Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

problem z pompa paliwa

Featured Replies

Napisano

Od wczoraj mam problem... padla stara pompa,wymontowalem ja,lekko oklupalem i jak zalozylem to zaczela dzialac,az do dzis.Zalozylem nowa pompe,zaciagnela paliwo,pochodzila troche i przestala.Po przekrecaniu kluczyka cisza(nie slychac jak zaciaga paliwo) Na co stawiacie co sie moglo stac?

Napisano

> Od wczoraj mam problem... padla stara pompa,wymontowalem ja,lekko

> oklupalem i jak zalozylem to zaczela dzialac,az do

> dzis.Zalozylem nowa pompe,zaciagnela paliwo,pochodzila troche i

> przestala.Po przekrecaniu kluczyka cisza(nie slychac jak zaciaga

> paliwo) Na co stawiacie co sie moglo stac?

jaką pompę założyłeś? podróbki lubią się zacierać jak chodzą na sucho przy pierwszym odpaleniu...

Napisano

Zobacz bezpiecznik, potem przekaźnik.

Napisano

> jaką pompę założyłeś? podróbki lubią się zacierać jak chodzą na sucho

> przy pierwszym odpaleniu...

Bez przesady - krótkie danie voltów i odłączasz napięcie i powinno banglać wink.gif

Napisano
  • Autor

> jaką pompę założyłeś? podróbki lubią się zacierać jak chodzą na sucho

> przy pierwszym odpaleniu...

jakis zamiennik magnetiego,kluczyk przekrecilem jak pompa byla juz zatopiona w baku.

Napisano

Dla pewności podłacz jeszcze pompę dłuższymi przewodami bezpośrednio z pominieciem całej instalacji, np. do aku (nie zaszkodzi po drodze dorzucić prowizorycznie bezpiecznik), wtedy będziesz pewny: albo pompa pójdzie co oznacza winę instalacji, albo odwrotnie i wtedy pompę możesz zwrócić w ramach gwarancji lub wyrzucić.

• 4 tygodnie później...
Napisano

Miałem Podobny proble, tylko z tą różnicą, że wozik po dłuższym postoju nie chciał palić, a jak odpalił to przez kilka minut działał normalnie, ale potem przy ok. 2-3 tys. obrotów gasł niewiem.gif. Fachowcy jako problem podali pompę, ale w ramach oszczędności wymieniłem filtr paliwa i świece i wszystko wruciło do normy drive.gif

Napisano

> Fachowcy jako problem podali pompę, ale w ramach oszczędności

> wymieniłem filtr paliwa i świece i wszystko wróciło do normy

Wg mnie ten problem u Ciebie prędzej czy później powróci. oslabiony.gif Po wymianie filtra, paliwo ma lepszy przepływ ale ciśnienie pompa będzie dawać coraz mniejsze. Ja Scenikiem się tak męczyłem rok czasu, i paru mechaników rozkładało ręce- nie umieli postawić diagnozy. sciana.gif Przykładowo mogłem przejechać 50 km i nic się nie działo a nieraz po przejechaniu 20 zaczął gasnąć. Jak się jeździło spokojnie było ok a jak gaz w podłogę a później hamowanie silnikiem to od razu gasł. Po wymianie pompy samochód odżył. Nie polecano mi kupować nowych zamienników bo są do du..y. no.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.