Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Którędy kabel zasilający.

Featured Replies

Napisano

Potrzebuję przeciągnąć kabel od akumulatora do kabiny i nie wiem gdzie w cieniasie jest jakieś przejście. Byłbym wdzięczny za pomoc.

Napisano

Nie ma. Trzeba próbować pchać z istniejącymi wiązkami.Albo linkami

Napisano

Na wysokosci pedalow jest okienko zatkane taka gumowa zaslepka, ja tam wprowadzalem kabel.

Napisano

> Potrzebuję przeciągnąć kabel od akumulatora do kabiny i nie wiem

> gdzie w cieniasie jest jakieś przejście. Byłbym wdzięczny za

> pomoc.

Zależy jakiej grubości, ja do zasilania radia CB, pociągnąłem kabel tam gdzie idzie linka prędkościomierza, jeśli masz zamiar ciągnąć np. do wzmacniacza, a to już będzie kawał kabla, to najlepsze i najszybsze rozwiązanie to będzie jak podał "mirol" właśnie ta gumowa zaślepka obok pedałów. wink.gif

Napisano

> Potrzebuję przeciągnąć kabel od akumulatora do kabiny i nie wiem

> gdzie w cieniasie jest jakieś przejście. Byłbym wdzięczny za

> pomoc.

zalezy do czego to ma byc kabel,ja kabel do zasilania lampki bagażnika pociagłem prosto od aku nadkolem potem do wnetrza i dalej pod ta plastykowa zaslepka na progu

Tu sa otwory ktorymi mozesz go przeciagnac(po stronie aku tez one są)

eb6705dcd562a184.jpg

Napisano
  • Autor

Właśnie chce pociągnąć zasilanie pod radyjko CB, to mówisz, że gdzie konkretnie idzie ta linka?

Napisano

> Właśnie chce pociągnąć zasilanie pod radyjko CB, to mówisz, że gdzie

> konkretnie idzie ta linka?

duzo prosciej bedziesz miec przeciągnąć kabel grodzią czołową, tym bardziej ze mysle ze radio cb dasz pod fabrycznym miejscem na radio audio...

Napisano

a musisz ciągnąć zasilanie prosto z aku? nie lepiej i łatwiej ze skrzynki bezpieczników ?

Napisano
  • Autor

No wolę dać bezpośrednio od aku, a radio CB chcę tak właśnie pod zwykłym radiem tylko nie wiedziałem w którym miejscu puścić kabel przez ściankę.

Napisano

ja podpięte mam CB pod zwykłe radio i nie ma problemu z niczym

chyba najłatwiej

Napisano

Linka idzie z prędkościomierza do skrzyni przez ścianę grodziową, tam jest dosyć miejsca żeby przeciągnąć dodatkowy kabelek, akurat znajduje się tam gumowa zaślepka, wiec jest szczelnie i ścisło osadzona i nie ma problemów z latającym kablem.

Tak to u mnie wygląda:

linkani0.th.jpg

Kabelek poprowadzony jest w czarnym peszlu, jakieś 10cm przed złączem + na akumulatorze jest bezpiecznik 5A w oprawce, według mnie wszystko jest ładnie estetycznie i ergonomiczne poprowadzone, w kabinie zaraz pod półką pasażera mam kabelek z zakończoną wtyczką, tak więc nie ma problemów także z odłączaniem radyjka. wink.gif

Jeśli chodzi o montaż radia, to tu masz mój wątek http://autokacik.pl/showflat.php?Cat=0&Board=cb&Number=279611402&page=7&fpart=all

ze zdjęciami zamontowanych radyjek.

pzdr. waytogo.gif

Napisano
  • Autor

Dzięki, teraz to już powinno pójść bez problemu, mam oprawkę na bezpiecznik + oczywiście bezpiecznik tylko, że mój to 2A no i muszę to chyba jakoś zaizolować co by nie mokło. Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.