Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Problem ze zdjęciem poduchy i kierownicy

Featured Replies

Napisano

Witam! Postanowiłem dziś w końcu zająć się moim uszkodzonym przełącznikiem zespolonym. Odkręciłem juz poduszke, mam tylko problem z odpięciem kabla, nie chce niczego robić na siłę, zeby nie urwać. Czy kabel odpiąć przy poduszce (1 na foto) czy przy kierownicy (2 na foto). I jeszcze jedno; na tej dużej śrubie (3 na foto) jest jakaś nakładka z powyginanymi blaszkami. Jak tą śrube odkręcić? Czy trzeba poodginać te blaszki? Z góry dzięki za odp.

275306734-Obraz%20014.jpg

Napisano

> Czy kabel odpiąć przy poduszce (1 na foto) czy przy

> kierownicy (2 na foto).

Ja odpinalem przy samej poduszcze, tylko trzeba to zrobic w miare umiejetnie, bo z poczatku sprawia wrazenie jakby nie chcialo zejsc.

> I jeszcze jedno; na tej dużej śrubie (3

> na foto) jest jakaś nakładka z powyginanymi blaszkami. Jak tą

> śrube odkręcić? Czy trzeba poodginać te blaszki?

Te blaszki to zabezpieczenie. Musisz je poodginac bo nie bedziesz mogl odkrecic nakretki kierownicy.

Napisano

Zapomnialem dodac, ze aby robic cokolwiek przy zlaczach od poduszki, to najpierw musisz odlaczyc akumulator 270751858-jezyk.gif

Napisano
  • Autor

Akumulator odłączony, mam nadzieje ze dalej juz bedzie lekko. dzieki za podpowiedź

Napisano
  • Autor

> Te blaszki to zabezpieczenie. Musisz je poodginac bo nie bedziesz

> mogl odkrecic nakretki kierownicy.

No i jest problem, podginałem te blaszki i odkręciłem kakrętkę, okazało się ze pod nią jest jeszcze jedna do której nijak nie mogę się dostać, musiałbym chyba te blaszki spiłować zevy ją odkręcic niewiem.gif

Napisano

Odpinasz przy poduszce i odkladasz ja na bok. Kiere odkrecasz niezdejmujac tych blaszek (nie da rady) - odpowiedni klucz pasuje jak trzeba. Nie pamietam jednak jaki to rozmiar

Napisano

Odgiac ? Po co ? U siebie odkrecilem bez zadnego odginania czegokolwiek. Sruba zeszla razem z blaszka

Napisano
  • Autor

> Te blaszki to zabezpieczenie. Musisz je poodginac bo nie bedziesz

> mogl odkrecic nakretki kierownicy.

Ej cholera dzięki za podpowiedz ale tych blaszek nie trzeba odginać! Niepotrzebnie się z tym mordowałem a w dodatku zniszczyłem te blaszki bo niektóre się połamały. Odkręca się razem z tymi blaszkami sciana.gif

Napisano
  • Autor

> Odgiac ? Po co ? U siebie odkrecilem bez zadnego odginania

> czegokolwiek. Sruba zeszla razem z blaszka

No wlasnie, szkoda ze dopiero teraz to wiem...

Napisano
  • Autor

Poddaje sie. Rozmontowałem ten przełącznik ale w środku kompletna padaka. Wziąłem na allegro za 100zł sprawny. Zaloze przekazniki i mam nadzieje ze bedzie chodzić dłuuugo

Napisano

Z allegro kupiles pod poduszke ? Bo sa i bez!

Padaka - tzn ? Moj wyglada na calkowicie sprawny a mijania nie swieca tongue.gif

Napisano
  • Autor

> Z allegro kupiles pod poduszke ? Bo sa i bez!

Tak, po poduche

> Padaka - tzn ? Moj wyglada na calkowicie sprawny a mijania nie swieca

A no padaka, styki całkiem się wtopiły w plastiki i ogólnie te plastiki się polały. Jeśli mijania ci nie swiecą to mozliwe ze styki masz juz obtarte albo maksymalnie zasyfione. Jest tam jeszcze jeden styk, do którego mało kto zagląda (ciężko go wyciągnąć). Wydarłem go u mnie na siłe i faktycznie był padaka.

Napisano
  • Autor

> Z allegro kupiles pod poduszke ? Bo sa i bez!

> Padaka - tzn ? Moj wyglada na calkowicie sprawny a mijania nie swieca

U mnie byłu padnięte te dwa

275320029-Obraz%20002.jpg

Napisano

U mnie styk i zworka na sprezynie sa w porzadku. Musialo walnac cos po drodze ale pojecia nie mam ktora ze sciezek swiatel mijania przypisana jest stykowi w gniezdzie i nie bardzo moge sprawdzic jej przejscie

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.