Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

kolejny problem Corsa B

Featured Replies

Napisano

witam,

nie tak dawno wymieniłem wałek rozrządu wraz z popychaczami bo klekoczący silnik skutecznie zwracał uwagę każdego człowieka w pobliżu, dzisiaj staję przed kolejnym problemem... Na BENZYNIE ! bez biegu po odpaleniu, dodaje dużo gazu i silnik wyraźnie się dusi, a z wydechu czarny dymek idzie. Jeżeli kilkakrotnie otworzę przepustnicę to silnik poprzez duszenie gaśnie. Warto nadmienić, że jeśli wyratuje sie z duszenia to obroty rosną jak oszalałe a potem spadają do normy. Takiej sytuacji na GAZIE nie ma. Dodatkowo jak zdjąłem plastikowy dolot powietrza znad przepustnicy to wszystko było umazane "majonezem" (przepustnica a najbardziej ten dolot). Kolejna może paradoksalna, może przypadkowa dolegliwość to (zwłaszcza) przy ruszaniu i skręcie (uwaga!) w prawo włącza się CHECK po dodaniu gazu gaśnie, podczas jazdy ze 3 razy może łącznie mi się zapalił i również przy skręcie w prawo. Może takie małe spostrzeżenie odnośnie zakrętu, obciążenie silnika było duże ponieważ przy małej prędkości jechałem na "trójce".

Silnik X12SZ

I teraz seria pytań czy jedno z drugim ma jakiś związek ?

Co jest przyczyną "majonezu" - uszczelka pod głowicą wymieniona niecałe 2000km temu.

Ogólnie... POMOCY tracę cierpliwość do tego złomu passed_out.gif

Napisano

> Co jest przyczyną "majonezu" - uszczelka pod głowicą wymieniona niecałe 2000km temu.

Mogą być dwie przyczyny majonezu. Jedna z nich to uszczelka pod głowicą, a druga to nie dogrzany silnik.

Jeśli świeci ci się CHECK to wymigaj błędy, wtedy będziemy wiedzieli co ci pokazuje.

Napisano

Z jakiegoś powodu Ci zalewa silnik na benzynie, może coś się z lambdą chrzani, albo MAP sensor'em?

Napisano
  • Autor

wyskakują błędy 47 i 15 czyli odpowiednio przekaźnik pompy powietrza i czujnik temperatury płynu chłodzącego. Gdzie te rzeczy znajdę ?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.