Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pierwsza awaria od 5-ciu lat

Featured Replies

Napisano

Do tej pory kropek od nowości sprawował się świetnie. Przejechałem ponad 50-tys bezawaryjnie, nie licząc drobiazgów na gwarancji.

Zaczęło się niedawno od problemów z odpalaniem i wariującymi kontrolkami deski rozdzielczej. Rozrusznik kręcił, ale nie pracowała pompka po przekręceniu kluczyka i nie palił. Lampki potrafiły gasnąć w trakcie odpalania albo cały czas się świecić nawet po odpuszczeniu kluczyka.

Po kilku próbach w końcu odpalał.

Potem objawy te ustąpiły, i od tygodnia wszystko jest cacy, tylko pali mi się na stałe w trakcie jazdy kontrolka poduszki powietrznej. Na razie tak jeżdżę, żeby sprawdzić czy objawy nie wrócą, ale wygląda OK tylko ta poduszka !

Jakies rady, sugestie? Co ma do tego poduszka? Może się po trochu psuła i coś się rypało w instalacji, a teraz padła na amen i jest wyłaczona, dlatego instalacja się naprawiła ?

Napisano

sprawdź po pierwsze ako bo jak ma 5 lat to może być objaw ze mówi 30.GIF

Napisano

> sprawdź po pierwsze ako bo jak ma 5 lat to może być objaw ze mówi

Ja tak miałem przed wymianą aku w zeszłym roku. Teraz jest OK!

Napisano

Hmmm, akuś? 5,5 roku jeździłem na fabrycznym, ale nie miałem nigdy sytuacji żeby kontrolki mi wariowały. Jedyne co się działo nie tak to był reset kompa podczas nieudanego odpalania (ze słabego akusia). Po wymianie ok. Przyjmijmy, że akuś jednak będzie słaby, w takim razie dlaczego podczas jazdy (i ładowania) świeci się akurat poduszka, a nie powiedzmy kontrolka z "bateryjką"? Nie, nie... nie sądze, aby to był akumulator.

Jeśli mnie pamięć nie myli to ktoś już tu coś kiedyś pisał o wariujących kontrolkach hmm.gif

Napisano
  • Autor

Nie wykluczam akumulatora, mógł już powolutku zdychać i stąd te problemy z odpalaniem i kontrolkami. Potem się podładował w czasie jazdy, i jest OK.

A podczas problemów z odpalaniem komp nałapał błędów i teraz świeci poducha.

Jest to jakieś wytłumaczenie, ale nie jestem do końca pewien. Poczekam jeszcze i poobserwuje, czy znowu coś nie rypnie.

A na razie może macie jakieś sugestie jak zgasić lampkę? Odłączałem aku na kilka godzin, ale nic to nie daje.

Napisano

> A podczas problemów z odpalaniem komp nałapał błędów i teraz świeci poducha.

Podobno to częsta przypadłość przy słabym aku - tak mi mówili w ASO ...

Napisano
  • Autor

> Podobno to częsta przypadłość przy słabym aku - tak mi mówili w ASO

> ...

Ale jak teraz tą lampkę zgasić ? Oczywiście wymienię aku na nowy, ale co dalej ? Tylko ASO ?

Napisano

> Ale jak teraz tą lampkę zgasić ? Oczywiście wymienię aku na nowy, ale co dalej ? Tylko ASO ?

może sama zgaśnie a jak nie to kasowanie błędu - koszt w aso jest różny od 70 do 150 i zależy tylko od aso

Napisano

> Ale jak teraz tą lampkę zgasić ? Oczywiście wymienię aku na nowy, ale co dalej ? Tylko ASO ?

Niestety sama nie zgaśnie ...

Jeżeli jeździsz na przeglądy (wymiana oleju, klocków itd) do ASO to powiedz o padającym aku i powinni Ci to zrobić za free, bo i tak podpinają kompa - mi tak zrobili 2 razy (obydwa sam sobie zapaliłem kontrolkę ...).

Jeżeli nie jeździsz, to poszukaj kogoś na forum kto ma euroscana i się do niego ładnie smile.gif

Napisano
  • Autor

> Jeżeli jeździsz na przeglądy (wymiana oleju, klocków itd) do ASO to

> powiedz o padającym aku i powinni Ci to zrobić za free, bo i tak

> podpinają kompa

Tak tez chyba zrobię. Przegląd i tak sie kropkowi należy, więc przy okazji może zrobią tę lampkę.

dziekuję i pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.