Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Sprawdzi mi to ktoś??? Sprężarka klimy...

Featured Replies

Napisano

Witajcie, moja Marysia jest właśnie po uszczelnieniu i nabiciu klimy i mam pewien dylemat. Sprężarka nie działa cały czas, obojętne czy jest na zadaną temperaturę czy na LO, zimne leci cały czas tylko sprężarka raz się włacza i wyłącza, rózne są to okresy czasu, raz chodzi 1 minutę, raz 2 minuty raz 30 sekund. Mam prośbę, niech ktoś z Was podejdzie do swojego BBM-a i załączy klimę, temperaturę na LO otworzy machę i patrzy czy się wyłacza i załącza sprężarka (widać to bo sprzęgło wewnątrz zaczyna się kręcić), proszę opisać jak to ma być. Robiłem autodiagnostykę klimy i jest ERROR CLI "0" czyli nie ma błędów. Mam pewną teorię co do tej sprężarki, ale to dopiero po Waszych obserwacjach. Dzięki.

Napisano

> Witajcie, moja Marysia jest właśnie po uszczelnieniu i nabiciu klimy

> i mam pewien dylemat. Sprężarka nie działa cały czas, obojętne

> czy jest na zadaną temperaturę czy na LO, zimne leci cały czas

> tylko sprężarka raz się włacza i wyłącza, rózne są to okresy

> czasu, raz chodzi 1 minutę, raz 2 minuty raz 30 sekund. Mam

> prośbę, niech ktoś z Was podejdzie do swojego BBM-a i załączy

> klimę, temperaturę na LO otworzy machę i patrzy czy się wyłacza

> i załącza sprężarka (widać to bo sprzęgło wewnątrz zaczyna się

> kręcić), proszę opisać jak to ma być. Robiłem autodiagnostykę

> klimy i jest ERROR CLI "0" czyli nie ma błędów. Mam pewną teorię

> co do tej sprężarki, ale to dopiero po Waszych obserwacjach.

> Dzięki.

Ona taki ma cykl pracy.

Spręża środek->otwiera się zawór->następuje rozprężenie w parowniku pod deską->zamyka się zawór->sprężanie i tak w kółko.

Dlaczego u Ciebie te przerwy są takie długie? Bo masz czujnik zapobiegający przechłodzeniu na parowniku a jest zimno, więc mało ciepła trzeba odebrać z wnętrza.

Widzę 2 opcje:

- poczekaj aż będzie 30*C w cieniu(gwarantuję, że cykl będzie bardzo szybki),

- wsadź do wnętrza farelkę 20KW nagrzej do 40*C i wtedy obserwuj(efekt będzie taki jak w pierwszej opcji).

Pozdrawiam BAS

Napisano
  • Autor

Powiedzcie proszę jaka powinna być temperatura powietrza wylatująca z przednich nawiewów przy włączonej klimie, dzisiaj przy temperatuze zewnętrznej 12 stopni elektroniczny termometr najniższą temperaturę jaką pokazał to 6,6 stopnia, a przeciętnie wachała się między 8 a 9 stopni, wydaje mi się że trochę za duża ta temperatura, gdzieś kiedyś przez przypadek znalazłem takie info że ma schodzić do 3 stopni, ale może się mylę.

Napisano

Zdaje się, że norma przewiduje, że powietrze wylatujące z kratek powinno mieć pomiędzy 6 a 10*C.

Pozdrawiam BAS

ps. Masz sprawną klimatyzację, weź piwo i obejrzyj sobie powtórkę F1 zamiast szukać dziury w całym.

Napisano

Jeśli również latem będziesz miał podobną temperaturę powietrza przy włączonej klimie jak obecnie , to będzie OK.

Klimatyzacja to nie zamrażarka wink.gif

Napisano
  • Autor

> Jeśli również latem będziesz miał podobną temperaturę powietrza przy

> włączonej klimie jak obecnie , to będzie OK.

> Klimatyzacja to nie zamrażarka

Do lata jeszcze daleko, chcę wiedzieć jak to wygląda u Was w tych samych warunkach co u mnie. później przyjdzie lato i się okaże że klima nie działa tak jak potrzeba a na wizytę w serwisie będę musiał czekać ze 3 michy bo wszyscy się obudzą na nabicie klimy, tak samo jak ze zmianą opon jak spadnie pierwszy śnieg.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.