Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

spryskiwałki reflektorów...

Featured Replies

Napisano

Witam

jak w temacie:

- sugestia,

- pomysł,

- druciarstwo (troszeczke...)

- i na koniec pytanie... czy wpadł ktos kiedykolwiek na pomysl zeby podłaczyc spryskiwacze reflektorów pod wyjscie ze zbiorniczka ktore "zasila" w wode tylną szybe??

z uwagi na fakt ze u mnie nie działa tylny spryskiwacz(gdzies po drodze "gubi" sie plyn) i nie uzywam tylnej wycieraczki zastanawiam sie nad tego typu podłaczeniem...(druciarstwem) leniwy jestem...

czekam na opinie...

pozdr

Napisano

wyjdź i sobie napluj na lampe w aucie, podobny efekt będzie jak podlączysz pod wyjście z pompki "do szyb"

drut drutem poganiany zona.gif

Napisano

o podpięciu zwykłej pompki do spryskiwaczy reflektorów już znasz opinie

a że nie masz z tyłu to może napraw to zeby.GIF a nie kombinuj

u mnie nie było też z tyłu spryskiwacza, po głębszych badaniach okazało się że płyn leje się do środka bagażnika po lewej stronie (jak stoję na wprost) pod bocznym obiciem. Jest tam taki plastikowy łącznik który skończył swój żywot. Kupiłem zaworek zwrotny do CC/SC i założyłem. Teraz sika aż miło.

Napisano

> Witam

> jak w temacie:

> - sugestia,

> - pomysł,

> - druciarstwo (troszeczke...)

> - i na koniec pytanie... czy wpadł ktos kiedykolwiek na pomysl zeby

> podłaczyc spryskiwacze reflektorów pod wyjscie ze zbiorniczka

> ktore "zasila" w wode tylną szybe??

> z uwagi na fakt ze u mnie nie działa tylny spryskiwacz(gdzies po

> drodze "gubi" sie plyn) i nie uzywam tylnej wycieraczki

> zastanawiam sie nad tego typu podłaczeniem...(druciarstwem)

> leniwy jestem...

> czekam na opinie...

> pozdr

za małe ciśnienie żeby to coś dało. Z pewnością sobie zmoczysz lampy ale czy to umyje? z pewnością nie.

To będzie taka różnica jakbyś nasikał a użył karczera

Napisano

U mnie lecialo na laczeniu wezykow pod maska (nad serwem). Ktos odwrotnie zamontowal lacznik i sikal w gore zamiast w wezyk zeby.GIF

Ponawiam prosbe ze swojego tematu - czy ktos jest w stanie pomoc w sprawie przekaznika spryskiwaczy co odpowiada za odpowiednia czasowa prace spryskow reflektorow? Porszeeeeee... chociaz powiedzcie gdzie tego szukac - czyzby w puszcze bezpiecznikowej co jest miedzy akumulatorem a chlodnica?

Napisano

Udalo mi sie w katalogu namierzyc polozenie przerywacza - moze ktos go u siebie zlokalizowac? zeby.GIF Bede wdzieczny chociazby za kolor i producenta zeby.GIF U mnie tego ustrojstwa rzeczywiscie nie ma lub nie tam patrzylem gdzie trzeba.

wycierfy9.th.jpg

Napisano

ten jest do spryskiwaczy szyby przedniej zlosnik2.gif

Napisano

> ten jest do spryskiwaczy szyby przedniej

A w katalogu podpisany jako "headlight wiper" wink.gif I to jest ten sam numer co przy stronie katalogu ze spryskiwaczami reflektorow... Byc moze ten sam przerywacz obsluguje jedne i drugie spryskiwacze. Tylko jezeli tak to czemu nie mam napiecia na drugim kabelku? zeby.GIF

Tutaj fotka tego co mam wsadzone w puszke przekaznikowo/bezpiecznikowa co jest pod maska kolo akumulatora. "84ty" -? Mozesz porownac? Moze wystarczy tylko bezpiecznik jakis gdzies wlozyc zeby.GIF Na pokrywce tego ustrojstwa jest kilka piktogramow - w tym swiatel dlugich (proste "falki") z psikadlem...

dsc00026nj6.th.jpg

P.S. Lancia Kappa ma przerywacz o dokladnie takim samym numerze - jest wyraznie pokazane ze do swiatel smile.gif

http://www.spangerum.com:7080/navi?MOD_C...0&DRW_NUM=2

Napisano

porownam ale jutro bo jade w trase

Napisano

Witam!

Kto wie co to za ustrojstwo? http://www.fbr-ricambi.it/template.php?p...id_prod=230469#

Korzystajac z Google Translate doszedlem ze jest to jakis timer - pytanie od czego? Reflektory przednie robil Valeo, pompke spryskiwaczy lamp (tylko lamp) tez oni, podobnie dysze - czyzby to byl ten przekaznik ktory steruje praca calosci? Mam takie dwa to testow - sa koloru czarnego nr kat 67711971 (w ePER nie ma)...

Napisano

to powoduje że silnik spryskiwaczy nie pracuje nonstop przy myciu szyb

Napisano

> to powoduje że silnik spryskiwaczy nie pracuje nonstop przy myciu

> szyb

Patre - serio? To wlasnie ten? Prosze powiedz jeszcze - gdzie jego miejsce? W tej puszce przekaznikowo-bezpiecznikowej kolo akumulatora (mam wolne miejsce po lewej stronie tej puszki jak na foto kilka postow wyzej), hmm?

Napisano

> Patre - serio? To wlasnie ten? Prosze powiedz jeszcze - gdzie jego

> miejsce? W tej puszce przekaznikowo-bezpiecznikowej kolo

> akumulatora (mam wolne miejsce po lewej stronie tej puszki jak

> na foto kilka postow wyzej), hmm?

pod akumulatorem powinno być jego miejsce, bo cała instalacja jest w komorze silnika

musiałbyś obejrzeć manual angielski... tam ładnie jest wszystko rozrysowane

Napisano

No i niestety kiszka - wpialem obydwa (mam 2 egzemplarze) w lewy gorny rog puszki co fotke pokazalem kilka postow wyzej i nic. Jest tylko jedno miejsce tam gdzie mozna wlozyc przekaznik. Ilosc i rozmieszczenie pinow pasowalo - dalo sie bez problemow wlozyc, zakonserwowalem Unizolem. Pompuje nadal tylko pompka szyb icon_rolleyes.gif

Pomozecie? smile.gif Moze gdzies powinienem umiescic magiczny bezpiecznik? Co moze nadal byc nie tak?

• 11 miesięcy później...
Napisano

odświeżę temat pytanko czy do spryskiwaczy reflektorów oryginalnych była tylko inna wydajniejsza pompka czy cały zbiornik był inny czy jakiś dodatkowy. jak sobie z tym radzicie dokładając spryskiwacze do reflektorów. ewentualnie co jeszcze oprócz spryskiwaczy wyciągać z takiego szrota by móc to potem zaaplikować w bbm nie mającym wcześniej takiej instalacji. spryski znalazłem za 30 pln także chyba za darmo.

Napisano

> odświeżę temat pytanko czy do spryskiwaczy reflektorów oryginalnych

> była tylko inna wydajniejsza pompka czy cały zbiornik był inny

> czy jakiś dodatkowy. jak sobie z tym radzicie dokładając

> spryskiwacze do reflektorów. ewentualnie co jeszcze oprócz

> spryskiwaczy wyciągać z takiego szrota by móc to potem

> zaaplikować w bbm nie mającym wcześniej takiej instalacji.

> spryski znalazłem za 30 pln także chyba za darmo.

Zbiornik 5L z miarka i miejscem na dodatkowa pompke, pompka Valeo wysokocisnieniowa, przewody gumowe (zbrojone smile.gif), dysze sztuk 2, przekaznik zwloczny Valeo. Zakladam ze instalacje elektryczna do pompki posiadasz w aucie...

Napisano

> Zbiornik 5L z miarka i miejscem na dodatkowa pompke, pompka Valeo

> wysokocisnieniowa, przewody gumowe (zbrojone ),

po co zbrojone?

Napisano

> po co zbrojone?

Dobre pytanie smile.gif Takie otrzymalem jako zdemontowane z Marei (pasuja jak ulal) wiec spodziewam sie ze sa fabryczne. I tylko tyle napisalem smile.gif Zwykle tez wystarcza, zbrojone to do wspomy predzej 270751858-jezyk.gif

Napisano

Za zbiornik z zatyczka (czyt. niedzialajaca pompka) okolo 70-100zl. Ja kupilem nowy komplet (niestety do silnika 1.2 chyba czy tam 1.4) za 170zl. Wzialem z niego tylko pompki smile.gif

Za caly komplet do montazu (z niedzialajaca pompka) dalem chyba 180zl.

Napisano

> ile za taki zbiornik z pompką wołają na szrocie??

70-80 złotych...

Napisano

> ile za taki zbiornik z pompką wołają na szrocie??

5-10zł za nówkę sztukę zbiornik z pompką ze 126p/Poloneza w jakimś GSie idea.gifhehe.gifok.gif

Zaleta: upchniesz go wszędzie bo jest elastyczny.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.