Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Gdzie jest centralka immobilisera?

Featured Replies

Napisano

Witam

Niestety moja padaka postanowiła się zbuntować i padł immo. Nie było by problemu, gdyby nie stała jakieś 50km od domu sciana.gif na dodatek lawetkę teraz znaleźć to nie lada wyzwanie a cena takiej usługi zabija no.gif

Nie działa żaden kluczyk ani kod awaryjny sciana.gif Identyczne objawy miał qmpel w puntku i skończyło się na czyszczeniu.

Tak więc musze wyczyścić kompa i usunąć centralkę. Auto stoi na publicznym parkingu i tam będe dokonywał aktu wyrwania ecu oraz jego ponownego montażu. Wiem, że musze usunąc centralkę/sterownik immo, aby uniknąc ponownego zakodowania.

Potrzebuje więc pomocy w ustaleniu miejsca jego pobytu i wyglądu blagam.gif Jeśli to istotne to mowa o Bravie 1,2 16V z 2000 roku. 20.GIF

Sprawa jest pilna i bez waszej porady nie podołam, jestem w trudnej sytuacji bo czasu będzie niewiele i jutro z rana wyruszam po bravę.

Napisano

Powinna być powyżej/lub za skrzynką bezpieczników tej w kabinie samochodu. Na stacyjce jest taka antena(taki pierścień) od niego odchodzi około 30cm czarnego przewodu i po nim możesz trafić do centralki code.;

Tak to wygląda:(mam nadzieje ze o to chodzi)

280734532-imo.jpg

post-46403-14352493077937_thumb.jpg

Napisano

W mojej padace centralka immo znajduje sie za schowkiem

Napisano
  • Autor

> Powinna być powyżej/lub za skrzynką bezpieczników tej w kabinie

> samochodu. Na stacyjce jest taka antena(taki pierścień) od niego

> odchodzi około 30cm czarnego przewodu i po nim możesz trafić do

> centralki code.;

> Tak to wygląda:(mam nadzieje ze o to chodzi)

blagam.gif

antenkę miałem dzisiaj w rękach, kabelek idzie własnie w okolice bezpieczników, ale ciasno tam i nie wymacałem nic więcej. Mam wrażenia jakby wchodził w wiązkę innych kabli. Wiem czego szukać ok.gif

20.GIF

tak mi padlina plany rozwaliła wrrr.gif pomijając już mega wtopę w robocie angryfire.gif teraz siedzę w firmie za karę i nadrabiam zaległości sciana.gif

Napisano

Centralka immo jest w Brava z lewej strony auta za bezpiecznikami w górnej części .

Widać ją , choć kiepsko od spodu . Idź za kabelkiem od antenki to trafisz ok.gif

Napisano

Adam

jak coś lawetke wypożyczę i ściągniemy padakę do mnie na plac jak coś pisz na GG lub dzwoń 20.GIF

Napisano
  • Autor

> Adam

> jak coś lawetke wypożyczę i ściągniemy padakę do mnie na plac jak

> coś pisz na GG lub dzwoń

20.GIF naprawde dobrze mieć kolegę, na którego można liczyć ok.gif Dziękuję za ofertę 20.GIF

ciąg dalszy opowiadania zlosnik.gif

Dzisiaj był plan, padaka jedzie gdzieś w spokojne miejsce na sznurku i tam czeka na kastrowanie immo. Plan był, że zostawie ją u ciebie (u Darcyka). Miałem jednak nadzieje, że auto się wystudzi i odpali. icon_eek.gif i tak się stało. Dojechałem do domu. Narazie żona będzie nim jeździć i jeśli znowy pierdnie to kastracja gwarantowana. Choć pewnie tak czy tak się to odbedzie.

Teraz robię test, stoi w słońcu i będe testował, czy znowu immo się zablokuje.

Napisano
  • Autor

Nowe wieści pola bitwy. Brava normalnie jeździ i odpala, problem zniknął. Skontaktowałem się z kolesiem co kastruje kompy z immo i dowiedziałem się, że w moim modelu ecu czyszczenie nie jest możliwe zakrecony.gif O ile to może być prawda to zaciekawiła mnie opinia innego elektronika hmm.gif Jego zdaniem komp sam sie zablokował jak sam wielokrotnie starałem się odpalic auto, zadziałała zasada jak w przypadku pinu cfaniaczek.gif po pewnym czasie odpalenie było mozliwe.

niewiem.gif nie trzyma się to kupy, choć przyznam, że wydaje się prawdopodobne grinser006.gif Bardziej prawdopodobne jest chyba to, że winna jest temperatura, która może w taki sposób komplikować działanie immo. Wczoraj i dzisiaj auto celowo stało pozamykane w słońcu i badałem czy coś to zmieni. Nic, bez problemu odpalałem wszystkimi kluczykami hmm.gif

Padła propozycja coby posprawdzać wszystkie wtyczki i masy oraz ustalić co sie nagrzewa najbardziej i ewentualne odizolowanie tej części.Zrobię i dalej bede obserwował. Narazie bravę dostaje żona, bo jeździ w promieniu 10km od domu zlosnik.gif jak nie zapali to jakoś do domu dojedzie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.