Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kolejne fajlury - na szczęscie mechaniczne

Featured Replies

Napisano

1. pierdząco-klekoczące nadkola przednie. wszystkie śruby mocujące są na miejscu, a hałasuje to-to to niczym młockarnia na wolnych obrotach ... hint need coby to jeszcze jakoś usztywnić, bo pomysły mi się wyczerpały

2. skrzypienie po wymianie tulei na belce (?) - gumy jak najbardziej geniune, nabite prawidłowo a na nierównościach prawa strona skrzypi jak stara teś... , tego, kanapa zeby.GIF Co ciekawe, jak pada deszcz, to jest cichutko hmm.gif Domyślam się, że wilgoć stanowi rodzaj smarowidła tymczasowego - da się tam zapoda jakiegoś teflonu w spraju ?

3. Przekładnia wycieraczek - podobnie j.w - kiedy jest deszcz, pracuje cicho, na sucho grzechocze :/ Są tam jakieś plastiki / tulejki, które mogą się wyrobić ??

... jak na razie - wsio . Biorąc pod uwagę ~120 kkm na szafie to i tak nie jest źle palacz.gif

Napisano

> 2. skrzypienie po wymianie tulei na belce (?) - gumy jak najbardziej

> geniune, nabite prawidłowo a na nierównościach prawa strona

> skrzypi jak stara teś... , tego, kanapa

Chciałoby się rzec: a nie mówiłem? zeby.GIF

Smarowanie pomaga na jakiś czas, smarowidło trzeba aplikować regularnie. ok.gif Jeśli chodzi o rozwiązanie, które problem usuwa trwale, to znam na razie jedno: wymiana kompletnej belki. sick.gif

Napisano
  • Autor

> Chciałoby się rzec: a nie mówiłem?

-- pisałeś, pisałeś zeby.GIF

> Smarowanie pomaga na jakiś czas, smarowidło trzeba aplikować

> regularnie. Jeśli chodzi o rozwiązanie, które problem usuwa

> trwale, to znam na razie jedno: wymiana kompletnej belki.

-- domyślam sie, że muszę zaatakować teflonem właśnie te tuleje ?? z drugiej strony - cała belka nowa to wydatek na tyle duży, ze wolałbym pozbyć sie wagona... najwyżej raz na jakiś czas będę musiał nurkować ... wink.gif

Napisano

> -- domyślam sie, że muszę zaatakować teflonem właśnie te tuleje ??

Dokładnie ok.gif - z podnośnika / kanału zabieg jest raczej bezproblemowy i na 2/3 tygodnie wystarczał. Potem robiło się znowu głośniej. Ja tam aplikowałem smar Würth HHS 2000 ok.gif

W sumie to ciekawe, że skrzypi z jednej strony hmm.gif - ja też walczyłem ze skrzypieniem z prawej, z lewej było OK. zlosnik.gif

> z

> drugiej strony - cała belka nowa to wydatek na tyle duży

I trzeba dodać, że ten sposób też nie zawsze jest skuteczny - u mnie z dwóch egzemplarzy, które zamontowano, tylko jeden nie hałasował. A wyegzekwowanie na sprzedawcy na zasadzie reklamacji wymiany belki z powodu skrzypienia/chrobotania też nie jest sprawą prostą zlosnik.gif

Napisano

> 3. Przekładnia wycieraczek - podobnie j.w - kiedy jest deszcz,

> pracuje cicho, na sucho grzechocze :/ Są tam jakieś plastiki /

> tulejki, które mogą się wyrobić ??

U mnie podobnie. Po wymianie mechanizmu (ASO) zaczęła skrzypiec prawa (niby cicho ale po paru minutach takiego powtarzanego <skrzyp, skrzyp, skrzyp> to można się wkurzyć;) ). ASO stwierdziło ze to MUSI być guma wycieraczki i nic nie zrobią angryfire.gif Delikatnie siknąłem wiec WD40 na trzpień, do którego przymocowane jest ramie wycieraczki i jest cicho.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.