Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Przegląd 70k

Featured Replies

Napisano

Witam,

chcąc nie chcąc, muszę udać się na przegląd po 70k.

Pytanie, co warto zrobić (oczywiście będzie wymiana oleju i filtrów) oraz jaki warsztat w Poznaniu polecacie?

Napisano

> Witam,

> chcąc nie chcąc, muszę udać się na przegląd po 70k.

> Pytanie, co warto zrobić (oczywiście będzie wymiana oleju i filtrów)

a co było robione na 60k?

> oraz jaki warsztat w Poznaniu polecacie?

ja się stołuję w ASO w POL-CARze... trochę może więcej to kosztuje, ale jak przyjedziesz z własnymi częściami (płynami) to będzie taniej smile.gif

Napisano
  • Autor

> a co było robione na 60k?

W tym też problem, auto było w leasingu, ma stempelki przeglądów w PolCarze, ostatni był na 60k. Podobno było 'w pełni serwisowane', ale brak niestety informacji, co robiono na przeglądach. Zastanawiam się, czy nie zrobić przeglądu na 80k, czyli olej, wszystkie filtry, regulacja zaworów. Tylko obawiam się o koszty frown.gif

> ja się stołuję w ASO w POL-CARze... trochę może więcej to kosztuje,

> ale jak przyjedziesz z własnymi częściami (płynami) to będzie

> taniej

Dziś byłem w PolCarze na Wierzbięcicach. Zaproponowali, że mogę przejść z Selenia na Mobil1 - oszczędność 40PLN oraz !!!wymienić tylko olej, nie wymieniając filtra!!! Zdumiewające.

Ponadto, bardzo się dziwili, że chcę sprawdzić na kompie, czy wszystko ok - "jak brak awarii to nie ma sensu". Czy to prawda? W Książce serwisowej jest na 80k przewidziane kontrola parametrów pracy silnika na komputerze.

Napisano

> wszystko ok - "jak brak awarii to nie ma sensu". Czy to prawda?

> W Książce serwisowej jest na 80k przewidziane kontrola

> parametrów pracy silnika na komputerze.

typowa ignorancja ASO. Widocznie jeszcze nie odkryli innych zastosować examinera jak kasowanie servisu i błędów.

No załamka normalnie frown.gif

Napisano

> Dziś byłem w PolCarze na Wierzbięcicach.

Wydaje mi się że bardziej profesjonalnie podchodzą w POL-CARze na Gorzysława, ale to może tylko takie odczucie...

Napisano

Spróbuj w Auto-Centrum na Wojciechowskiego - wczesniej dzwonisz, umawiasz się - ceny niższe niz w POLCARZE. dużo stanowisk itd...

Napisano
  • Autor

Hmm. Dziś byłem w ASO (Pol-Car Wierzbięcice).

Stwierdzono, że robienie przeglądu w tej chwili nie ma sensu,

gdyż od poprzedniego przejechałem tylko 11kkm. Poradzono, abym lepiej zrobił jeszcze kilka tysięcy i zrobił przegląd na 80k.

Problem w tym, że od poprezdniego przeglądu minął już rok. Co Wy o tym sądzicie? Wymieniacie w swych Stilakach (zwłaszcza JTD), olej co roku czy co 20k?

Napisano

> Hmm. Dziś byłem w ASO (Pol-Car Wierzbięcice).

> Stwierdzono, że robienie przeglądu w tej chwili nie ma sensu,

> gdyż od poprzedniego przejechałem tylko 11kkm. Poradzono, abym lepiej

> zrobił jeszcze kilka tysięcy i zrobił przegląd na 80k.

> Problem w tym, że od poprezdniego przeglądu minął już rok. Co Wy o

> tym sądzicie? Wymieniacie w swych Stilakach (zwłaszcza JTD),

> olej co roku czy co 20k?

CO rok!! Takie rzeczy jak filtry też! Olej Wierzbięcice bo widzęże rzeczywiście tam jakieś dziwne teorie mają. Gorzysława 9. POLECAM.

Napisano

> Problem w tym, że od poprezdniego przeglądu minął już rok. Co Wy o tym sądzicie? Wymieniacie w swych Stilakach (zwłaszcza JTD), olej co roku czy co 20k?

Wymiana olejów i filtrów raz w roku lub co 20 kkm. Częściej nie widzę potrzeby zmieniać olej.

• 2 tygodnie później...
Napisano

> Spróbuj w Auto-Centrum na Wojciechowskiego - wczesniej dzwonisz,

> umawiasz się - ceny niższe niz w POLCARZE. dużo stanowisk itd...

Tak są tanie, nawet mechanik proponował 20 za naprawe bez rachunku, a z rachunkiem ponad 50 zl o_O.

Tylko odrazam serwis Fiat ACM Mari Car Ul. Metalowa 1 w Poznaniu. Bo tam nawet nie mozna zobaczyc co robia przy samochodzie itd. i uszkodzili mi samochod czyli zle włożyli nóżkę od podnośnika i efekt wieksza szczelina pomiędzy błotnikiem a progiem i sa rysy na lakierze w bokach. a ceny ? szkoda mówić,

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.