Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pytanko o skrzynię basową

Featured Replies

Napisano

Witam,

mam pytanie do kolegów - wiem, że to nie będzie rewelacja jakościowa ale co będzie lepiej grało:

http://www.allegro.pl/item362008751_tuba_ze_wzmacniaczem_300w_super_bass_new_design.html

czy:

http://www.allegro.pl/item357757109_blaupunkt_gtb_1200_mk2_wzmacniacz_gta_260_kable.html

nie zależy mi na audiofilskim brzmieniu tylko na polepszeniu basu w aucie cool.gif

Czy ktoś ma coś w podobie do któregoś zestawu i co może o nim powiedzieć...

Chyba, że możecie polecić coś sprawdznego i w miarę dobrze grającego do ok 500zł bo kobieta więcej mi nie wybaczy hehe.gif

Z góry dziekuję za rady

Napisano

Powiem tak ten Blaupunkt kolega ma średnio gra. A ten 1 link TUba itp odpuść sobie. Kup wzmaka np Carpower 602 za 262 zł do tego kable i np Skrzynia

Napisano
  • Autor

> Powiem tak ten Blaupunkt kolega ma średnio gra. A ten 1 link TUba itp

> odpuść sobie. Kup wzmaka np Carpower 602 za 262 zł do tego kable

> i np Skrzynia

Dzieki za radę,

właśnie zamówiłem wskazany zestaw - wzmak z kablami w cenie 280 zł z przesyłką i skrzynia za 165 zł z przesyłką - czyli w sumie wyszło 440 zł. Poczytałem trochę na innych forach i rzeczywiście wzmak i skrzynia mają bardzo dobre opinie.

Jeszcze raz dzieki

pozdrawiam

Napisano

> Dzieki za radę,

> właśnie zamówiłem wskazany zestaw - wzmak z kablami w cenie 280 zł z

To jakie te kable sa?? yikes.gifyikes.gifyikes.gifyikes.gif miedz widziały kiedys?? Nauczcie sie ludzie kupowac porzadne kable, bo zaraz beda kolejne posty ze nie gra, wylancza albo sie popsulo....120zł za kable to raczej niejest duzo a jakas jakosc juz posiadaja

Napisano

> To jakie te kable sa?? miedz widziały kiedys?? Nauczcie sie

> ludzie kupowac porzadne kable, bo zaraz beda kolejne posty ze

> nie gra, wylancza albo sie popsulo....120zł za kable to raczej

> niejest duzo a jakas jakosc juz posiadaja

Napisałem + Kable właśnie żę trzeba zakupić bo jakieś dobre za około 90 zł

Napisano

> Napisałem + Kable właśnie żę trzeba zakupić bo jakieś dobre za około

> 90 zł

nie pisz ze za 90 dobre... moga byc co najwyzej nadajace sie, ale nie dobre.... wiecej za sam czincz dalem crazy.gif

A kolega co sprzecik kompletuje to polecam kabelki :

ACR

(do kupienia na alka.pl za 120zł smile.gif )

lub

dietz

Ogolnie polecam ACR bo jak nie chcesz juz wymieniac kabli to masz odrazu 4czincze smile.gif i porzadne wykonanie całosci

o a widze ze kolega z Pabianic wiec do Łodzi (alka) daleko nie ma smile.gif

Napisano
  • Autor

> nie pisz ze za 90 dobre... moga byc co najwyzej nadajace sie, ale nie

> dobre.... wiecej za sam czincz dalem

> A kolega co sprzecik kompletuje to polecam kabelki :

> ACR

> (do kupienia na alka.pl za 120zł )

> lub

> dietz

> Ogolnie polecam ACR bo jak nie chcesz juz wymieniac kabli to masz

> odrazu 4czincze i porzadne wykonanie całosci

> o a widze ze kolega z Pabianic wiec do Łodzi (alka) daleko nie ma

Witam kolegę z Łodzi,

kupiłem wzmak z kablami i to właśnie takimi jak kolega poleca http://www.allegro.pl/item355853486_carpower_hpb_602_profi_zestaw_kabli_dietz_.html

znawcą tematu nie jestem ale firma Dietz "obiła" mi się o uszy i dlatego wybrałem ten zakup cool.gif

Na innej aukcji same kabelki kosztowały ok 100zł - chyba, że to jakaś podróbka ale o tym się przekonam jak towar przyjdzie.

A tak przy okazji pytanko - bo w fabrycznym radyjku nie mam wyjścia na wzmaka - chinch wiem gdzie przylutować a gdzie podłączyć przewód, który włącza wzmaka - REM?

Z góry dzieki za pomoc

Pozdrawiam

Napisano

> Witam kolegę z Łodzi,

> kupiłem wzmak z kablami i to właśnie takimi jak kolega poleca

> http://www.allegro.pl/item355853486_carpower_hpb_602_profi_zestaw_kabli_dietz_.html

> znawcą tematu nie jestem ale firma Dietz "obiła" mi się o uszy i

> dlatego wybrałem ten zakup

> Na innej aukcji same kabelki kosztowały ok 100zł - chyba, że to jakaś

> podróbka ale o tym się przekonam jak towar przyjdzie.

> A tak przy okazji pytanko - bo w fabrycznym radyjku nie mam wyjścia

> na wzmaka - chinch wiem gdzie przylutować a gdzie podłączyć

> przewód, który włącza wzmaka - REM?

> Z góry dzieki za pomoc

> Pozdrawiam

Co do REMOTE... to przewaznie jest to niebieski przewod... wychodzacy z radia smile.gif

Napisano

> Na innej aukcji same kabelki kosztowały ok 100zł - chyba, że to jakaś

> podróbka ale o tym się przekonam jak towar przyjdzie.

Nie podróbka tylko tutaj ze wzmakiem masz 10mm2, troche mało. Wg mnie powinno byc 16mm2 minimum, tutaj moze i moc nie jest duza wiec te kabelki 10mm2 to ostatecznosc, ale jezeli bedziesz kiedys planował cos wymienic to kup lepsze.

> A tak przy okazji pytanko - bo w fabrycznym radyjku nie mam wyjścia

> na wzmaka - chinch wiem gdzie przylutować a gdzie podłączyć

> przewód, który włącza wzmaka - REM?

Tak jak ktos wyzej pisał, podepnij sie pod niebieski kabel w kostce iso od radia czyli do sterowania elektryczna antena

Napisano

> Tak jak ktos wyzej pisał, podepnij sie pod niebieski kabel w kostce

> iso od radia czyli do sterowania elektryczna antena

Małe sprostowanuie. Kolega wspomniał, ze ma seryjne radio w stilo. Tam nie ma niebieskiego kabla w złączu ISO. Jest miniISO w którym taki sygnał moze być.

Napisano

> Małe sprostowanuie. Kolega wspomniał, ze ma seryjne radio w stilo.

> Tam nie ma niebieskiego kabla w złączu ISO. Jest miniISO w

> którym taki sygnał moze być.

Dlatego dopisałem ze sterowanie antena smile.gif, a jak nie bedziesz wiedział który to wez miernik, dotknij do masy radia i w kostce znajdz 12v przy wlaczonym radiu i przy wylaczonym 0 smile.gif

Napisano

> Dlatego dopisałem ze sterowanie antena , a jak nie bedziesz wiedział

> który to wez miernik, dotknij do masy radia i w kostce znajdz

> 12v przy wlaczonym radiu i przy wylaczonym 0

Tak, wiem, ale jak coś to seryjna instalacja w aucie, w seryjnym iso u niego ma cztery kabelki, zailający + i - oraz dwa kabelki magistrali CAN - to wszystko

Napisano
  • Autor

Koledzy mam jeszcze jedno pytanie - czy do omawianego Carpower 602 + cp123 zestawu potrzebny będzie kondensator ? Bo nie wiem czy jest sens wydawać sporo kaski do w sumię prostego i niezbyt mocnego zestawu - co sądzicie?

Napisano

> Koledzy mam jeszcze jedno pytanie - czy do omawianego Carpower 602 +

> cp123 zestawu potrzebny będzie kondensator ? Bo nie wiem czy

> jest sens wydawać sporo kaski do w sumię prostego i niezbyt

> mocnego zestawu - co sądzicie?

za mała moc, kondensator raczej nic tutaj nie pomoze smile.gif urzywa sie dopiero gdy jest kolo tych 800W

Napisano
  • Autor

> za mała moc, kondensator raczej nic tutaj nie pomoze urzywa sie

> dopiero gdy jest kolo tych 800W

Dzieki kolego - właśnie tak mi się coś wydawało, że ktoś mnie chce naciągnąć...

Pozdro ok.gif

Napisano

Jak kupisz podłączysz to jakieś fotki daj. Napisz jak się sprawuje i czy zadowolony zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Jak kupisz podłączysz to jakieś fotki daj. Napisz jak się sprawuje i

> czy zadowolony

Nie ma problemu,

czekam tylko na dostawę - jak tylko dotrze to się biorę za montaż i odsłuch cool.gif

Na pewno podzielę się wrażeniemi - bo to w sumie koledzy z tego forum doradzili mi taki zestaw - za co jeszcze raz wielkie dzieki.

Pzdr 20.GIF

Napisano

tez od niedawna mam wlasnie skrzynke solinga tylko ze na wzmaku signata roc2 i powiem Ci ze jak na ta cene to gra bardzo przyjemnie zeby.GIF ostatnio qmpela ktora zawsze jezdzila ze mna z przodu ostatnio woli jezdzic z tylu bo jak to mowi "podobaja jej sie te wibracje" ;-):)

Napisano

hehehe no masuje plecy. A masz jakieś foto jak to w samochodzie wygląda? Bo skrzynka chyba wymiarowo jest mala

Napisano

jutro walne foty smile.gif ogolnie jest mala, szczegolnie u mnie w bagazniku (500l pojemnosci hehe)

Napisano

1505081854qd4.jpg

troche balagan z kablami ale niedlugo przymocuje wzmak do gornej czesci bagaznika i wtedy je pochowam ;-) tak czy siak widac ze skrzynka za duza nie jest biglaugh.gif

Napisano

> troche balagan z kablami ale niedlugo przymocuje wzmak do gornej

> czesci bagaznika i wtedy je pochowam ;-) tak czy siak widac ze

> skrzynka za duza nie jest

ło matko kolego smile.gif nie szumi nic ani nie ma zaklucen ?:) bo widze ze te kable sa poskrecane wszystkie jak sie tylko da hehe smile.gif

Napisano

nie nie ma problemow na szczescie hehe smile.gif dzisiaj ogarnalem troche kable i je rozprostowalem ale to i tak tymczasowe bo docelowo wzmacniacz ma znalezc swoje miejsce na gorze bagaznika. A no i jeszcze wymienilem kabel glosnikowy, bo ten co byl do tej pory zakosilem sobie z glosnika od wiezy 270751858-jezyk.gif

Napisano

No i jak doszła skrzynia i wzmak?

Napisano
  • Autor

> No i jak doszła skrzynia i wzmak?

No w końcu dzisiaj wszystko podłączyłem - sprzęt jak na moje oczekiwania zagrał rewelacyjnie. Miałem kiedyś tubę MacAudio i wzam Magnat ale ten zestaw bije tamto na głowę. Basik jest głeboki (wyraźnie odczuwalny na plecach)a przy tym nic nie charczy i nie szumi nawet gdy radyjko gra na maxa. Dokupiłem dziś jeszcze kabel oelbacha 2,5 mm między wzmakiem i skrzynią chyba taki starczy? Skrzynia rzeczywiście jest niewielka - u mnie w bagażniku (stilo 3D) zajmuje szerokość niewiele większą niż węższe oparcie także bagażnika jeszcze sporo zostaje. Wzmacniacz umieściłem w schowku pod wykładziną bagażnika - w miejscu koła zapasowego - pasuje idelanie w największą wnękę.

Jestem w 150 % zadowolony - jeszcze raz podziękowania dla kolegów za doradzenie tego zestawu 20.GIF

Napisano

No to dobrze teraz tylko foto jakieś zrób zlosnik.gif

Napisano

> No to dobrze teraz tylko foto jakieś zrób

Dawaj takie posty na priwa czy cos? moze nie kazdy chce pokazac sprzet? zwykle nabijanie postow

pozdro

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.