Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

alternator fail, loose conection

Featured Replies

Napisano

Witam .Pytam bo takiego zestawienia nie znalazłem w historii. Objawy takie że np. pipipi altern.fail i świeci sie kontrolka akumulatora i nie ma wspomagania i np świeci cały czas jazdy , czasem szarpnie autem i trójkącik pomarańczowy i loose conection i np zgaśnie i jedzie dalej .Ekstremum to loose conection fura gaśnie. potem nie można jej uruchomić. Potem np odpali jakby nigdy nic. Albo odpali z tym błędem o alternatorze. co to za zonk - ten czujnik położenia wału? ale co to ma z alternatorem wspólnego.( alternator wyciągnięty z auta i sprawdzany). A może jednak jakaś dioda w alternatorze wali w pręta? ale gdyby to to to dałby sie uruchamiać a nie zablokować sie np. na pół godziny, Aha oczywiście mówimy o stilo 1.9 jtd

Help

Napisano

skonczyl sie aku, dokrec klemy

-loose conection

-airbag fail

-pwr wheel stering

i ogolna dyskoteka

to zestaw slabego akumulatora ( przerabiany organoleptycznie tydzien temu)

Napisano

> skonczyl sie aku, dokrec klemy

Lub połączenie akum. z masą sie ten tego: zgniło..odpadło... zaśniedziało... itp itd zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

sprawdzone.

ale u mnie jest failur alternatora ,nie ma nic o airbagu (alternator juz 2 razy wyciągałem i nic mu niby nie dolega)

Napisano
  • Autor

o tym tez myślałem ale jeszcze nie sprawdziłem. Są jakies takie "newralgiczne "punkty?

Napisano

> sprawdzone.

> ale u mnie jest failur alternatora ,nie ma nic o airbagu (alternator

> juz 2 razy wyciągałem i nic mu niby nie dolega)

Więc należało by sprawdzić to połaczenie między alternatorem a BC... cienki przewód łądowania .. moze nie pojawia sie 12V... a może po drodze coś zaśniedziało...

Napisano

> o tym tez myślałem ale jeszcze nie sprawdziłem. Są jakies takie

> "newralgiczne "punkty?

Masa do silnika - komus juz to odpadło...

Napisano

> sprawdzone.

> ale u mnie jest failur alternatora ,nie ma nic o airbagu (alternator

> juz 2 razy wyciągałem i nic mu niby nie dolega)

alternator tez byl jako jeden z komunikatow, podepnij baterie do prostownika ( sprawdz marker na baterii moze juz czas na nia ? )

tak przy okazji http://autokacik.pl/showflat.php?Cat=0&Number=280947627

hmm.gif

Napisano
  • Autor

akumulator nówka sztuka...........

a co do kiwki to ja mam SZ.......

Napisano

> akumulator nówka sztuka...........

a charakterystyka jazdy ? moze jezdzisz na ujemnym bilansie elektrycznym ?

po polsku " moze robisz po 2-3km" i wiecej zuzywasz baterie przy uruchamianiu niz zdazy podladowac altek w czasie jazdy ?

jesli z tym okey to albo gdzies ci zlapalo lewa mase i spieprza prad , albo altek nie laduje.. ale skoro mowisz ze tez dobry to tylko lewa masa - a tu juz szukaj dowoli wink.gif ale zaczalbym od miejsc gdzie ostatnio sie bawiles z pradem ( np lampy/radio) i jakies "mokre" miejsca hmm.gif20.GIFniewiem.gif

Napisano
  • Autor

Usterki usunięte - nałożyło się na to parę rzeczy:

-gaśnięcie, szarpanie, brak możliwości uruchomienia,loose conection,abs fail, ebd fail - czujnik położenia wału

-brak ładowania,brak wspomagania, alternator fail - uszkodzona rolka napędzająca alternatora (specjalna rolka tj. za sprzęgłem jednokierunkowym) oraz luźnie złącze przy regulatorze.

Przy okazji na egzaminerze wyszedł uszkodzony czujnik doładowania który również wymieniłem.

Fura jeździ a ja jestem lżejszy o niecałe 400 zł

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.