Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Coś z zawieszeniem ale gdzie CRV

Featured Replies

Napisano

Drodzy

ma w swojej Hani CRV taki problem ze trochę hałasuje mi zawieszenie , tj. ma małych dziurach np. przejazdy kolejowe , małe pęknięcia w asfalcje jest wrażenie jak by coś łomotał podejrzewałem swożeń wahacza , ale byłem na dwóch kontrolach raz w Shellserv tam mają podejście manualne tj. łyżka między wahacze a potem pojechalem na przegląd okresowy i poszarpali mi ją na hydraulicznych szarpakach na wszystkie storny i nie znalazł luzów , a mi stuka .

Tak sobie uknułem teorie że podobno w hondach górne wahacze jakieś takie dzięki moga wydawać , a z drugiej strony kombinuje sobie ze szarpak nie w pierwszej kolejności oddziaływuje na swożeń i gumy dolengo wahacza i na ten górny jest cięzki do wybadania .

Czy ma ktoś jakiś pomysł , dodam że zawieszenie CRV to w duzym stopniu jest kopią Civikowego z 96 roku .

Napisano

> Drodzy

> ma w swojej Hani CRV taki problem ze trochę hałasuje mi zawieszenie ,

> tj. ma małych dziurach np. przejazdy kolejowe , małe pęknięcia w

> asfalcje jest wrażenie jak by coś łomotał podejrzewałem swożeń

> wahacza , ale byłem na dwóch kontrolach raz w Shellserv tam mają

> podejście manualne tj. łyżka między wahacze a potem pojechalem

> na przegląd okresowy i poszarpali mi ją na hydraulicznych

> szarpakach na wszystkie storny i nie znalazł luzów , a mi stuka

> .

> Tak sobie uknułem teorie że podobno w hondach górne wahacze jakieś

> takie dzięki moga wydawać , a z drugiej strony kombinuje sobie

> ze szarpak nie w pierwszej kolejności oddziaływuje na swożeń i

> gumy dolengo wahacza i na ten górny jest cięzki do wybadania .

> Czy ma ktoś jakiś pomysł , dodam że zawieszenie CRV to w duzym

> stopniu jest kopią Civikowego z 96 roku .

sprawdź gumy na drążku stabilizatora.

Napisano

Amory, gorne mocowanie macpersona, maglownica, jak kolega ponizej zasugerowal - gumy na stabilizatorze, zaciski hamulcowe. Sprawdz tez czy maska nie ma luzow na zamku. U mnie na 90% ona jest przyczyna delikatnych, gluchych trzaskow. Mam jeszcze luzy na antenie radiowej, ktora tez dosc dlugo lokalizowalem.

Napisano

Stawiam na stabilizatory ok.gif u zony w samochodzie po 4-5 latach sie powybijały icon_rolleyes.gif

Napisano
  • Autor

> Stawiam na stabilizatory u zony w samochodzie po 4-5 latach sie

> powybijały

nie to stabilizator robiony rok temu 2 łaczniki i gumy , robiony w ASO (powiedzmy na lepszych częsciach) wtedy też przeglądali dokladnie zawieszenie i nic nie znaleźli , samochód od tamtego czasu ma moze 10 kkm zrobione .

Jakoś ostatnio zaczynam się skłaniać do maglownicy , jeżeli na szarpakach nic nie wyszło a mi puka na szczeólnie na skręconych kołach i predkości parkingowej . Ale z drugiej strony żeby maglownica szybciej poszła jak zawieszenie tj. końcówki , sworznie ?

Napisano

Sprawdź gumy na łącznikach. Miałem identyczne objawy jak u Ciebie, tyle że w civicu, dwa serwisy sprawdzały - nikt nic nie mógł znaleźć. Pojechałem do poleconego od znajomego speca od zawieszeń i po 40 sekundach w kanale orzekł - gumy na łącznikach stabilizatora smile.gif Jeszcze nie wymieniałem, zrobię to w tym tygodniu ale gość jest ponoć nieomylny wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.