Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Gaz do SC 900

Featured Replies

Napisano

Chce założyć gaz do Sc 900 i tu rodzą się moje pytania do użytkowników tego samochodu z instalacja lpg i znawców tematu. Będzie to chyba 2 generacja, jaka elektronikę założyć, jaki parownik, jaki mikser i najważniejsze chyba: w jakim warsztacie w rejonie: Dąbrowa Górnicza, Będzin, Sosnowiec. Jak kształtują się ceny instalacji (zbiornik w miejscu kola zapasowego). Za wszelkie sugestie dziękuje.

Napisano

> Będzie to chyba 2 generacja, jaka elektronikę założyć, jaki

> parownik, jaki mikser

Ja śmigam na instalce Landi Renzo (całość), oczywiście 2 generacja. I od 1,5 roku zero problemów smile.gif

> Jak kształtują

> się ceny instalacji (zbiornik w miejscu kola zapasowego). Za

> wszelkie sugestie dziękuje.

1,5 roku temu za instalację ze zbiornikiem w kole zapłaciłem 1500-1600 zł (nie pamiętam dokładnie).

Napisano
  • Autor

otrzymalem oferte za 1500pln w tym pokrowiec na kolo, elektronika bingo m, reduktor tomasetto, butla w kole, warsztat w miejscowosci psary niedaleko bedzina, ponoc zakladaja taki zestaw do wiekszosci monowtryskow i nie maja reklamacji. pytanie do modera: moze warto przerzucic ten watek na "gaz na ulicach"?? thx

Napisano

Ja osobiście praktykuej teorie "gaz zrób se sam" smile.gif kupilem sobie reduktor Landi za 150zł do 100KM i zero beznadziejnej elektroniki, jeden przekaźnik, przełącznik i elektrozawór. jako regulacje ilości gazu mam pokrętło na wężu i bez problemu mi sie to spisuje. miałem kiedys elektronike autronic - co chwile coś mu się pier****** we łbie. cały koszt instalcji - 400zł w dodatku na pierwszy rzu oka po aucie nic nie widać żeby był napędzany LPG zarówno zewnątrz jak i pod maską smile.gif

Napisano

> Ja osobiście praktykuej teorie "gaz zrób se sam" kupilem sobie

> reduktor Landi za 150zł do 100KM i zero beznadziejnej

> elektroniki, jeden przekaźnik, przełącznik i elektrozawór. jako

> regulacje ilości gazu mam pokrętło na wężu i bez problemu mi sie

> to spisuje. miałem kiedys elektronike autronic - co chwile coś

> mu się pier****** we łbie. cały koszt instalcji - 400zł w

> dodatku na pierwszy rzu oka po aucie nic nie widać żeby był

> napędzany LPG zarówno zewnątrz jak i pod maską

..na przeglady sciagasz zapewne, albo dajesz w lape smirk.gif

nie chcij miec kolizji, tak przy oazji.

Bo jak policjanty skapuja (a skapuja) to bekniesz tak ze do 3ciego pokolenia sie bedzie odbijalo

Napisano
  • Autor

moder jesli mozna dac ten watek na gazowy to bede wdzieczny!

Napisano

> Chce założyć gaz do Sc 900 i tu rodzą się moje pytania do

> użytkowników tego samochodu z instalacja lpg i znawców tematu.

> Będzie to chyba 2 generacja, jaka elektronikę założyć, jaki

> parownik, jaki mikser i najważniejsze chyba: w jakim warsztacie

> w rejonie: Dąbrowa Górnicza, Będzin, Sosnowiec. Jak kształtują

> się ceny instalacji (zbiornik w miejscu kola zapasowego). Za

> wszelkie sugestie dziękuje.

u mnie chodzila instalka elpigazu II generacja z reduktorem tomassetto i kompem bingo-s prawie 4 lata. Na niej zrobilem prawie 70kkm. Nie bylo zadnych problemow

Napisano

jezdzilem na 2 generacji autronik al 700 czy cos takiego... jezdzilo ok;)

zakladalem w katowicach na kolejowej u stanczuka.... w tym przypadku go polece....ale do SEKWENCJI NIGDY NIKOMU...

Napisano

Ja podobnie jak kolego pablos, mam sterownik bingo-s, parownik-reduktor polski, mikser najprostszy, zbiornik we wnęce kola zapasowego, w bagażniku dojazdówka od seata. przejechałem na tym zestawie 120 tys. km przez 5 lat i jestem z niego zadowolony. Był jednak mankament - zmieniłem wszędzie trójniki przy wężach z plastikowych na metalowe, ciągle się luzowały, kapał płyn itd. radzę ci zamontować wszelkie króćce i trójniki metalowe.

Obecnie w samej stolicy taka instalacja to koszt ok. 2000-2500 zł z montażem, w okolicy Wawy ok. 500 zł mniej.

prot

Napisano
  • Autor

fakt, na temat cieknacych plastikowych trojnikow czytalem juz wiele postow wiec przypilnuje tego aby potem nie tracic niepotrzebnie czasu i nerwow. co do sterownika to wyczytalem ze bingo m to prawie to samo co bingo s tylko tan drugi ma 4 lub 6 kanałowy emulator wtryskiwaczy, sterowanie zaworem gazowym i pełnie wyświetlanie poziomu gazu a bingo m ma wbudowany jednokanałowy emulator do monowtrysków wiec w moim przypadku wystarczy. thx za wypowiedzi

jeszcze jedno: czy w przypadku bingo m nie ma problemów z podpieciem sie pod komputer poprzez usb? niektore centralki wymagaja ponoc portu starszego typu jakiegos rs....?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.