Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Astra LPG - problem

Featured Replies

Napisano

Witam. Na noPB jest wszystko OK.

Szczególnie gdy auto się mocno zagrzeje w ciepły dzień chwilami nie ma wolnych obrotów na LPG i auto gaśnie. Potem wraca do normy i jest ok. Byłem dwa razy u gazownika na regulacji. W chwili gdy została przeprowadzona regulacja było OK. Po jekimś czasie znów problem wraca.

Świece nowe (na starych były dodtkowo szrpnięcia). Mam zkręconą gumę od wylotu na leflektor. Przez dwa lata było OK. Problem zaczoł się (tak mi się wydaje) jak gaziarz spuścił mi syf z parownika. Od czego zacząć szykanie usterki ?

Dodam iż na zimnym silniku jest OK. Nie ma reguły kiedy auto zacznie gasnąć przy puszczeniu gazu. Na parowniku przejechane mam 30 tys.

Napisano

Mam ten sam silnik w G. U mnie gaziarz wymontował całkowicie rureczkę która u Ciebie idzie na reflektor. Nic nie gaśnie, nic nie szarpie - może pomoże może nie pomoże sbróbować warto.

Napisano
  • Autor

Też tak probowałem. Nie ma różnicy.

Dzieje się tak od chwili regulacji kiedy gazownik wymieniał filtr gazu, spuszczał syf i regulował.

Napisano

> Też tak probowałem. Nie ma różnicy.

> Dzieje się tak od chwili regulacji kiedy gazownik wymieniał filtr

> gazu, spuszczał syf i regulował.

Ja mam ten sam problem, tylko że u mnie na benzynce nie chodzi tak równo i ładnie jak na LPG. Mi gazownik kazał wyczyścić silnik krokowy benzyny i jak to nie pomoże to przyjechac do niego jeszcze raz:) Na razie nie uczyniłem tego z braku czasu. Jak się coś poprawi to napewno dam znac i czekam na innych jak rozwiązali podobny problem.

Napisano
  • Autor

Coś mi jeszcze przyszło do głowy. Czy w waszych astrach macie rurę od ciepłego powietrza ? Czy obwód ciepłego powietrza (termostat powietrza w filtrze powietrza) macie w jakikolwiek sposów modyfikowany ?

Napisano
  • Autor

Rozebrałem wczoraj obudowe filtra. Wypadła plastykowa zaślepka od ciepłego powietrza. Niestety jest ułamana. Zaślepiłem otwór wlotowy ciepłego powietrza. A ten od zimnego skierowałem przeciwnie do kierunku jazdy. Przeprowadziłem regulacje wstępną parownika (na miernik). Jest OK. Nie gaśnie wolne obroty w normie.

Zaślepiając otwór ciepłego powietrza zdjołem wężyk od filtra. Powiedzcie mi co wywołuje podciśnienie w tym wężyku ? Mam wrażenie że u mnie jest ono tam zawsze nawet jak auto jest rozgrzane. Jak wygląda proces sterowania termostatem w filtrze ?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.