Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Odkręcanie kolektora

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich! Ostatnio pękła mi rura przednia w w wydechu... taka pomiędzy kolektorem a tłumikiem. Nie dość, że pęknięta, to na dodatek trochę pogięta jest... zakrecony.gif Zaopatrzyłem się w nową... i mam pytanko. Zna ktoś sposób, żeby odkręcić rurę od kolektora tak, aby śrub nie pourywać??? W maluchu kiedyś odkręcałem same główki, a gwint zostawał... palacz.gif

Napisano

Tak jak ze wszystkimi zapieczonymi śrubami - WD-40, gazy i modlitwa. biglaugh.gif

Napisano

Jeżeli masz fabryczne,nigdy nie odkręcane to masz jak w banku że conajmniej 1 Ci sie urwie smile.gif zaopatrz się w spaware wink.gif potrzebujesz klucza 13,nasadowy z długim ramieniem bo zwykłym nie odkręcisz smile.gif

Napisano

ja akurat nie mialem pod reka nasadowych ale plaskim i oczkowym sobie poradzilem. kwestia checi i samozaparcia.

trzeba uzyc wd40 i odczekac troche - powinno pojsc

Napisano

> conajmniej 1 Ci sie urwie

>zaopatrz się w spaware

co by pospawać kolektor z dwururką, gdy już szpilki pourywasz..... hahaha.gifhahaha.gif

Napisano

Jeśli śruby są zapieczone to lepiej jest odkręcić dwururkę razem z kolektorem od silnika, i rozkręcać to w imadle na warsztacie, i wygodniej i dojście lepsze. No i lać wd czy czegoś podobnego- oczywiście odczekać. Jak nie chce iść to spróbuj dokręcić a potem odkręcać, czasem to pomaga. Ja po 14 latach odkręciłem bez zrywania śrub. A jak już urwiesz to rozwiercać szpilki i wstawiać śruby.

Napisano

> Witam wszystkich! Ostatnio pękła mi rura przednia w w wydechu... taka

> pomiędzy kolektorem a tłumikiem. Nie dość, że pęknięta, to na

> dodatek trochę pogięta jest... Zaopatrzyłem się w nową... i mam

> pytanko. Zna ktoś sposób, żeby odkręcić rurę od kolektora tak,

> aby śrub nie pourywać??? W maluchu kiedyś odkręcałem same

> główki, a gwint zostawał...

Zaopatrz się w ten preparat:

http://www.nokaut.pl/oferta/cyclo-break-away-super-skuteczny-penetrant-do-odkrecania-srub.html

Też odkręcałem dwururkę od kolektora, śruby zardzewiałe jak cholera. Popsikałem tym płynem i odkręciły się jak nówki. Polecam! Genialny płyn do śrub w Unolocie zeby.GIF

Napisano
  • Autor

No i po kłopocie... wczoraj wieczorem polałem czymś podobnym do wd 40 i dzisiaj odkręciłem bez problemu... aż się zdziwiłem ze tak łatwo poszło icon_eek.gif Dzięki za porady... smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.