Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Podłączenie wzmacniacza pod radio

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich,

mam pytanie do fanów car audio - czy istnieje możliwość podłączenia wzmacniacza pod org radyjko??? Czy jest tam jakieś wyjście pod które się podpina przewody? Bo są wersje z fabrycznym subwooferem czy w innych radyjkach też jest wyjście na wzmak?

A przy okazji może polecicie jakiś niedrogi zestaw skrzynia + wzmacniacz, który u was się sprawdził?

I jeszcze jedno - jak wyjąć radyjko żeby nic nie połamać - są jakieś klucze spec potrzebne. Samemu da radę czy do ASO się skierować?

Z góry dziękuję za wskazówki

Napisano

> Wielkie dzieki - w zasadzie jest tu wszystko czego szukałem

Dodam, że skorzystałem z Hint'a Radka:

Quote:

Zrobiłem z wieszaka takiego zwykłego jak odbierasz np. gajer z pralni. Pasuje jak ulał

Faktycznie ... pasuje jak ulał zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Dodam, że skorzystałem z Hint'a Radka:Quote:

> Zrobiłem z wieszaka takiego zwykłego jak odbierasz np. gajer z

> pralni. Pasuje jak ulał

> Faktycznie ... pasuje jak ulał

Mam jeszcze jedno pytanie - gdzie podłączyć kabelek który daje impuls do włączenia wzmacniacza REM? Do której nóżki ze schematu?

• 2 miesiące później...
Napisano

Witam. Mam pytanko bo nie moge znaleść odpowiedzi w szukajce odnośnie wersji radia z HiFI. Mam radio plus 8 głosników i subwoofer i zmieniarke fabryczną. Czyli według opisu wersja Hifi. Jednak troche za mało mi basu. Chce załozyć suba i wzmacniacz. Wyjołem dzisiaj radio i nie widze tam wyjśc na wzmacniacz. Widziałem tam trzy kostki. Jedna zasilająca druga głosnikowa i trzecia potrójna chyba od zmieniarki i od czegoś. Środkowe wejscie w tej trzeciej kostce było puste to tam wpina sie kostke z której wychodza wyjścia na wzmacniacz?? Z góry dzieki za popdowiedz.

Napisano

wejscie w tej

> trzeciej kostce było puste to tam wpina sie kostke z której

> wychodza wyjścia na wzmacniacz?? Z góry dzieki za popdowiedz.

niebardzo. Wzmacznicz od suba w wersji hifi jest jak to nazwać, niskobudzetowy zeby.GIF Nie pobiera sygnały z dodatkowego wyjścia z radia, ale przetwarza odpowiednio sygnał głośnikowy. Jak chcesz dołozyć wzmacniacz to najlepiej kup na allego taką przejściówke co zamienia sygnał głosnikowy na czincze (około 25zł) i będzie dobrze. Przynajmniej u mnie spełnia swoje zadanie smile.gif

Napisano

A jak z jakoscią dzwieku na takim urządzeniu?? Według opisu który napisał freeco wynika że w radiu z wersji Hifi jest wyjście na wzmacniacz. Tylko nie moge znaleśc gdzie. Wydaje mi sie że trzeba kupic specjalna kostke która jest do kazdego radia blaupunkta aby podłączyc wzmacniacz. Ktoś mi podpowie czy mam racje?? Z góry dzieki.

Napisano

> A jak z jakoscią dzwieku na takim urządzeniu??

nie jest zle, gra całkiem przyjemnie. Zresztą nie ma mozliwości porównać jak gra taka przejściówka.

Co do wyjśc na wzmacniacz to raczej nie. Gdzieś widziałem (chyba nawet ktoś wklejał tu na konciki) schemat podłączenia wzmaka do radio i do suba. Wynikało z niego (o ile dobrze pamiętam), ze wzmak podłączany jest do wyjśc głosnikowych a nie do wyjść liniowych (których wg instrukcji obsługi papierowej jaką posiadam radio nie posiada).

Pozdor

• 3 miesiące później...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.