Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Katalogi części - jedna wielka bzdura

Featured Replies

Napisano

Jestem wściekły, bo planowałem wiosenny remoncik. A skoro się biorę za coś to od początku do końca.

Wizyta w jednym sklepie i części z katalogu.

1. Sprzęgło

2. Rozrząd

3. Tarcze + klocki

4. Filterki i inne pierdoły.

Sprzęgło - niby opisane jako 1,0 ie fire 146A i inne dyrdymały. Okazuje się, że nie prawda. Taki model w moim nie występuje. Wybudowałem wszystko i słyszę w sklepie... panie, toż to sprzęgło z 1,4.

Rozrząd - pasek Dayco. Oznaczenia j.w. niby cycuś glancuś. Okazuje się, że długość nie taka, zęby jakieś cieńsze. Wizyta w sklepie ze starym paskiem i hasło... to jest pasek z Clipa.

Tarcze z klockami to już z duszą na ramieniu wziąłem ale spasowały.

No i filtry - też trzeba iść do sklepu z listą bo powietrzny w katalogach jest inny.

Tak więc teraz muszę sobie zrobić własny katalog części, żeby na przyszłość nie jeździć po sklepach i się nie wqrv...

A wydawać by się mogło, że kupienie części jest proste jak 270747800-sex.gif

Napisano

> Tak więc teraz muszę sobie zrobić własny katalog części, żeby na

> przyszłość nie jeździć po sklepach i się nie wqrv...

> A wydawać by się mogło, że kupienie części jest proste jak

Uno - w nim pewne jest tylko to, że zardzewieje zlosnik.gif

Napisano

> Uno - w nim pewne jest tylko to, że zardzewieje

w fiacie jak nie przyniesiesz starej czesci zeby pokazac co kcesz to zawsze dostaniesz cos innego tongue.gif tak jak ja kcialem tuleje gumowa do stabilizatora a dostalem silentblok wachacza irked.gif

Napisano

E to może zmień sklep, jakoś nigdy nie miałem problemów z doborem części. Pasek biorę contiecha (ostatnio gates) i gośc tylko pyta który rok aua i jaki silnik. Tyla. Filtry tak samo, choć teraz to zajeżdżam pod sklep wyciągam stary idę z nim i biorę taki sam z Filrtonu, gość nie musi kopać po katalogach a ja nie muszę czekać. No i zakładam od razu nowy. Kupowałem łożyska do alternatora, bo mi padły w trasie, nie miałem pojęcia jakie, a altków ponoć jest kilka modeli, Wystarczył rok prod, silnik 1.0 i że altek MM spasiło wszystko.

A co do ASO to porażka, stałem z 15 minut jak gość w kompie szukał tulejki po której ślizga się linka od ręcznego. Najpierw usłyszałem że czegoś takiego nie ma, jak powiedziałem kolesiowi że za 2 minuty będę bo wyciągnę spod auta to jakoś to znalazł, choć szybciej bym to wytargał spod niego na parkingu.

Napisano

Hehe amerykę odkryłeś grinser006.gif

Każdy z nas to chyba przeszedł swego czasu... spróbowałbyś 5 lat temu zapytać o coś do UNO 899 rotfl.gifrotfl.gif

Po 30 minutach pyrania w 17-tu katalogach:

-Panie! Takiego samochodu nie ma!

pad.gif

Napisano

Prosta sprawa. Masz Uno z 2002 roku czyli z końca produkcji w POLSCE. Wkładali wtedy wszystko co popadnie i jak poadnie. Dlatego masz tak jak masz.

Wiem, że z paskiem miał podobnie Sienek

Napisano

Masz Zibi chyba racje bo ja mam 99 i jak ide mówie że do Fire i zawsze pasuję choć katalogi mają zawsze do 95 roku jak były w Italii robione grinser006.gif

Napisano

> Hehe amerykę odkryłeś

> Każdy z nas to chyba przeszedł swego czasu... spróbowałbyś 5 lat temu

> zapytać o coś do UNO 899

> Po 30 minutach pyrania w 17-tu katalogach:

> -Panie! Takiego samochodu nie ma!

Ja tak mam do dziś - 1,5 po prostu nie istnieje. pad.gif

Napisano

ze sprzęgłem miałem taką samą jazdę sick.gif

Napisano

> ze sprzęgłem miałem taką samą jazdę

Taa, w 1.0 są dwa rodzaje sprzęgła, na mniejszą i większą ilość zębów w na wieloklinie...

U mnie oczywiście jest sprzęgło takie jak w 1.4 pad.gif

Napisano

Bylem w sklepie po sprzegla a sprzedawca mi powiedzial ze w katalogu nie ma jakie sprzeglo jest zamontowane i najlepiej zebym przyszedl ze starym zeby porownac.Mowi, ze byly w 1,0 fire 3 rozne.Roznia sie wielkoscia wieloklinu na wale wychodzacym ze skrzyni i ze otwory do przykrecenia sprzegla na kole zamachowym moga byc w innym miejscu.

Napisano

U mnie to samo. Pojechałem do sklepu specjalizującego się w częściach do Fiata w celu zakupienia linki od pedału gazu z pancerzem, to po 3 dniach sprowadzania, sprowadzili mi 10 cm za długą. W ASO czekałem tydzień, ale dostałem wkońcu właściwą.

Napisano

W kilku sklepach wciskali mi(po uprzednim sprawdzeniu w katalogach)linke do hamulca recznego z niewlasciwa koncowka(ta co wchodzi do kola)Ja mam zakonczona oczkiem a dawali z haczykiem.

Napisano

To jest niestety efekt samochodów z końca produkcji. W pewnym momencie pakowali do tych samochodów to co mieli pod ręką. Ja na ten przykład szukałem silniczków do spryskiwacza. Po tygodniu kombinowania okazało się, że są to silniczki od ... poloneza. Trzeba je było tylko wyciąć ze zbiorniczka przystosowanego do poldka, gdyż tam on ma formę worka, a w UNO było plastykowy zbiorniczek.

Pzdr

Napisano

Mam pytanko... Czy ktoś się może orientuje... czy jest możliwość pobrania takiego katalogu?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.