Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

kolejny problem ze skrzynią w 700setce

Featured Replies

Napisano

Witam.

Wczoraj wieczorem wracaj do domu, ruszając spod świateł i zmieniając bieg z jedynki na dwójkę usłyszałem zgrzyt ze skrzyni biegów. Dziś rano jedynka dwójka i wsteczny wchodzą, ale trzeba użyć bardzo dużej siły żeby wbić te biegi. Trójka i czwórka chodzą płynnie.

Teraz pytanko .... czy to jakieś zębatki poszły się bujać ? Czy jednak jakaś poważniejsza awaria???

Pozdrawiam

Napisano

Wjedź na jakiś kanał i zobacz,czy krzyżaki na drążkach od dźwigni nie są wyklepane.

Napisano
  • Autor

> Wjedź na jakiś kanał i zobacz,czy krzyżaki na drążkach od dźwigni nie

> są wyklepane.

Byłem u mechanika, nie rozbierał skrzyni, ale po oględzinach organoleptycznych stwierdził że prawdopodobnie zębatki,przekładnie pierwszego i drugiegi biegu pękły lub wykruszyły się lub wyrobiły, i podał cenę około 500zł na gotowo.

Drogo to? Szukać innego szpeca?

Napisano

Szukaj innego. Jeżeli drugi potwierdzi jedź do trzeciego. Jeżeli trzeci potwierdzi, to będziesz miał pewność. Za te pieniądze będziesz miał całą skrzynię i zostanie Ci jeszcze na 20.GIF

Napisano

> Byłem u mechanika, nie rozbierał skrzyni, ale po oględzinach

> organoleptycznych stwierdził że prawdopodobnie

> zębatki,przekładnie pierwszego i drugiegi biegu pękły lub

> wykruszyły się lub wyrobiły, i podał cenę około 500zł na gotowo.

> Drogo to? Szukać innego szpeca?

na allegro ostatnio była skrzynka cała za 450zł grinser006.gif

Napisano

> na allegro ostatnio była skrzynka cała za 450zł

wiekszość mechanioków powie Ci podobna cene.Wiem bo sam miałem z tym problemy i z reguły juz za samo rozpowłowienie skrzyni kasuja Cie 300zł+ do tego cześci które wymiania w niej.Ja kupiłem skrzynke do 900 za 350zł na alledrogo grinser006.gif

Napisano

upssss pomylka slick to nie do Ciebie 270751858-jezyk.gifok.gif

Napisano
  • Autor

No tak, tylko że kupno skrzyni to 450zł plus paredziesiąt złotych za dostawę plus kolejne za wymianę, a nie wiadomo czy skrzynia będzie sprawna i czy podziała długo. A tu u siebie mam sprawdzoną, wiem, że oleje były wymieniane regularnie, nie była skrzynia katowana. Także chyba się zdecyduję na naprawe swojej skrzyni.

Dzięki za pomoc, pozdrawiam.

Napisano

Sprawdź koniecznie u innego mechanika, żeby się potem nie okazało,że to nie to. Jak już rozbierze, to bankowo Cię skasuje.

Napisano

Przy okazji tematu podepne się ponieważ znajomy ma także cc 700 i ostatnio pojawia mu sie często problem gdzieś raz na tydzień, np w trakcie jazdy (silnik ciepły) jak stanie na swiatłach i chce ruszyć a wczesniej dał na luz to nie moze wbić ani jedynki ani dwójki musi dac na trójke trochę podjechac i wsadzi spokojnie juz jedynke czy dwójkę. Ale to tez nie zawsze mu się zdarza czasami na świat lach, przed jakims marketem manewrowanie czy korek itd. Wiem że rok temu wymieniał olej w skrzyni na nowy i od tamtego czasu maił nie duży przebieg na nim bo jakies 6tys kilometrów.

Byłbym wdzięczny za poradę ponieważ byśmy to razem ze znajomym zrobili i miałby ok smile.gif

Napisano

> No tak, tylko że kupno skrzyni to 450zł plus paredziesiąt złotych za

> dostawę plus kolejne za wymianę, a nie wiadomo czy skrzynia

> będzie sprawna i czy podziała długo. A tu u siebie mam

> sprawdzoną, wiem, że oleje były wymieniane regularnie, nie była

> skrzynia katowana. Także chyba się zdecyduję na naprawe swojej

> skrzyni.

> Dzięki za pomoc, pozdrawiam.

zgadzam się ryzyko jest i to całkiem spore jeśli jest od handlarza i do tego jest wymontowana

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.