Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nieprzyjemny zapach - okolice silnika...

Featured Replies

Napisano

Słuchajcie, nagrzewnicę wykluczam , bo nieprzyjemnie pachnie i na zimnym i na ciepłym , w dodatku przechodzi jak zamknę obieg wewnętrzny. W czasie jazdy tego nie czuć, ale na postoju mieszanka płynu chłodniczego i oleju... Gdy jest sucho na dworze to prawie nie czuć , jak wilgotno i pada szczególnie na postoju , gdy dłużej silnik popracuje. Po otwarciu maski faktycznie kiedyś tego zapachu nie było. Z nosem przy silniku to obstawiam okolicę termostatu, myślę również że wpływ na to może mieć kapiący olej skrzyni z wybieraka. Nigdzie jednak obok termostatu nie widzę nalotu płunu chłodniczego ani na innych wężach, płynu nie dolewałem od roku i jest tyle samo, nie mam pojęcia skąd te nieprzyjemne zapachy...

Mieliście kiedyś coś podobnego. Ciekawe że wtedy jak mokro na dworze...

Może czas umyć silnik ? Od 80 tys. tego nie robiłem , bo żadnych wycieków nie widać, zresztą jak nowy wygląda , ale coś zajeżdża

Napisano

> Mysz Ci zdechła pod maską.

Prędzej koń mechaniczny.................A na poważnie sądzę że to nie jest sprawa tego że silnika jeszcze nie umyłeś.......

Napisano
  • Autor

> Prędzej koń mechaniczny.................A na poważnie sądzę że to nie

> jest sprawa tego że silnika jeszcze nie umyłeś.......

Nie no z tym silnikiem to żartowałem, dziś mi nic nie śmierdziało bo było sucho i słonecznie. Niestety garaż mam typu wiata , wilgotny i nieszczelny i pewnie stąd ta stęchlizna jak leje...

Napisano

> Niestety garaż mam typu wiata , wilgotny i nieszczelny i pewnie stąd ta stęchlizna jak leje...

To ulubione środowisko bytowania gryzoni; nastaw pułapke na myszy a zobaczysz ... food.gifzlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> To ulubione środowisko bytowania gryzoni; nastaw pułapke na myszy a

> zobaczysz ...

Tylko jakby zdechła to gdzies jakies zwłoki musiałyby zostać smile.gif a silnik czysty...

Tzn. w jednym miejscu upaprany olejem ze skrzyni i to miejsce jest najbardziej podejrzane

Napisano

> Tylko jakby zdechła to gdzies jakies zwłoki musiałyby zostać

To Ty jeszcze nie wiesz gdzie myszy zaleźć potrafią. Ja z wioski chłopak jestem to już różne rzeczy widziałem. U kumpla we fordzie jak we wiązkę instalacji wlazła to długośmy poszukali.

Napisano

Heh, ja jak nie jeździłem jakiś tydzień (nie był jeszcze zarejestrowany), to myszy zaczęły kombinować gniazdo w obudowie filtra powietrza icon_eek.gif

kiedyś też znalazłem zdechłą na altku

pod maską jest tyle zakamarków, że w wielu miejscach może jakaś leżeć i 'pachnieć' - nie ma innego wyjście jak przeglądnąć wszędzie

Napisano
  • Autor

> Heh, ja jak nie jeździłem jakiś tydzień (nie był jeszcze

> zarejestrowany), to myszy zaczęły kombinować gniazdo w obudowie

> filtra powietrza

> kiedyś też znalazłem zdechłą na altku

> pod maską jest tyle zakamarków, że w wielu miejscach może jakaś leżeć

> i 'pachnieć' - nie ma innego wyjście jak przeglądnąć wszędzie

Słuchajcie a używacie jakiś zapachów do swoich aut ? Ja nigdy tego nie robiłem, bo drażni to moją żonę smile.gif ale może czas rozejrzeć się za jakimś przyjemnym deo ???

Napisano

> bo drażni to moją żonę

hehe.gifCzuje sie jakby to była moja wypowiedź. hehe.gif

Rada jest następująca: Podbierasz żony perfumy i sprykujesz nimi wnętrze auta; później się pytasz: "Czy ładnie pachnie?"

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.