Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Potrzebna instrukcja po Polsku, moze ktos zna obsługe

Featured Replies

Napisano

275211485-56188336.jpg

Wg sprzedawcy i opakowania radio ma nastepujace funkcje:

Moc radia to 4x250 Watt PMPO, 4x25 Watt RMS

Duży kolorowy wyświetlacz

antyshock -40 sekund na audio oraz 120 sekund na pliki MP3

Odczyt z płyt CD-R oraz CD-RW

Odtwarzacz MP3

Odtwarzanie losowo utworów

Powtarzanie odtwarzanego utworu

Panel przedni zdejmowany

Cyfrowa regulacja głośności, balansu, wysokich i niskich tonów

Wyjście na 4 głośniki

Funkcja loud

Funkcja wyciszanie MUTE

System RDS oraz pamieć 30 stacji

Ręczne i automatyczne wyszukiwanie stacji radiowych

Wyświetlacz LCD

Złącze ISO

Wiele innych funkcji przy odtwarzaniu MP3

Sterowanie anteną automatyczną

Etui na panel

Dioda ostrzegawcza

jest tylko jeden problem mianowicie, instrukcja byla w jezyku niemiecki i nie uprzedzono mnie o tym.... frown.gif czy masz ktos instrukcje w jezyku polskim, lub wie jak oblslugiwac to radio???? co znacza poszczegolne przyciski, i jak obsluguje sie funkcje MP3/CD i radio... bede bardzo wdzieczny ok.gif jakby cos to pisac mi na email [email protected] smile.gif

Napisano

Tylko kto jest producentem i jaki jest jego symbol hmm.gif

Napisano
  • Autor

> Tylko kto jest producentem i jaki jest jego symbol

producentem jest Medion/Tevion o symbolu 41052 (CD+MP3)

cool.gif i nie moge sobie z tym poradzic confused.gif czesc troche doszedlem... ale tylko zeby plyt sluchac...

Napisano

A to radyjko nie zostalo wyslane/przywiezione z Irlandii ?? Ostatnio jakos cos sprzedawali w Aldim tutejszym...

Napisano

Jak na mój gust to aby radia posłuchać, to musisz przycisk BAND naciskać (krótkie przytrzymanie) aż się napis FM pojawi i potem krótkim bądź dłuższym przytrzymaniem przycisków ze strzałkami, które to znajdują sie nad i pod przyciskiem BAND wyszukać stacji. Aby zapamietać stację należy przycisnąć dłużej wybrany przycisk z numerkiem (od 1 do 6), aż jakiś napis (np. częstotliwość lub nazwa stacji) zaczną migać, ewentualnie może sie pojawić napis STORED i jakiś pisk moze radyjko wydać. Potem aby odsłuchac zaprogramowanych stacji znów musisz ustawić radio w tryb FM i krótko nacisnąć przycisk z numerkiem pod którym zaprogramowana jest stacja. Przyciskiem SEL wewnątrz pokrętła regulacji głośności wybierasz takie rzeczy jak ustawiania basu, tonów wysokich, głośników przód/tył, lewy/prawy itp. Podkreślam, ze ja takiego radyjka nigdy na oczy nie widziałenm, a to co napisałem to się tylko domyślam. Jak byś mi dał je do reki, to bym ci po 5 min mógł instrukcję napisać zlosnik.gif, ale tak... Jak to, co napisałem okaże się pomocne daj znać, wtedy postaram się napisać ciut więcej, bo teraz troszke czasu nie mam...

Napisano
  • Autor

> Jak na mój gust to aby radia posłuchać, to musisz przycisk BAND

> naciskać (krótkie przytrzymanie) aż się napis FM pojawi i potem

> krótkim bądź dłuższym przytrzymaniem przycisków ze strzałkami,

> które to znajdują sie nad i pod przyciskiem BAND wyszukać

> stacji. Aby zapamietać stację należy przycisnąć dłużej wybrany

> przycisk z numerkiem (od 1 do 6), aż jakiś napis (np.

> częstotliwość lub nazwa stacji) zaczną migać, ewentualnie może

> sie pojawić napis STORED i jakiś pisk moze radyjko wydać. Potem

> aby odsłuchac zaprogramowanych stacji znów musisz ustawić radio

> w tryb FM i krótko nacisnąć przycisk z numerkiem pod którym

> zaprogramowana jest stacja. Przyciskiem SEL wewnątrz pokrętła

> regulacji głośności wybierasz takie rzeczy jak ustawiania basu,

> tonów wysokich, głośników przód/tył, lewy/prawy itp. Podkreślam,

> ze ja takiego radyjka nigdy na oczy nie widziałenm, a to co

> napisałem to się tylko domyślam. Jak byś mi dał je do reki, to

> bym ci po 5 min mógł instrukcję napisać , ale tak... Jak to, co

> napisałem okaże się pomocne daj znać, wtedy postaram się napisać

> ciut więcej, bo teraz troszke czasu nie mam...

nom to co napisales to juz mniej wiecej sam doszedlem i wszystko sie zgadza, oprocz tego Band, bo trzeba przycisk 7mode taki niebieski by zmienic radio na cd :D

ale zastanawia mnie co znaczy reszty przyciskow, tj. od lewej gory: TA , PTY, AF - REG , DSP/0, 2 - SCN, 3 - RPT, 4-SHF, AMS/MP3 , Band - Loud/Ent :jak to wlaczam to sie funkcja Loud wlacza, ale nie wiem co to frown.gif i ostatni przycisk SCN w prawym rogu gornym icon_rolleyes.gif a chodzi mi glownie o to czym sie zatrzymuje plyte w napedzie, nie wiem gdzie jest przycisk stop, i jak sie przeszukuje w folderach MP3, by odtwarzac wybrane katalogi... oslabiony.gif jakbys mi napisal to bym byl wdzieczny strasznie... tongue.gifcool.gif

Napisano

przyciski RDS-u to: AF - przełącza tuner na inną stację tej samej sieci, jesli sygnał radiowy słabnie; AF REG -przełącza tuner na inną stację tej samej sieci, nadającą ten sam program, jesli sygnał radiowy słabnie; TA - odbiór informacji dla kierowców lub ulubionego programu w tle (np. słuchamy płyty CD i mamy włączoną tę opcję, wówczas radyjko samo przełaczy się gdy jakaś stacja radiowa będzie nadawała jakieś komunikaty dla kierowców); PTY - wyszukiwanie stacji radiowych według typu programu (możesz szukać stacji nadających np. pop, jazz, informacje itp.); 3 - RPT to służy do wielokrotnego odtwarzania albo wybranego utworu albo całej płyty, 4-SHF to najprawdopodobniej jest losowy wybór utworów, DSP/0 - byc może do zmian wysiwtlanych informacji (np. przy słuchaniu mp3 - tytuł/wykonwca/czas trwania itp.), LOUD to jest "uwypuklenie" - wzmocnienie wysokich i niskich częstotliwości - uzyskujemy dobry dźwiek przy małej głośności. Przycisku STOP nie ma chyba w żadnym radiu samochodowym - jak chcesz zatrzymać płytę to masz trzy opcje wyjąć ją/przełączyc na radio/wyłączyc radio. A co do odtwarzania wybranych katalogów... pokombinuj z albo dłuższym przytrzymaniem przycisków 8<</9>> albo z kombinacją tych przycisków z innym, tzn. najpierw naciskasz jakiś przycisk (powiedzmy że np. SCN, a za chwilę właśnie 8<< lub 9>>)... Mam nadzieję, że troszkę pomogłem....

Napisano
  • Autor

pomogles i to bardzo duzo ok.gifcool.gif obcykalem juz radyjko dzieki wielkie stary i pozdrow swojego sejusia 270751858-jezyk.gif20.GIF

Napisano

> pomogles i to bardzo duzo obcykalem juz radyjko dzieki wielkie

> stary i pozdrow swojego sejusia

A przy okazji mnie też, bo też zanabyłem Mediona z niemiecką instrukcją, tylko nieco inny model brawo.gif

Browarek, rady forumowiczó i dałem radę to rozgryźć yay.gif

• 5 miesięcy później...
Napisano

A jak działa tu MUTE, bo radyjko chula a nie ma głosu w głośnikach i może żona coś wcisnęła i nie działa bo młączyła mute. POMOCY

Napisano

> Moc radia to 4x250 Watt PMPO, 4x25 Watt RMS

Wybaczcie ale PMPO to jak się mierzy^^? Nie raz widziałem na byle czym kolosalne wartości.. często na zestawach głośnikowych kierowanych do kompjutra... np 2 kW PMPO!!!!!!!!! a na dole małym druczkiem np 20 watt rms subwoofer 10 watt rms satelite.

Napisano

> "jakby cos to pisac mi na email "

w morde jeza, pojecie "kulturalnej wypowiedzi w jez. polskim" strasznie sie ostatnio przedefiniowalo. Mnie przynajmniej w liceum inaczej uczyli ...

Napisano

Zwroc uwage czy przypadkiem Ci sie nie zwarl do masy przewod w kostce ISO ktory sluzy do wyciszania radia zestawem glosnomowiacym (o ile to radio ma taka opcje).

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.