Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Mycie reflektora

Featured Replies

Napisano

Może ktoś mnie oświeci jak w temacie wyżej?...Nie dość że mam zaparowany reflektor przedni (oba) to jeszcze w jednym z nich jest dużo brudu (skąd tam się wziął nie wiem). Przymierzam się do demontażu lampek i ich czyszczenia, ale mam dwa probliemiki

1. Jak je najlepiej umyć? woda+jakiś płyn, sama woda pod ciśnieniem czy co innego

2. Jak najlepiej wysuszyć taki klosz? bbq.gif

Napisano

A ja zapytam sie o tylni bo mam zaparowany dość mocno po tym jak go umyłem naleciało mi troche wody i cały jest zaparowany , jak się pozbyć tej wody ???

Metoda na wygrzanie w słońcu ???

Napisano

Sprawa stara jak świat i beznadziejna icon_eek.gif

szukajka

Napisano

Zadziałaj suszarką do włosów i dobrze uszczelnij ok.gif

Napisano

Ale jest uszczelniona , wydaje mi sie że woda wlała się poprzez dziure przy wtyczce sick.gif , i znowu czeka mnie rozbieranie sick.gif ale to w następny weekend devil.gif

Napisano

No właśnie chodzi o tą dziurę przy wtyczce ok.gifhehe.gif

Napisano
  • Autor

> Sprawa stara jak świat i beznadziejna

> szukajka

Hmm w tym właśnie problem, że ciągle szukajka wywala mi napis nie możesz teraz korzystać z tej opcji...Możesz może umieścić linka do tego tekstu? claps.gif

Napisano

Coś chyba kombinujesz nono.gifbiglaugh.gifI to co Ci zapodałem też nie bangla ? cfaniaczek.gif

No to masz tutaj palacz.gif

p.s. Szukajke masz na dole strony z postami ok.gif

Napisano

> Coś chyba kombinujesz I to co Ci zapodałem też nie bangla ?

ja jak klikam na Twoj link, to dostaję komunikat - "..musisz się zalogować..." screwy.gifrotfl.gif

Napisano
  • Autor

> ja jak klikam na Twoj link, to dostaję komunikat - "..musisz się

> zalogować..."

tak samo mam ....ale ten drugi już działa dzięki claps.gif

Napisano
  • Autor

kurcze..... i poważnie nie ma innej metody tylko to rozgrzewanie....a jak to potem poskładać też na ciepło czy jakimś klejem?

Napisano

> Może ktoś mnie oświeci jak w temacie wyżej?

Brud i wilgoć do reflektorów dostała się prawdopodobnie przez niewłaściwie zamocowane (nieszczelne) plastikowe zaślepki. Ich prawidłowe założenie zdaje się być poza zasięgiem większości mechaników (również tych z ASO) icon_eek.gif

Druga sprawa to to, że wczesne modele stilo (na pewno dwa pierwsze roczniki) miały fabryczną wadę - źle skonstruowane zaślepki reflektorów - która uniemożliwiała odparowanie zgromadzonej wewnątrz wilgoci. Nie znam jednak nikogo komu by to wymienili na gwarancji niewiem.gif

Jeśli chodzi o czyszczenie, to odpuść sobie sick.gif Nie da się nic z tym zrobić, sam próbowałem. Reflektora nie da się rozłożyć bez uszkodzenia. Myślę że nawet krótki pobyt w piekarniku spowoduje zmianę struktury odbłyśników.

Jedynym wyjściem pozostaje wymiana na nowe, choć to droga impreza. Są też dostępne tańsze zamienniki ok.gif

Napisano

> Jedynym wyjściem pozostaje wymiana na nowe, choć to droga impreza. Są

> też dostępne tańsze zamienniki

Niekoniecznie hmm.gif - jeśli jest się względnie częstym gościem w jakimś ASO (tak, że kojarzą Cię jako klienta), to można za ich pośrednictwem spróbować ponegocjować z FAP. Cena może być wtedy sporo niższa ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.