Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zamoczony dowód rejestracyjny

Featured Replies

Napisano

Witam,

mam następujący problem: mój dowód rejestracyjny popływał trochę w wodzie i w ten magiczny sposób stracił trzy pieczątki. Po wysuszeniu cały dowód wygląda jak nowy - aż tak bardzo mokry nie był, ale po pieczątkach o współwłaścicielu, pierwszej rejestracji w kraju i gazie LPG zostały tylko plamy... Nie sposób zobaczyć tak orła, nawet kształt pieczątek jest niewyraźny... Jutro idę z tym do Urzędu Komunikacji... Czy mogą mi obok postawić nowe pieczątki z jakąś adnotacją czy coś w tym stylu... Mam takiego pecha, że policjanci zawsze przyczepiają się do szczegółów i boję się, że te plamy mogą potraktować jako brak pieczątek i np. odcholować mi auto... Jak myślicie obejdzie się w Urzędzie bez większych problemów?

Napisano

> brak pieczątek i np. odcholować mi auto... Jak myślicie obejdzie

> się w Urzędzie bez większych problemów?

zupełnie nie rozumiem, czemu liczysz na problemy??

najnormalniej w świecie zniszczył Ci się dowód rejestracyjny i zapewne go wymienią na nowy

Napisano

Jedziesz do urzędu i wymieniasz po prostu dowód z powodu zniszczenia... Koszt bodajże ok. 72 pln.

Napisano
  • Autor

> zupełnie nie rozumiem, czemu liczysz na problemy??

> najnormalniej w świecie zniszczył Ci się dowód rejestracyjny i

> zapewne go wymienią na nowy

No tak, to najprostsze rozwiązanie, ale generuje niepotrzebne koszta. Poza tym i tak wolałbym pozostać przy tym dowodzie. To tylko trzy nieczytelne pieczątki... Pójdę jutro i się zobaczy. Dziękuję za dotychczasowe odpowiedzi wink.gif

Napisano

> Poza tym i tak wolałbym pozostać przy tym dowodzie. To tylko

> trzy nieczytelne pieczątki... Pójdę jutro i się zobaczy.

koszty kosztami no.gif

ale wyobrażasz sobie, że jakiś urzędas klepnie Ci stemple w miejsce niewidocznych stempli ?? to przestępstwo przecież

Napisano

Czemu przestępstwo. Przecież przystawi te pieczątki na podstawie danych z rejestru? Przy wymianie przecież też przystawi te pieczątki tyle ze na nowym.

Krawiec

Napisano

> Czemu przestępstwo. Przecież przystawi te pieczątki na podstawie

nowy to nowy - a na starym już nie przybija się pieczątek, bo pachnie to podrabianiem. po prostu nie wolno takich rzeczy robić skromny.gif

no ale jak będzie to zobaczymy ok.gif

Napisano
  • Autor

> no ale jak będzie to zobaczymy

Pani Naczelnik postanowiła przystawić nowe pieczątki... Sprawa załatwiona szybko i bezproblemowo... Ponieważ starych prawie nie widać nie boję się, że ktoś posądzi mnie o jakieś fałszerstwo, którego i tak przecież nie dokonałem cool.gif

Sprawę i temat uważam za zakończoną. Dziękuję za zainteresowanie!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.