Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

stukanie ,po wymianie łacznikow

Featured Replies

Napisano

witam,jak w temacie wymienielme laczniki i wyeliminiowalem jedno stukanie teraz jest jakos dziwnie na prostych kolach jest ok ale jezeli skrece w lewo i wjade w dziure jest bardzo intensywny metaliczny oddzwiek, rowniez jak cofam i to juz bez roznicy czy jade prsto czy skrecam jest stuk jak wjade na maly kraweznik albo dziure.help

Napisano

Stukanie może być od luzów wahacza. Podnieś auto i poruszaj kołem.

Napisano
  • Autor

> Jaki przebieg ma ten samochód?

60 tys, kurcze jeszcze my wyskakuje jakis blad alarmu i czujniki parkowania a na kompie nie chcial ich skasowac czyli pozostaje wyjmienic czujniki ?

Napisano

witaj. pewnie nic odkrywczego nie napiszę jeśli "powiem" że przyczyn może być wiele. Od mocowania koła, poprzez to co już koledzy napisali do nawet sprężyny przedniej. właśnie jestem świeżo powymianie takich sprężyn. w czasie jazdy z pękniętą sprężyną jak się wjechało w dołek to stukało z uszkodzonej strony jakby ktoś zostawił komplet kluczy luzem przy kole. Onegdaj na kąciku Kolega któryś miał stukanie z powodu próby kradzieży kół z alufelgami. Złodzieje próbowali dmuchnąć koła i uszkodzili szpilki. Popatrz, może coś się wyjaśni?

Napisano

U mnie też stuka - wymienione sprężyny i amortyzatory, łączniki, w ubiegłym roku przekładnia kierownicy (od tego czasu przebieg 10 kkm) i stuka. Zostały jeszcze wahacze i stabilizator. Najgorsze jest to , ze w ASO nie potrafią postawić skutecznej diagnozy.

Napisano

Kiedyś w moim wcześniejszym aucie a było to Uno też było słychać stukanie w pewnym momęcie. jak się kręciło kołem kierownicy to było takie pum. Okazało się że to tarcze hamulcowe wymagały wymiany i klocki. wiem, że uno to nie stilo, ale pewne elemęty mogą okazać się wspólne jeśli chodzi o objawy.

Napisano

> jezeli skrece w lewo i wjade w dziure jest bardzo intensywny

> metaliczny oddzwiek,

..metaliczny dźwięk? .. a może kawałek pękniętej sprężyny jeszcze nie wypadł i pobrzękuje sobie czasami ? Mi w poprzednim stilo metaliczne brzęczenia ustąpiło jak kawałek sprężyny wypadł na jezdnie smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.