Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

gaz w 1,1 Mpi

Featured Replies

Napisano

witam mam pytanie ktos ma? maly komp 2001r w seicento co lepiej wymienic kolektor? czy wkladac wtrysk?? napiszcie co o tym myslicie. pozdro

Napisano

> witam mam pytanie ktos ma? maly komp 2001r w seicento co lepiej

> wymienic kolektor? czy wkladac wtrysk?? napiszcie co o tym

> myslicie. pozdro

Dwa miesiace temu stałem przed podobnym wyborem. Wywalić ok 1,9 kPLN na II generację czy ok. 3,5 na pełen wtrysk. Wybrałem pierwsza opcję dodatkowo montując gwizdki w kolektorze.. tak na wszelki wypadek. W sumie kosztowało mnie to 2,1 kPLN. Poki co wszystko śmiga jak należy - przejechałem 10 kkm. Nie potrzebna była nawet jakaś dodatkowa regulacja.

Nie zauwazyłem jakiejś szczególnej różnicy w osiągach.

Napisano
  • Autor

i wszystko jest ok? czek ci sie nie odpala? nie kicha ci?? a kolektor zostawiles plastik tak? tyle ze tam jest strasznie malo miejsca na te gwizdaki, jak mozesz to napisz jaka instalacje zakladales firme, pozdro

Napisano

> i wszystko jest ok? czek ci sie nie odpala? nie kicha ci?? a

> kolektor zostawiles plastik tak? tyle ze tam jest strasznie malo

> miejsca na te gwizdaki, jak mozesz to napisz jaka instalacje

> zakladales firme, pozdro

Na początku nie montowałem emulatora, bo gazownik powiedział, że czasem się zapala check, a czasem nie. W moim przypadku było tak, ze ok. tygodnia pojeździłem, a pożniej check się zapalił i juz nie chcial zgasnąć.. Typ jeden.. biglaugh.gif

Autko zachowuje się normalnie - nie "kicha". Kolektora nie wymieniałem. Zostawiłem plastikowy, w którym gazownik zamontował gwidzki. Ogólnie gościu się napracował trochę - z tym kolektorem i wlewem pod klapką grinser006.gif

Instalkę montowałem u siebie w firmie (ASD Toyoty) i z tego co wiem, była to pierwsza i ostatnia taka instalacja montowana w takim samochodzie zakrecony.gif Gościu strasznie się naklął i stwierdził, że nigdy więcej zlosnik.gif ja myślę, że to kwestia odpowiednich pieniędzy grinser006.gif

Instalację mam Tomasetto z kompem Bingo, zbiornik w kole. Koło pełnowymiarowe lezy sobie w bagażniku, oparte o pas tylny, czy jak tam nazwac ten "próg". Klapa się zamyka, choc wiele osób twierdziło, że nie da rady i trzeba koło pakować do środka albo wyjmować połkę i koło stawiać pionowo. Zastanawiałem się nad dojazdowymi myslę, że jest to dobre rozwiązanie.

Jak się zdecydujesz na montaż i będzie to butla w kole, to zwróć uwagę gazownikowi, na takie dwa interesy "wystające" z oparcia tylnej kanapy (tuż przy mocowaniu do podłogi). Po zamontowaniu butli uniemozliwiają one złożenie oparcia i najzwyczajniej w świecie trzeba je uciąć.

gdybś mial jakies pytania to chętnie odpowiem 20.GIF choć być moze dopiero po powrocie z urlopu zlosnik.gif

Edit: Co do koła w bagazniku.. teraz własnie do mnie dotarło, że może ono tam prawie w poziomie leżeć dzięki oponie na profilu 55.. Z pewnością dzieki temu. BTW kiedyś kolo w sklepie z oponami wykłócał się z kumplem, że SC fabrycznie nie wychodziły nigdy na profilu 55 biglaugh.gif

Napisano

jakie gwizdki, po co gwizdki ??!!... montujesz II generacje za 1800-2000 PLN z dobrym sterownikiem (np Autronic AL-700, czy nasze polskie Bingo-S), emulatorem obd2, lejesz gazior po 1,70/l i smigasz ile wlezie smile.gif Kolektor w tym silniczku, mimo ze plastikowy, jest malutki i bardzo wytrzymaly ... takze nie ma problemow i wszyscy sa zadowoleni z II generacji. Pamietaj tylko o wyborze sprawdzonego zakladu montujacego, bo w chwili obecnej nie ma chyba zlych instalacji, sa gazownicy, ktorzy swoim brakiem wiedzy moga spie****yc cala przyjemnosc z jazdy ... smile.gif

Pozdro600

Napisano

> Na początku nie montowałem emulatora, bo gazownik powiedział, że

> czasem się zapala check, a czasem nie. W moim przypadku było

> tak, ze ok. tygodnia pojeździłem, a pożniej check się zapalił i

> juz nie chcial zgasnąć.. Typ jeden..

mam podobna instalke. u mnie jest zamontowany emulator. check sie nie zapala choc mam podejrzenie ze emulator jest zle podlaczony, bo...nie bylo schematu podlaczenia dla tego silnika. jest np, dla 1.2 punto, i podobnie choc nie tak samo podlaczylismy, bo w punto jest takie zlacze kolo zlacza diagnostycznego gdzie jeden z kabelkow od emulatora idzie, a w 1.1 mpi tego zlacza nie ma. wiec e,ulator swieci lampki zolta i czerwona, ale check sie nie zapala i wszystko ok.

BTW jaki masz emulator sondy ? jak firma i czy masz moze schemat podlaczenia, albo wiesz jak u ciebie jest podlaczony ? jaki kolor kabelka gdzie itd ? ja mam emu aeb (chyba tak to idzie) 426.

>

> butli uniemozliwiają one złożenie oparcia i najzwyczajniej w

> świecie trzeba je uciąć.

no ja wlasnie nic o tym nie wiedzialem, chcialem sobie zlozyc czesc kanapy a tu zonk smile.gif_bede musial albo obciac ten dynks, albo go troche spilowac.

a co do opon to profile 55 jak najbardziej byly, bo ja fabrycznego seja z oponami 165/55/13 kupilem. zamontowane byly goodyeary eagle

mam pytanko ile ci pali gazu ? trasa/jazda miejska i jak jezdzisz ? kapeluszniczo czy z przutupem ?

P.S tez nie zuwazylem jakichs spadkow osiagow. tak samo sie rozpedza te same V max.

Napisano

> witam mam pytanie ktos ma? maly komp 2001r w seicento co lepiej

> wymienic kolektor? czy wkladac wtrysk?? napiszcie co o tym

> myslicie. pozdro

Ja jak wiesz bede zakladal wtrysk wink.gif

Jak juz chcesz oszczedzac, to poszukalbym na Twoim miejscu uzywanej instalacji na wtrysku ok.gif

Ja taka mialem w Lanosie. Butle zdaje sie musisz kupic nowa, przewody wzdluz auta tez puszcza nowe, bo je trzeba odpowiedni chyba pozaginac i poprzycinac do kazdego autka wink.gif

Wtryskiwacze uzywane czy nowe to jedna broszka. Dochodzi jeszcze reduktor i komputer. Zadna filozofia wink.gif

Jak masz wtrysk, to mozesz olac strzelania gazu. Zmieniasz swiece i kable jak Ci sie przypomnia, a nie czesto, zeby nie strzelalo. Dodatkowo dochodzi mniejsze spalanie.

Naprawde instalka na wtrysku jest duuuuuuuzo mniej problematyczna ok.gif

Napisano

> BTW jaki masz emulator sondy ? jak firma i czy masz moze schemat

> podlaczenia, albo wiesz jak u ciebie jest podlaczony ? jaki

> kolor kabelka gdzie itd ? ja mam emu aeb (chyba tak to idzie)

> 426.

Głupio sie przyznać, ale nie mam pojęcia co za emu zapakowali mi do autka.. Po prostu oddałem auto i odebrałem je po montażu..

> no ja wlasnie nic o tym nie wiedzialem, chcialem sobie zlozyc czesc

> kanapy a tu zonk _bede musial albo obciac ten dynks, albo go

> troche spilowac.

Ja o tym dowiedziałem się w zasadzie tuż przed montażem instalki, w związku z czym mam problem z głowy zlosnik.gif

> a co do opon to profile 55 jak najbardziej byly, bo ja fabrycznego

> seja z oponami 165/55/13 kupilem. zamontowane byly goodyeary

> eagle

Wiem własnie, bo i ja na takich odebrałem - u mnie sa Pirelli. Tylko kolo "oponiarz" żyje w nieświadomości.. ale kazdy ma swój świat grinser006.gif

> mam pytanko ile ci pali gazu ? trasa/jazda miejska i jak jezdzisz ?

> kapeluszniczo czy z przutupem ?

Wolno nie jeżdżę biglaugh.gif Na poczatku lipca, jak przypiekało, przy włączonej klimie spalał mi ok 9 litrów (+/- 0,5l) jazda miejska. W trasie wychodzi ok. 7-8 litrów. Najniższy wynik jaki udało mi się uzyskać to 6,6 - jechałem wtedy na wybrzeże.. w większości prędkość ok. 90-100 km/h, max 120.

Póki mieszczę się w 10 litrach jest oink.gifok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.