Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

astra.p

Featured Replies

Napisano

chciałem spytac czy silniki 1.6 16 v z astry 2 współpracują z zasilaniem gazowym i jakie mają te silniki kolektory (czy można zainstalowac gaz 2 iej generacji) .Pytam bo mam zamiar takie autko nabyc??

Napisano

> chciałem spytac czy silniki 1.6 16 v z astry 2 współpracują z

> zasilaniem gazowym i jakie mają te silniki kolektory (czy można

> zainstalowac gaz 2 iej generacji) .Pytam bo mam zamiar takie

> autko nabyc??

Quote:

Instalacja I generacji

Instalacja I generacji jest najprostszą i początkową instalacja gazową. Zakładana jest do samochodów mających gaźnik... czyli dosyć starych samochodów Mając taka instalacje w samochodzie samemu trzeba przełączać na gaz

Instalacja II generacji

Instalacja II generacji jest już nieco bardziej zaawansowana i jest zakładana do silników o zasilaniu jednopunktowym. Taka instalacja jest przeznaczona do aut mających sondę Lambda która daje sygnał. Przełączenie zasilania następuje samoistne

Instalacja III generacji

Instalacja III generacji przeznaczona jest głównie do silników o zasilaniu wielopunktowym, ilość dostarczanego gazu sterowana jest przez komputer. Gdy instalacja zostanie prawidłowo założona i wyregulowana nie odczujemy większej różnicy w mocy silnika

Instalacja IV generacji

W tej instalacji wtryskiwacz gazu działa prawie tak samo jak wtryskiwacz paliwa, komputer oblicza moment otwierania wtryskiwacza i czas trwania wtrysku dla każdego cylindra osobno, w niektórych przypadkach silnik po założeniu takiej instalacji zyskał trochę KM

Instalacja IV generacji nazywana jest potocznie sekwencją

Instalacja V generacji

Instalacja V generacji jest bardzo podobna do IV, tyle tylko że gaz jest podawany w formie ciekłej, a nie jak w poprzedniej generacji gazowo-powietrznej

pożyczone z moto.ifd.pl 270751858-jezyk.gifswiety.gif

Napisano

Nabyć możesz, ale nie zakładaj II gen. Szkoda kasy i nerwów na ciągłe wizyty u gazowników.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.