Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Vectra B domykanie szyb z pilota

Featured Replies

Napisano

Jak w temacie. W instrukcji stoi, że po przytrzymaniu na pilocie przycisku zamykania centralnego powinny się domknąć szyby. U mnie to nie działa niewiem.gif

Trzeba to jakoś aktywować czy jak? Żeby było jasne to domykanie działa jeżeli włożę kluczyk do zamka, przekręcę max w prawo i przytrzymam...

Napisano

> Jak w temacie. W instrukcji stoi, że po przytrzymaniu na pilocie

> przycisku zamykania centralnego powinny się domknąć szyby. U

> mnie to nie działa

> Trzeba to jakoś aktywować czy jak? Żeby było jasne to domykanie

> działa jeżeli włożę kluczyk do zamka, przekręcę max w prawo i

> przytrzymam...

U mnie z pilota też nie działa crazy.gif Z kluczyka działa, podobnie jak u ciebie wink.gif

Napisano

> U mnie z pilota też nie działa Z kluczyka działa, podobnie jak u

> ciebie

z_lol1.gif

Po odpieciu akumulatora czy tez wyjeciu baterii z pilota, domykanie szyb z pilota (u mnie) dziala bez potrzeb zadnego zaprogramowywania ani innych czynnosci wink.gif

Napisano

> Po odpieciu akumulatora czy tez wyjeciu baterii z pilota, domykanie

> szyb z pilota (u mnie) dziala bez potrzeb zadnego

> zaprogramowywania ani innych czynnosci

chwalipięta foch.gif

ale pozazdrościć bo to fajna funkcja waytogo.gif

Napisano
  • Autor

> Po odpieciu akumulatora czy tez wyjeciu baterii z pilota, domykanie

> szyb z pilota (u mnie) dziala bez potrzeb zadnego

> zaprogramowywania ani innych czynnosci

No tak, tylko że Ty masz omę... może to być jakoś inaczej rozwiązane (choć nie powinno) hmm.gif

Napisano

> (choć nie powinno)

No wlasnie, kluczyki identyczne sa, wiec powinno byc tak samo rozwiazane, bo jesli domykanie z kluczykiem dziala, to co za problem zrobic zeby dzialalo z pilota hmm.gif

Napisano

> No tak, tylko że Ty masz omę... może to być jakoś inaczej rozwiązane

> (choć nie powinno)

Może ta porada z VU ci pomoże hmm.gif

Napisano
  • Autor

> Może ta porada z VU ci pomoże

Aż tak bardzo mi na tym nie zależy żeby grzebać po centralce zlosnik.gif Poza tym elektronik jest ze mnie jak z koziej .upy trąbka zlosnik.gif

Inna sprawa, że wg instrukcji to powinno działać z urzędu hmm.gif chyba, że ja mam problemy z czytaniem ze zrozumieniem. Wrócę do domu to jeszcze raz przeczytam uważnie instrukcję ok.gif

Napisano

> Aż tak bardzo mi na tym nie zależy żeby grzebać po centralce Poza

> tym elektronik jest ze mnie jak z koziej .upy trąbka

> Inna sprawa, że wg instrukcji to powinno działać z urzędu chyba, że

> ja mam problemy z czytaniem ze zrozumieniem. Wrócę do domu to

> jeszcze raz przeczytam uważnie instrukcję

Ja w instrukcji znalazłem tylko takie info :

280684456-2.JPG

post-55125-14352492809552_thumb.jpg

Napisano
  • Autor

> Ja w instrukcji znalazłem tylko takie info :

O właśnie. Ten fragment.

hmm.gif wynika, że auto musi mieć elektryczne szyby i do tego szyber, żeby można było kluczykiem domykać icon_eek.gif

Dobrze rozumiem? hmm.gif

Napisano

> O właśnie. Ten fragment.

> wynika, że auto musi mieć elektryczne szyby i do tego szyber, żeby

> można było kluczykiem domykać

> Dobrze rozumiem?

Dobrze rozumiesz ok.gif Nie ma w instrukcji ani słowa o domykaniu szyb z pilota niestety. beksa.gif

EDIT:

Chodzi o to żeby były elektryczne szybki i ewentualnie el. szyber aby dało się kluczykiem domknąć szyby i szyber jeśli jest . Ja nie mam szybra a kluczykiem szybki się domykają, pilotem niestety nie frown.gif

Napisano

> Dobrze rozumiesz Nie ma w instrukcji ani słowa o domykaniu szyb z

> pilota niestety.

Mój brat ma Viki z elektrycznymi szybami ale bez szyberdachu i u niego jak dobrze pamiętam da się zamknąć szyby z pilota.

Dzisiaj wieczorem powinienem się z nim kontaktować to sie upewnię

Napisano
  • Autor

> Mój brat ma Viki z elektrycznymi szybami ale bez szyberdachu i u

> niego jak dobrze pamiętam da się zamknąć szyby z pilota.

> Dzisiaj wieczorem powinienem się z nim kontaktować to sie upewnię

Spytaj, bo mnie strasznie ten temat zaczął męczyć zlosnik.gif

Napisano

> O właśnie. Ten fragment.

> wynika, że auto musi mieć elektryczne szyby i do tego szyber, żeby

> można było kluczykiem domykać

> Dobrze rozumiem?

Zle rozumiesz wink.gif Po prostu jak masz szyberdach, to mozna go rowniez domykac z kluczyka jednoczesnie domykajac szyby.

A jak nie masz szyberdachu, to logiczne, ze zamkna sie ino szyby smile.gif

Napisano

> Spytaj, bo mnie strasznie ten temat zaczął męczyć

No i potwierdził. Musi trzymać przycisk tak długo aż sie zamkną. Jak puści prędzej to zostaną w takiej pozycji w jakiej były w momencie puszczenia przycisku,

Napisano
  • Autor

> Zle rozumiesz Po prostu jak masz szyberdach, to mozna go rowniez

> domykac z kluczyka jednoczesnie domykajac szyby.

> A jak nie masz szyberdachu, to logiczne, ze zamkna sie ino szyby

Też tak rozumowałem... ale jakoś to domykanie u mnie z kluczyka nie działa hmm.gif

Napisano

trzeba jechac do kogos na techa niech wgra program do sterownika cent. od omegi i po klopocie

Napisano

> trzeba jechac do kogos na techa niech wgra program do sterownika

> cent. od omegi i po klopocie

Do czego to wgrac? Jedynie co ma oprogramowanie to ECU a tam nie ma nic wspolnego z centralnum zamkiem. To jest osobny modół znajdujacy sie po prawej stronie w słupku przy drzwiach. Modul musie miec funkcje comfortu a te od omegi maja dodatkowo comfort plus( domykanie z pilota). Po co paplac glupoty skoro sie nie ma pojecia na ten temat??? Robisz tylko zamieszanie na forach.

Napisano

> Do czego to wgrac? Jedynie co ma oprogramowanie to ECU a tam nie ma

> nic wspolnego z centralnum zamkiem. To jest osobny modół

> znajdujacy sie po prawej stronie w słupku przy drzwiach. Modul

> musie miec funkcje comfortu a te od omegi maja dodatkowo comfort

> plus( domykanie z pilota). Po co paplac glupoty skoro sie nie ma

> pojecia na ten temat??? Robisz tylko zamieszanie na forach.

Chyba jednak ty nie masz racji i do tego w bardzo arogancki sposób okazujesz swoją niewiedze

Spokojnie do modułu CZ można wgrać oprogramowanie od omegi (tak elektrycznie są to DOKŁADNIE TAKIE SAME moduły - różnią się jedynie oprogramowaniem) i tak jak kolega pisze - będą się szybki domykały.

Pozatym jakbyś chciał wiedzieć to oprogramowanie można jeszcze zmieniać w MIDdzie, radiu (np. CAR400), ABSie....

Napisano

> Po co paplac glupoty skoro sie nie ma pojecia na ten temat??? Robisz tylko zamieszanie na forach.

To w jaki sposób siarka utwardza ten silnik i co tam utwardza w tym silniku? hehe.gif i bez problemu można wgrać oprogramowanie z omegi do vectry aby szyby się domykały.

Napisano

Jasne i pewnie nie zaleznie od tego jakiej marki jest modół bosch ( s rozne rodzaje rozna nr maja) oraz delphi. Dowiadywales sie widze cos ale nie do konca.

Napisano

> nie zależnie od tego jakiej marki jest "modół" bosch.

Po pierwsze inżynierze "modół" piszę się moduł, a po drugie jak moduł bosch może być innej marki jak nie bosch? icon_eek.gifhahaha.gif

> Dowiadywales sie widze cos ale nie do konca.

Tak jasne pojechałem do ASO i tam mi wgrali soft z omegi po czym cudownie szybki zaczęły domykać się z pilota. Jak oni to zrobili to już mnie to nie interesi działa? - działa!

Napisano

Sa dwa rodzaje modulów boscha( po numerach na tehj naklejce mozna dojasc) oraz jest jeszcze moduł firmy delphi- ja taki mam w swojej. Ile zaplaciles za wgranie tego softu bo ja ajk sie dowiwadywalem to bylo ponad 100zl wiec nie bylo t brane pod uwage bo koszt czesci elektronicznych do zrobienia tego samego to nawet nie 10 zl. No i ja mam mozliwosc odlacznenia tego kiedy chcę.

Czemu sie czepiasz jaką ja uczelnie ukonczylem- jesli zazdroscisz to czemu sie nie zapiszesz, moze czegos sie dowiesz a nie mi tu wytykasz. Mi ti rybka jak sie cos tam pisze, choc wiem to czasem nie zwracam na to uwagi i tyle. Wole zejsc do piwnicy i sobie cos pospawac niz sie nad tym glowic.

Napisano

> Sa dwa rodzaje modulów boscha( po numerach na tehj naklejce mozna

> dojasc) oraz jest jeszcze moduł firmy delphi- ja taki mam w

> swojej. Ile zaplaciles za wgranie tego softu bo ja ajk sie

> dowiwadywalem to bylo ponad 100zl

Ale ty twierdziłeś że nie ma możliwości wgrać grinser006.gif

>wiec nie bylo to brane pod

> uwage bo koszt czesci elektronicznych do zrobienia tego samego

> to nawet nie 10 zl. No i ja mam mozliwosc odlacznenia tego kiedy

> chcę.

To jest inna bajka, jeden woli zrobić sam a drugi zapłaci w ASO faktem jest że wgrać się da jak twierdzą koledzy smile.gif

> Czemu sie czepiasz jaką ja uczelnie ukonczylem-

Tutaj nie chwalimy się uczelniami tylko wiedzą a ty w poszczególnych postach sam sobie zaprzeczasz

> jesli zazdroscisz to

> czemu sie nie zapiszesz, moze czegos sie dowiesz a nie mi tu

> wytykasz. Mi ti rybka jak sie cos tam pisze, choc wiem to czasem

> nie zwracam na to uwagi i tyle.

Może kolega kończy inną uczelnię, i a na forum chodzi o to aby pisać fakty, niezależnie jaką kto kończył szkołę biglaugh.gif

> Wole zejsc do piwnicy i sobie

> cos pospawac niz sie nad tym glowic.

To po co zabierasz głoś hmm.gif

Mam nadzieję że następnym razem zechcesz coś wnieść do dyskusji a nie szukać konfliktów

pozdro

Napisano

Jasne pomylka byla z mojej strony ze sie zle wyrazilem bo nie zawsze jest mozliwosc wgrania tego softu. Juz na kilku forach o tym pisalem. W sumie to chyba na VU jest wyjasnione przez "se@l'a" co i jak bo on jest autorem tego domykania.

Apropo wony to zaczel asie od lelka ze mu ukradlem awatar jak sie tu zalogowalem. A niby jak mialem sprwdzic jaki ktoma awatar- sprawdzac wszystkich użytkowników? Ja juz w jakiejs wypowiedzi podalem ze mam wyksztalcenie takie to odrazu zaczelo sie ze to niewiadomo co ja sibie wyobrazam. Zaraz pare osob swoje dopowiedzialo wyolbrzymilo i nie wiadomo co. Czasem jak uslusze totalna bzdure to az mnie bierze ale to chyba normalne co nie??

Ile juz postow bylo na forach opla na temat pomp wtryskowych ze sie psuja i jak juz nie odpala to ludziska odrazu krzycza "pompa" a ja spokojnie nawlekam ze najpierw przewody, filtr, obudowa filtra, Przewody przelewowe itp. Zle mowie?

Napisano

Ja uważam że forum jest nie od tego aby sobie wypruwać flaki nawzajem tylko pomagać waytogo.gif

Co do awataru to sprawy nie znam choć spotkałem na kąciku, gościa co ma awatar jak lelek(chyba kącik lanos'a). Niestety nikt nie jest w stanie sprawdzić wszystkich userów i ich awatarów. Ale teraz masz inny wiec spoko ok.gif. Lelka bardzo szanuje i należy mu się wyłączność na kącikach opla na jego awatar.

Co do wykształcenia to wątek pamiętam zlosnik.gif i nie ma co zasłaniać się papierami lepiej nic o tym po prostu nie wspominać.

Każdy powinien chcieć wnieść na forum jak najwięcej i mam nadzieję że ma dobre intencje więc dajmy sobie spokój bo to nie czas i wątek aby pisać i się wzajemnie opluwać waytogo.gif20.GIF

pozdrawiam i więcej luzu ok.gifwink.gif

Napisano

Wyjaśniło się, że można wgrać odpowiednie oprogramowanie z Omegi od realizacji domykania szyb z pilota w kluczyku. Więc mam pytanie czy taki myk też podejdzie w Zafirze 00'?

P.S. Szyby się domykają jak przytrzymam klucz w zamku.

Napisano

Nie widze przeskod. w zasadzie to zafira to cos takiego jak renault megane scenic.

Napisano

> Nie widze przeskod. w zasadzie to zafira to cos takiego jak renault

> megane scenic.

No ale Zafira to pochodna Astry nie Vectry więc stąd moje pytanie. Trzeba będzie orzedzwonić do ASO..

Napisano

> No ale Zafira to pochodna Astry nie Vectry więc stąd moje pytanie.

> Trzeba będzie orzedzwonić do ASO..

Astra i Vectra więc i Zafira pewnie też, posiadają podobne (jak nie takie same) rozwiązania więc powinno też to w tym autku działać. ok.gif Ja gdyby mi na tym tak zależało to zrobił bym tak jak w linku kolegi zubu waytogo.gif. Ale że mam szybki elektryczne tylko z przodu to wystarczy mi domykanie z kluczyka, (nie muszę mieć z pilota) bo i tak o tylnych pamiętać trzeba zlosnik.gif

Napisano

> Ile zaplaciles za wgranie tego softu bo ja ajk sie

> dowiwadywalem to bylo ponad 100zl

Tyle ile za podłączenie do kompa w ASO czyli 120 PLN

> Czemu sie czepiasz jaką ja uczelnie ukonczylem- jesli zazdroscisz to

> czemu sie nie zapiszesz, moze czegos sie dowiesz a nie mi tu

> wytykasz.

Nic Ci nie wytykam i nie mam Ci czego zazdrościć bo niby czego? hmm.gif i w którym momencie rzekomo czepiam się Twojej uczelni? icon_eek.gif nie mam pojęcia co studiowałeś ale jak widać wiele z tej Twojej uczelni się nie dowiedziałeś bo piszesz czasem bzdury.

> Mi ti rybka jak sie cos tam pisze, choc wiem to czasem

> nie zwracam na to uwagi i tyle.

No widzisz, a ja zwracam na to uwagę, staram się pisać poprawnie i przez to nikt się mnie nie czepia grinser006.gif

> Wole zejsc do piwnicy i sobie cos pospawac niz sie nad tym glowic.

No fakt trzeba się nieźle nagłowić jak się co pisze w Twoim ojczystym języku.

Napisano

> Astra i Vectra więc i Zafira pewnie też, posiadają podobne (jak nie

> takie same) rozwiązania więc powinno też to w tym autku działać.

> Ja gdyby mi na tym tak zależało to zrobił bym tak jak w linku

> kolegi zubu . Ale że mam szybki elektryczne tylko z przodu to

> wystarczy mi domykanie z kluczyka, (nie muszę mieć z pilota) bo

> i tak o tylnych pamiętać trzeba

I tak gowno warty ten bajer, bo szybciej jest wlaczyc zaplon i zamknac elektryczne szyby z przycisku, niz trzymajac jak ten ... przekrecony kluczyk w drzwiach przez X sekund.

Napisano

> I tak gowno warty ten bajer, bo szybciej jest wlaczyc zaplon i

> zamknac elektryczne szyby z przycisku, niz trzymajac jak ten ...

> przekrecony kluczyk w drzwiach przez X sekund.

Ja to nawet nie musze wlaczac zaplonu bo szybki dzialaja caly czas.

Napisano
  • Autor

> I tak gowno warty ten bajer, bo szybciej jest wlaczyc zaplon i

> zamknac elektryczne szyby z przycisku, niz trzymajac jak ten ...

> przekrecony kluczyk w drzwiach przez X sekund.

A co za różnica? hmm.gif Czas zamykania jest dokładnie ten sam przecież. I generalnie zajmuje kilka sekund.

Napisano
  • Autor

> Ja to nawet nie musze wlaczac zaplonu bo szybki dzialaja caly czas.

W vectarch o dopóki nie otworzysz drzwi to też działają, po otwraciu już przestają - oczywiście mówimy o sytuacji po wyjęciu kluczyka ze stacyjki.

Napisano

> Do czego to wgrac? Jedynie co ma oprogramowanie to ECU a tam nie ma

> nic wspolnego z centralnum zamkiem. To jest osobny modół

> znajdujacy sie po prawej stronie w słupku przy drzwiach. Modul

> musie miec funkcje comfortu a te od omegi maja dodatkowo comfort

> plus( domykanie z pilota). Po co paplac glupoty skoro sie nie ma

> pojecia na ten temat??? Robisz tylko zamieszanie na forach.

hehehe claps.gifsciana.gif

sorki za OT ale dopiero teraz to przeczytalem

Napisano

> W vectarch o dopóki nie otworzysz drzwi to też działają, po otwraciu

> już przestają - oczywiście mówimy o sytuacji po wyjęciu kluczyka

> ze stacyjki.

Niedokładnie (przynajmniej u mnie jest inaczej), szyby działają do otwarcia i ZAMKNIĘCIA któryś drzwi (na pewno przednich). Przy otwartych drzwiach jeszcze działają natomiast po zamknięciu już nie.

Napisano
  • Autor

> Niedokładnie (przynajmniej u mnie jest inaczej), szyby działają do

> otwarcia i ZAMKNIĘCIA któryś drzwi (na pewno przednich). Przy

> otwartych drzwiach jeszcze działają natomiast po zamknięciu już

> nie.

Dokładnie tak ok.gif nie doprecyzowałem.

BTW Najlepszego 20.GIF

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.