Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

radio beta ( IV? ) i zmieniarka cdeczku ??EDIT

Featured Replies

Napisano

udalo mi sie juz podlaczyc do zasilania i jest git ok.gif tylko wyskoczyl mi napis SAFE czyli zeby wprowadzic kod radia? ja niestety kodu nie mam oslabiony.gif zreszta i tak ciezko mi bylo sie dogadac ze szkotem od ktorego kupowalem sprzet na radiu sa jakies naklejki z numerami czy cyfry zaznaczone czerwonym kółkiem to kod?kody1xi.jpg ile razy moze wpisac bledny kod i jak wyglada procedura wprowadzania takiego kodu do radia BETA

beta3no.jpg

czy sa moze jakies kalkulatory do kodow?? (nic za darmo)

czy zostaje mi jedynie wizyta w jakims serwisie elektronicznym?? oslabiony.gif i jaki koszt takiej wizyty?

z gory dzieki za pomoc i wszelkie podpowiedzi 20.GIF20.GIF20.GIFbow.gifbow.gifbow.gifbow.gif

Napisano

Witaj.

To jest Beta V a nie Beta IV 270751858-jezyk.gif

Wal do pewniaka z radiocode, te cyferki TO NA PEWNO NIE KOD (kod do radyja powinien być z instrukcją jego obsługi - taki kartonik-książeczka, różnie to bywa a pisze na nim najczęściej RADIO PASS lub PASSPORT).

Do "zrobienia" tego radyjka potrzebny jest interface do kompa i doświadczenie - nie sądzę żebyś miał ochotę kupować go za ok 100 PLN-ów lub montować go dla jednego radia. Koszt usługi średnio 50PLN-ów.

Kod "siedzi" w tym przypadku w pamięci 25c160. SAFE na wyświetlaczu pojawia się zawsze po całkowitym odłączeniu radyja od zasilania. Za chwilę powinno się zmienić na : "1000" aby móc wprowadzić kod (chyba że masz SAFE1 lub SAFE2).

Napisano
  • Autor

> Witaj.

> To jest Beta V a nie Beta IV

oo prosze robi sie fajnie smile.gif

> Wal do pewniaka z radiocode

a cio to to jest??confused.gif

, te cyferki TO NA PEWNO NIE KOD (kod do

> radyja powinien być z instrukcją jego obsługi - taki

> kartonik-książeczka, różnie to bywa a pisze na nim najczęściej

> RADIO PASS lub PASSPORT).

no wlasnie nie mam nic bo sie za cholere ze szkotem w tej kwestii nie moglem dogadac zreszta cena zacmila logiczne myslenie deczko

> Do "zrobienia" tego radyjka potrzebny jest interface do kompa i

> doświadczenie - nie sądzę żebyś miał ochotę kupować go za ok 100

> PLN-ów lub montować go dla jednego radia. Koszt usługi średnio

> 50PLN-ów.

oo to dobre jest smile.gifok.gif chyba bede musial podbic do jakiegos serwisu czy cus... aale u mnie monopolisci zdziercy oslabiony.gif

> Kod "siedzi" w tym przypadku w pamięci 25c160.

yy no tak hyhyhy 20.GIF

>SAFE na wyświetlaczu

> pojawia się zawsze po całkowitym odłączeniu radyja od zasilania.

> Za chwilę powinno się zmienić na : "1000" aby móc wprowadzić kod

> (chyba że masz SAFE1 lub SAFE2).

mam tylko SAFE i 1000 po chwili czym zaakceptowac kod jak wyglada procedura wprowadzania? ?

wielkie dzieki za odpowiedz troche mi juz rozjasnila szczegolnie z cena smile.gif czyli na jakies kalkulatorki nie mam co liczyc?

pozdro 704 20.GIF20.GIF

Napisano

Jak się pojawi SAFE1 czy SAFE2 to po prostu wydłuża się czas do momentu wprowadzenia kolejnego kodu.

Jak pojawi się 1000 to klawiszami 1-4 wybiera się poszczególne cyfry kodu. Akceptacja będzie pewnie przy pomocy TP (lub TP + inny klawisz, ale to ustalić można losowo).

PZDR

Napisano

Radiocode - to hm "gałąź" serwisantów którzy zajmują się odblokowywaniem radyjek, jak ktoś zapomni/zgubi kod. Niestety mam mieszane uczucia co do tej dziedziny, chociaż sam się tym zajmuję od czasu do czasu - serwisant niestety nie wie czy przypadkiem radio które ma na stole nie przysporzyło właściciela o wybitą szybę w autku.

Kod wprowadasz, jak zobaczysz na wyświetlaczu "1000" za pomocą klawiszy: 1 - pierwsza cyfra, 2-druga cyfra, itd.

Klawisze naciskasz tyle razy ile wynosi cyfra kodu. Np dla kodu 1384 NIE naciskasz klawisza 1 (bo pierwsza cyfra w tym przypadku to 1), naciskasz 3x klawisz 2, 8x klawisz 3, 4x klawisz4. Kod zatwierdzasz przyciskiem >>.

jak radyjo pokaże ci SAFE1 - znaczy źle wprowadzony kod. Przy SAFE2 (o ile mnie pamięć nie myli) ponownie radio "dopuszcza" do wprowadzenia POPRAWNEGO kodu po 1 godzinie (oczywiście musi być przez tą godzinę załączone !!)

Lepiej nie kombinuj z losowym kodem (weź 10 karteczek, na jednej zrób kropkę, wrzuć to do kapelusza i spróbuj za 1-wszym razem wyciągnąć tę z kropką...). Ja bym poświęcił i 100PLN na rozkodowanie - to tak jakbyś wyrzucił to zakodowane radyjko i kupił ze znanym kodem za 100zeta... Tym bardziej że sprzęcik naprawdę fajnie gra - chwali się bardzo czuły tuner.

Jest jeszcze jedna sprawa - w nowszych "fałwyjowatych":

" Ze względów techniczych komfortowe kodowanie radia nie jest dostepne we wszystkich modelach samochodów. Dotychczas, każdorazowo po wymontowaniu radia lub odłączeniu akumulatora, kodowanie przeciwkradzieżowe musiało być wprowadzane ręcznie.

Nowe kodowanie komfortowe radia działa w inny sposób, tzn. po jednorazowym wprowadzeniu numeru kodu do odbiornika radiowego zostaje on dodatkowo zapamietany również w samochodzie.

Jeżeli przerwane zostanie zasilanie prądowe, radio automatycznie porównuje swój numer kodu z kodem zapamietanym w samochodzie. Jeżeli numery zgadzaja się , radio po kilku sekundach jest ponownie gotowe do pracy.

Ręczne wprowadzanie blokady elektronicznej nie jest już potrzebne." - to z instrukcji obsługi VW

Pozdrawiam - kristek

Napisano
  • Autor

> Radiocode - to hm "gałąź" serwisantów którzy zajmują się

> odblokowywaniem radyjek, jak ktoś zapomni/zgubi kod. Niestety

> mam mieszane uczucia co do tej dziedziny, chociaż sam się tym

> zajmuję od czasu do czasu - serwisant niestety nie wie czy

> przypadkiem radio które ma na stole nie przysporzyło właściciela

> o wybitą szybę w autku.

> Kod wprowadasz, jak zobaczysz na wyświetlaczu "1000" za pomocą

> klawiszy: 1 - pierwsza cyfra, 2-druga cyfra, itd.

> Klawisze naciskasz tyle razy ile wynosi cyfra kodu. Np dla kodu 1384

> NIE naciskasz klawisza 1 (bo pierwsza cyfra w tym przypadku to

> 1), naciskasz 3x klawisz 2, 8x klawisz 3, 4x klawisz4. Kod

> zatwierdzasz przyciskiem

> jak radyjo pokaże ci SAFE1 - znaczy źle wprowadzony kod. Przy SAFE2

> (o ile mnie pamięć nie myli) ponownie radio "dopuszcza" do

> wprowadzenia POPRAWNEGO kodu po 1 godzinie (oczywiście musi być

> przez tą godzinę załączone !!)

> Lepiej nie kombinuj z losowym kodem (weź 10 karteczek, na jednej zrób

> kropkę, wrzuć to do kapelusza i spróbuj za 1-wszym razem

> wyciągnąć tę z kropką...). Ja bym poświęcił i 100PLN na

> rozkodowanie - to tak jakbyś wyrzucił to zakodowane radyjko i

> kupił ze znanym kodem za 100zeta... Tym bardziej że sprzęcik

> naprawdę fajnie gra - chwali się bardzo czuły tuner.

> Jest jeszcze jedna sprawa - w nowszych "fałwyjowatych":

> " Ze względów techniczych komfortowe kodowanie radia nie jest

> dostepne we wszystkich modelach samochodów. Dotychczas,

> każdorazowo po wymontowaniu radia lub odłączeniu akumulatora,

> kodowanie przeciwkradzieżowe musiało być wprowadzane ręcznie.

> Nowe kodowanie komfortowe radia działa w inny sposób, tzn. po

> jednorazowym wprowadzeniu numeru kodu do odbiornika radiowego

> zostaje on dodatkowo zapamietany również w samochodzie.

> Jeżeli przerwane zostanie zasilanie prądowe, radio automatycznie

> porównuje swój numer kodu z kodem zapamietanym w samochodzie.

> Jeżeli numery zgadzaja się , radio po kilku sekundach jest

> ponownie gotowe do pracy.

> Ręczne wprowadzanie blokady elektronicznej nie jest już potrzebne."

> - to z instrukcji obsługi VW

> Pozdrawiam - kristek

uuu konkretna odpowiedz chwali sie 893goodvibes.gifok.gifok.gifok.gifclaps.gifclaps.gif bylem u mnie w miescie przed chwila w serwisie chyba jedynym i krzykneli mi od 50 do 70 pln ale tak sobie mysle ze w cieniasku nie ma co kombinowac z ukrywaniem zmieniarki itp. i ze poprostu sprzedam ten zestaw tak jak jest i kupie cos od razu z cd na 1 DIN . ile moge za niego dostac? wiem ze tyle ile da kupujacy ale na alle to widzialem taki(podobny) zestaw za bodajze 750 pln yikes.gifyikes.gifno.gif

aha i czy zmieniarka jest kodowana?

dziekowa za wszelkie info bardzo przydatne zreszta

p.s

moje raczej jest nie kradzione chyba ze okolo 40 letnie malzenstwo szkotow zajumalo go z jakiegos auta na ulicy hehe.gifzlosnik.gif

pzdr 20.GIF

Napisano

czyli ja mam wlasnie taki kod bo po chwili zaczyna grac a wpisywac nie musze

skad radio bierze sygnal ze taki kod jest w aucie wpisany? znaczy sie jakim kabelkiem idze ten sygnal?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.