Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

tłumik sportowy

Featured Replies

Napisano

co radzicie. Końcówka sportowa? czy cały tłumik? jak końcówka/tlumik to jaką najlepiej? pozdrawiam zeby.GIF

Napisano

> co radzicie. Końcówka sportowa? czy cały tłumik? jak końcówka/tlumik

> to jaką najlepiej? pozdrawiam

Ale co chcesz uzyskac wyglad czy dzwiek. Bo koncowka dzwik zmienia sie bardzo slabo.

Napisano
  • Autor

dzwięk:) a co radzicie jaki tlumik czy końcówka może jakiś link na allegro czy coś?:)

Napisano

> dzwięk:) a co radzicie jaki tlumik czy końcówka może jakiś link na

> allegro czy coś?:)

no to polecam tlumik jezeli chodzi o dzwiek. co do tlumika to teraz kwestia iles chcesz wydac czy tlumik ma byc dedykowany czy uniwersalny oraz jaka koncowka sie podoba pojedyncza podwojna, okragla owalna zadarta ku gorze?

Napisano

ja z tego powodu ze mialem rure dziurawa a nie posiadalem funduszy ( 500zl ) na sportowy tlumik to wyciolem srodek i katalizator i na dzien dzisiajszy od kolektora idzie prosta rura ... zostal tylko koncowy tlumik z koncoweczka zadarta ku gorze za 16.50 .... na niskich obrotach milo mruczy a na wysokich obrotach ryczy a jak z wysokich obr. puszcze gaz to ryczy jak dziewica rotfl.gifrotfl.gifrotfl.gifrotfl.gifrotfl.gifrotfl.gif kocham ten dzwiek serduszka.gifserduszka.gif

Napisano

> ja z tego powodu ze mialem rure dziurawa a nie posiadalem funduszy

> ( 500zl ) na sportowy tlumik to wyciolem srodek i katalizator i

> na dzien dzisiajszy od kolektora idzie prosta rura ... zostal

> tylko koncowy tlumik z koncoweczka zadarta ku gorze za 16.50

> .... na niskich obrotach milo mruczy a na wysokich obrotach

> ryczy a jak z wysokich obr. puszcze gaz to ryczy jak dziewica

> kocham ten dzwiek

Zaezy kto co lubi ja jednal wole cisze w aucie i wydeszek moze fajnie wygladac ale nadal powinien byc cichy.

Napisano

> Zaezy kto co lubi ja jednal wole cisze w aucie i wydeszek moze fajnie

> wygladac ale nadal powinien byc cichy.

To chyba zależy od wieku hehe.gif Kilka lat temu też mi się podobało jak wydech warcał i rycał zlosnik.gif teraz chyba by mnie k...ca wzięła jakby mi w aucie się wydech darł tongue.gif

Napisano

> co radzicie. Końcówka sportowa? czy cały tłumik? jak końcówka/tlumik

> to jaką najlepiej? pozdrawiam

Końcówką to nic nie zdziałasz imo. Miałem końcówę kiedyś w samochodzie i efekt był mizerny żeby nie powiedzieć żaden. Jak już chcesz modyfikować to nie półśrodkami tylko porządnie - wydasz na pewno więcej ale będziesz zadowolony ok.gif

Napisano

> dzwięk:) a co radzicie jaki tlumik czy końcówka może jakiś link na

> allegro czy coś?:)

Wiec jak napisalem ja bawilbym sie tylko wi wylacznie w tlumik. MOzesz kupic uniwerslany mi podobaja sie w taki desen 2 owalne ruruki:

http://moto.allegro.pl/item345955378_tlumik_sportowy_dpe92_km_malon_opaska_gratis_.html

lub dolozyc na dedykowany do auta wychodzi okolo 100-150zl drozej jezeli mowimu o takim czyms jak WM ultera beda odpowiednio drozsze.

Napisano

> Ja mam takiego remusa

> calkiem fajnie brzmi

obawiam się, że za równowartość nowego dedykowanego remusa/sebringa można już całą astrę kupić biglaugh.gif inna sprawa to jakość materiałów, wykonania i niezmienność w czasie tych tłumików slinka.gif

Napisano

ja u siebie w corsie B mam cosik takiego mugen i jestem bardzo zadowolony, nie jest meczacy na trasie a ma piekny pomruk basowy i lub strzelac devil.gif

Napisano

> obawiam się, że za równowartość nowego dedykowanego remusa/sebringa

> można już całą astrę kupić inna sprawa to jakość materiałów,

> wykonania i niezmienność w czasie tych tłumików

Nowy remus to koszt okolo 600-700zl wiec nieprzesadzaj.

Napisano
  • Autor

a np. mugen tłumik to sie spawa do tlumika końcowego?

Napisano

> a np. mugen tłumik to sie spawa do tlumika końcowego?

Zamiast końcowego.

Napisano
  • Autor

ten tłumik mugen są różne wersje;p z jakimiś regulacjami itd. czy to ma jakiś wpływ>? lepszy dzwięk czy coś takiego?

Napisano

> ten tłumik mugen są różne wersje;p z jakimiś regulacjami itd. czy to

> ma jakiś wpływ>? lepszy dzwięk czy coś takiego?

Teoretycznie sa glosne i posiadaja a'la zatyczke ktora sprawia e np gdy jedziesz dalej zakladasz ja i powinno byc ciszej. W praktyce nie wiem jak to wyglada i jak sie sprawuje nigdy nie uzywalem.

Ja zastanawiam sie do siebie nad jakims tlumikiem KM-u ale boje sie wydac 300zl aby okazalo sie ze jest zbyt glosno.

Napisano

> Nowy remus to koszt okolo 600-700zl wiec nieprzesadzaj.

Primo - mówimy o dedykowanych, nie uniwersalnych

po drugie - pokaż gdzie dostaniesz nowego, ORYGINALNEGO remusa za 500 zł

trzecie - chcesz zobaczyć fakturkę za dedykowanego remusa (po sporym rabcacie)?

ps

mała pomoc

Napisano

> Primo - mówimy o dedykowanych, nie uniwersalnych

> po drugie - pokaż gdzie dostaniesz nowego, ORYGINALNEGO remusa za 500

> zł

> trzecie - chcesz zobaczyć fakturkę za dedykowanego remusa (po sporym

> rabcacie)?

> ps

> mała pomoc

Jak bedziesz czytal dokladnie dowiesz sie ze piszemy o roznych typach tlumikow. Uniwerslanych i dedykowanych.

fakture mozesz pokazac jezeli zaploaciles wiecej niz 700zl za tlumik to dla mnie urwales sie z choiny i wladowales tak drogi tumik do Astry.

Po drugie wole wtedy Ultera dedykowanego ceny od 400zl.

Wiec nie ma sie co chwalic ze wywalies mase kasy w bloto ale fakture pokaz.

Napisano

> Jak bedziesz czytal dokladnie dowiesz sie ze piszemy o roznych typach

> tlumikow.

Jeśli dokładnie będziesz czytał to dowiesz się o czym pisałem ja a o czym Ty. Nigdzie nie wspomniałeś o tłumiku uniwersalnym, ja pisałem o dedykowanym.

Skąd wyczytałeś, że kupiłem remusa do astry? rotfl.gif (znowu - czyytaj uważniej wpysk.gif). Dalej - to moja sprawa co robię z pieniędzmi zakrecony.gif

Idąc dalej - w swoim poście odpowiedziałem Dziubkowi, że DEDYKOWANY Remus będzie kosztować tyle, co astra... co sam pośrednio potwierdziłeś. Tak więc - czytaj uważniej i zluzuj trochę pub2.gif

Napisano
  • Autor

ogólnie to i tak bede przerabiał mocowania:P to lepiej taniej

Napisano

> ogólnie to i tak bede przerabiał mocowania:P to lepiej taniej

Mocowan na uniwersalnym prawdopodobnie nie bedziesz musial przerabiac bo do nich dolaczaja opaski montazowe. Ale bedzie trzeba znalezc gdzies jakis stary tlumik i dospawac koncowke rury aby przylaczyc sie do reszty ukladu. A wkoncu zdecydowales sie na jakis tlumi?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.