwiązać problem można kupić specjalną wiązkę łączącą przyczepkę bezpośrednio z body-komputerem auta (jak już wiesz jest to droga impreza) lub bawić się w McGuywera i zamontować własnoręcznie sklecony zestaw 5 przekaźników (2 przekaźniki do kierunkowskazów, 1 przekaźnik do świateł pozycyjnych, 1 przekaźnik do stopu i 1 do światła przeciwmgielnego). Przekaźniki (a więc i przyczepka) są zasilane bezpośrednio z akumulatora przez stosowny bezpiecznik, a sterowane przez obwody odpowiednich świateł. wink.gif

Napisano

> Przekaźniki (a więc i przyczepka) są zasilane bezpośrednio z

> akumulatora przez stosowny bezpiecznik, a sterowane przez obwody

> odpowiednich świateł.

Przy czym dobór przekaźników wymaga trochę uwagi ok.gif - niektóre potrafią wygenerować błąd, inne nie.

Napisano

> Witam;

> Przymierzam sie do zamontowania haka holowniczego. Przy okazji

> zagdnąłem na ten temat mechaników w jednym ASo Fiata i zostałem

> poinformowany, że hak powiniem byc z centralką elektroniczna bo

> inaczej komputer tego nie rozpozna i będa jazdy z błędami itd

> itp usłyszałem koszty 1500-1700pln Zapewne część z Was ma hak

> w stilo więc pytam jak sobie poradziliście i ile prawdny jest w

> tym co usłyszałem.

> Z góry dzięki

witam.Mam podobny problem-będę wkrótce montował hak do MW rocznik 2005.Cena którą napisałeś to rzeczywiście cena w serwisie fiata(słono).Cena którą ja ustaliłem to około 380 zł hak plus koszt montażu oraz tego ustrojstwa co by nie myliło kompa razem miało wyjśc okolo 700 do 800 zl.tu ciekawa rzecz.Poprzednio użytkowałem stilo hatchbacka rocznik 2002 i wszystko działało poprawnie bez tego dodatkowego modułu do kompa.W firmie w której zakładałem hak powiedzieli mi że stilaki do 2004 roku nie potrzebowały modulu dopiero te powyżej muszą mieć dodatkowy moduł.Jesli masz stilo poniżej 2004 może skończy się na samym haku i montażu.Ja będę u siebie zakladał hak sam i na początek sprubuję podlączyć sie do instalacji bez modułu jak się nie uda będzie pokazywał przepalone żarówki to założę moduł

Napisano

Też mnie to czeka. Ale w poprzednim stilo z roku 2003 montowałem hak z centralką w Ital Mocie. O ile pamiętam to zapłaciłem cóś ok. 900,- zł. Mam też znajomego, który posiada montaż hakó w warszawie i mówił mi, ze mogą mi zamontować hak z centralką. Podejrzewam, ze z pewnością taniej niz w ASO.

Napisano
  • Autor

Niestety zachciało mi się względnie młodego wozu i mam z 2004. Na allegro sa oferty warsztatów, które na stronach internetowych deklaruja że "radzą sobie z body komputerami". Na allegro sa również specjalnie moduły mające udobruchac komputer - cóż - hak potrzebny bedzie w lato więc jest jeszcze chwila...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.