Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Różnica między fos a aisanem

Featured Replies

Napisano

witam wszystkich wiem że może to dziwne pytanie ale chciałbym się dowiedziec jaki gaźnik mam założony w swoim cc na tym gaźniku co mam cc pali mi ok 8l w mieście a słuszałem że jak się ma fosa autko pali o wiele mniej więc chciałbym wiedzieć co siedzi w mojej besti z góry dziękuje za odpowiedź.

Napisano

> witam wszystkich wiem że może to dziwne pytanie ale chciałbym się

> dowiedziec jaki gaźnik mam założony w swoim cc na tym gaźniku co

> mam cc pali mi ok 8l w mieście a słuszałem że jak się ma fosa

> autko pali o wiele mniej więc chciałbym wiedzieć co siedzi w

> mojej besti z góry dziękuje za odpowiedź.

a który rok produkcji bo jeśli 97< to masz aisana i najlepiej jest sie tego pozbyć grinser006.gif

Napisano

Aisan to bardzo dobry gaźnik. Sprawny i dobrze wyregulowany jast ekonomiczniejszy od FOS-a

Napisano

> a który rok produkcji bo jeśli 97< to masz aisana i najlepiej jest

> sie tego pozbyć

Aisan kolego był już zakładany od 95 i wcale nie trzeba się go pozbywać wystarczy dobrze ustawić

Napisano

> Oj Panie chyba już wcześniej, tylko było ich bardzo mało.

możliwe nie chcę się kłócić, ja miałem z 95 i już seryjnie był tam aisan i z tego co mi mówiono to jedne z pierwszych które były z aisanem o innych przypadkach nie słyszałem

Napisano

Była już kiedyś dyskusja na ten temat i wyszło, że były chyba 91-92 (nie pamiętam dokładnie). Od końca 95 masowo ze względu na zmianę przepisów i koniecznoścć stosowania kataizatora.

Napisano

> Była już kiedyś dyskusja na ten temat i wyszło, że były chyba 91-92

> (nie pamiętam dokładnie). Od końca 95 masowo ze względu na

> zmianę przepisów i koniecznoścć stosowania kataizatora.

możliwe że była niestety nie pamiętam jej i tak jak mówię nie zamierzam się kłócić

Napisano

Nie ma się o co kłócić 20.GIF Faktem jest, że aisan wszedł jako jedyny pod koniec 95 roku ze względu na katalizator i bardzo, bardzo ciężko spotkać młodszy rocznik z aisanem. Ja osobiście takiego nie widziałem.

Napisano

> Nie ma się o co kłócić Faktem jest, że aisan wszedł jako jedyny pod

> koniec 95 roku ze względu na katalizator i bardzo, bardzo ciężko

> spotkać młodszy rocznik z aisanem. Ja osobiście takiego nie

> widziałem.

ja właśnie też jedynie jakieś przeróbki

Napisano
  • Autor

Moj cc jest z 94 roku więc chyba ma tego fosa kumpel mi mówił że różnią się ilością kabelków z jednego wychodzą 2 a z drugiego chyba więcej i tym spalaniem mówił mi że ma fosa i pali mu 5l a to chyba nie możliwe skoro producent przewidział spalanie na poziomie koło 7l mój gaźnik jest dobrze ustawiony nie szarpie im nie falują obroty chodzi płynnie tylko to spalanie coś mi się za duże wydaje

Napisano

> Moj cc jest z 94 roku więc chyba ma tego fosa kumpel mi mówił że

> różnią się ilością kabelków z jednego wychodzą 2 a z drugiego

> chyba więcej i tym spalaniem mówił mi że ma fosa i pali mu 5l a

> to chyba nie możliwe skoro producent przewidział spalanie na

> poziomie koło 7l mój gaźnik jest dobrze ustawiony nie szarpie im

> nie falują obroty chodzi płynnie tylko to spalanie coś mi się za

> duże wydaje

jeśli nie jesteś pewny czy masz fosa to zrób zdjęcie komory silnika i pokaż na forum wtedy będziesz wiedział co masz za gaźnik

Napisano

> Moj cc jest z 94 roku więc chyba ma tego fosa kumpel mi mówił że

> różnią się ilością kabelków z jednego wychodzą 2 a z drugiego

> chyba więcej i tym spalaniem mówił mi że ma fosa i pali mu 5l a

> to chyba nie możliwe skoro producent przewidział spalanie na

> poziomie koło 7l mój gaźnik jest dobrze ustawiony nie szarpie im

> nie falują obroty chodzi płynnie tylko to spalanie coś mi się za

> duże wydaje

Spalanie 5l jest możliwe w trasie. Spalanie 8l też jest możliwe-w mieście w korkach i przy but.gif

Napisano
  • Autor

to właśnie jest dziwne że on mówi że pali mu 5 w mieście kiedy ja poniżej 7,5 nie mogę zejść bo skoro na prawde jest taka różnica w gaźnikach to wartoby było pokusić się na ten bardziej ekonomiczniejszy

Napisano

> ja mam FOS'a , a spalnie na trasie ok 5l a w mieście 6,5 l przy

> spokojnej jeździe

Ja mam aisana 96rok zadnych problemów 140tys nalatane. dom szkoła dom na odcinku 4km jezdze i spala 7litrów

Napisano

> a który rok produkcji bo jeśli 97< to masz aisana i najlepiej jest

> sie tego pozbyć

Bzdury piszesz na temat pozbywania się aisana !!! 270751858-jezyk.gif

Jak dbasz o niego i masz dobrze wyregulowany to nie ma lepszego gaźnika bo ani weber, ani fos mu nie doruwnuje, na innch gaźnikach nie masz takiego zrywu jak na aisania, więc naprawdę szczerze polecam.

co do spalania to po moich ostatnich testach wyszło ze na pełnym baku przejechałem 640km zatantowałem 30,5 litrów i spalanie mi wyszło 4,76l/100km (jazda: ssanie przy każdym uruchomieniu po dłuższym postoju, następnie miasto16km, trasa 20km) pół baku srednio w miescie, pół baku w trasie i wyszło jak wyszło. Oczywiscie jak mechanik wyregulował to palił wiecej w tym chcamych warunkach spalanie wychodziło w granicach 6,3 - 6,6l/100km

Napisano
  • Autor

to co to za mechanik co tak reguluje gaźniki że później takie spalanie wychodzi ja ten swój gaźnik miałem ustawiany w mototescie u gości którzy znają się na rzeczy i pali jak pali skoro mówicie że 8 l w mieście przy spokojnej jeździe to ok to nie będe nic kombinował

Napisano

> to co to za mechanik co tak reguluje gaźniki że później takie

> spalanie wychodzi ja ten swój gaźnik miałem ustawiany w

> mototescie u gości którzy znają się na rzeczy i pali jak pali

> skoro mówicie że 8 l w mieście przy spokojnej jeździe to ok to

> nie będe nic kombinował

moj aisan tez byl dobrze ustawiony a zimna bral 10+ w miescie w korkach... tyle, ze silnik byl caly pos...ny zlosnik.gif

Napisano

co do regulacji to niech sobei ktoś nie myśli że sobie wyregulowałem tak jak wszyscy mechanicy reguluja podjeżdżasz pokręca i pogodzinie wyjezdzasz. Regulowałem naprawde kilka dni najlepsza regulacja jest w czasie jazdy co jakiś czas) po jakims czasie doszedłem do perfekcji i jest super (drobne przeróbki i gitara - nie te auto) teraz każdy mechanik bedzie miał zakaz dotykania aisana !!! zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.