Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

samoregulator szczek

Featured Replies

Napisano

witam mam prosbe cos mi nie trzyma samoregulator szczek kola prawego patrzac od strony kierowcy wyglada on praktycznie tam samo jak lewy niby wszystko ok najpierw wypadla mi taka blaszka ale wlozylem ja tak samo jak w tym 2gim ale dalej cos nie bardzo:( ma moze ktos jakies wiesze fotki? lub jakas rade co to moze byc

Napisano

Jak masz wszystki elementy i nic sie nie zlamalo o musi dzialac

280860220-sreg.jpg

post-30660-1435249395177_thumb.jpg

Napisano
  • Autor

wydaje mi sie ze wyglada to troszeczke inaczej ... moze przed liftingiem a po byly inne?

Napisano

280860285-sareg.jpg > wydaje mi sie ze wyglada to troszeczke inaczej ... moze przed

> liftingiem a po byly inne?

przekroj regulatora masz kwadratowy czy okragly ? jesli kwadratowy to to samo tylko na tym rysunku dziwnie wyglada ale ten wycinek z zebatka jest dobrze narysowany

Mam foto mojego w ktorym brakuje blaszki zapadki

post-30660-1435249395259_thumb.jpg

Napisano
  • Autor

> przekroj regulatora masz kwadratowy czy okragly ? jesli kwadratowy to

> to samo tylko na tym rysunku dziwnie wyglada ale ten wycinek z

> zebatka jest dobrze narysowany

> Mam foto mojego w ktorym brakuje blaszki zapadki

dokladnie to tak wyglada + ta blaszka no i wlasnie ona jest chyba lekko uszczerbiona kombinowalem troche z wygieciem tego ramienia ale bylo ciemno i sie spieszylem jutro musze to zrobic

Napisano
  • Autor

teraz tak dokladniej patrze i widze ze blaszki ktore zaznaczylem na obrazku sa u mnie troche inaczej odgiete moze to to niewiem.gif

post-91662-14352493963439_thumb.jpg

Napisano

> teraz tak dokladniej patrze i widze ze blaszki ktore zaznaczylem na

> obrazku sa u mnie troche inaczej odgiete moze to to

Zbyt mocno skreciles regulator rozkrec go na tyle zeby blaszki nie byly rozpierane tak jak to narysowales Podejzewam ze i blaszka bedzie wtedy pasowala Ma ona ksztalt podobny do nozyka do konserw

Regilacje przeprowadza sie nastepujaco

- wykrecasz regulator tak aby po obu stronach wszedl w kontakt ze szczekami a nastepnie przekrecasz jeszcze 0.5 obrotu

Napisano
  • Autor

problem jest taki ze prawe tylnie kolo hamuje wczesniej od przedniego (tylnie na szlak przednie zwalnia) a w lewej stronie na odwrot...

slyszalem ze warto zamienic te samoregulatory lewy na prawy i odwrocic o 180stopni zeby nie chaczyly o sprezynki.... ma ktos jakies pomysly?

korektor sily hamowania?

plyn?

Napisano

Samoregulatorow sie nie zamienia stronami i nie hacza Chyba ze sprezyny sa jakies lipne to wtedy jest ich wina Nabylem taki komplet nowych ktore pasowaly tak sobie Te pod regulatorem zostawilem stare A Twoj regulator sie w koncu poskladal czy nadal cos z nim nie tak A jestes pewny ze oba sa czyste nasmarowane i luzno sie kreca ?

Napisano
  • Autor

> Samoregulatorow sie nie zamienia stronami i nie hacza Chyba ze

> sprezyny sa jakies lipne to wtedy jest ich wina Nabylem taki

> komplet nowych ktore pasowaly tak sobie Te pod regulatorem

> zostawilem stare A Twoj regulator sie w koncu poskladal czy

> nadal cos z nim nie tak A jestes pewny ze oba sa czyste

> nasmarowane i luzno sie kreca ?

tak niby chodza ok ale naprawde trzeba fest mocno zeby przeskoczyl o 1 zabek podobno to dopiero dziala jak szczeki sa fest wytarte

koles co robi ciagle auta kilka garazy obok powiedzial ze ten korektor sily hamowania na belkach to straszny syf i ciagle sie zaciera i doradzil mi zalozyc takie korektorki od sc ...

wyglada to tak ze prawy tyl hamuje odrazu a lewy slabiej nie wiem co zrobic;(

Napisano

Moment bo czegos nie rozumiem

Samoregulator sluzy do kasowania nadmiernego luzu pomiedzy szczekami a bebnem co masz na mysli piszac ze trzeba fest zeby przeskoczyl o 1 zab Regulujesz wstepnie zgodnie z instrukcjaa jaka podalem Po zalozeniu bebna kilkakrotnie wciskasz pedal hamulca i po sprawie A sprawdzales czy ta slabsza strona nie jest zapowietrzona albo zapchana a moze cylinderek jest zatarty ?

Napisano
  • Autor

> Moment bo czegos nie rozumiem

> Samoregulator sluzy do kasowania nadmiernego luzu pomiedzy szczekami

> a bebnem co masz na mysli piszac ze trzeba fest zeby przeskoczyl

> o 1 zab Regulujesz wstepnie zgodnie z instrukcjaa jaka podalem

> Po zalozeniu bebna kilkakrotnie wciskasz pedal hamulca i po

> sprawie A sprawdzales czy ta slabsza strona nie jest

> zapowietrzona albo zapchana a moze cylinderek jest zatarty ?

odpowietrzone cylinderek chodzi ok i teraz tak

prawa strona po zakreceniu bebna i podeptaniu hamulcem ... beben kreci sie leciutko przy hamowaniu odrazy blokuje kola

a strona lewa beben kreci sie slabej trze lekko o szczeki a przy wdepnieciu hamulca hamuje slabiej od tamtej strony

Napisano

A jak wyglada powierzchnia styku szczeki z bebnem nie masz czasem rantu i nie wyglada to tak jak na rysunku

post-30660-14352494014897_thumb.jpg

Napisano
  • Autor

> A jak wyglada powierzchnia styku szczeki z bebnem nie masz czasem

> rantu i nie wyglada to tak jak na rysunku

raczej nie

btw nie mial nikt problemow z tym korektorem sily hamowania?? bo koles mi gadal ze to czesto sie psuje

Napisano

> raczej nie

> btw nie mial nikt problemow z tym korektorem sily hamowania?? bo

> koles mi gadal ze to czesto sie psuje

Ja miałem - ale wyglądały deczko inaczej.

W założeniu inżynierów Fiata to one działają chyba tylko zaraz po wyjechaniu z fabryki, po kilku tysiącach kilometrów w środowisku wilgoci i pyłu nie ma szans żeby działały prawidłowo.

Jakiś tydzień temu rozkręcałem ponownie bębny - właśnie po ty żeby wyregulować to badziewie - wymyłem je w nafcie, wysuszyłem i poskładałem do kupy, ale chodzą bardzo ciężko i raczej ta blaszka nie ma szans przestawić zębatki, o ew. odpuszczeniu przy nagrzaniu szczęk i bębna to już chyba w ogóle nie ma co mówić. smirk.gif

Napisano

Ale kolega pytal o korektor sily hamowania

A jesli chodzi o samoregulator to moje sa umyty na olej oczyszczony gwint i nasmarozany dziala bo zdejmowalem beben i jest w innej pozycji niz po regulacji recznej

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.