Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Drgania lewarka zmiany biegow i kierownicy przy 80!

Featured Replies

Napisano

Witam!!! Mam Uniaka od blisko 3 latek przebieg dosc spory bo 235tys ale zakupilem go za smieszne pieniazki od firmy w ktorej jezdzil jako Van. Wiem ze w firmie nie byl szanowany jezdzil nim kto popadnie i ile sie da. ale do rzeczy...Wiec jak go zakupilem i troszke podremontowalem zauwazylem ze przy jezdzie na 4 biegu w okolicy 80 km zaczyna drgac lewarek (na lewno i prawo) jak przyspieszam zwlaszcza pod gore zaczyna coraz mocniej i drgac zaczyna kierownica. Pomyslalem ze moze to przeglub zewnetrzny (choc nie strzelal i nie stukal przy sktrecie) i wymienilem na nowy i to samo wiec pomyslalem ze to moze przeglob lewy i zmienilem lewy nadal to samo. Znajomi obstawiali ze to poduszki pod silnikiem po takim przebiegu sie wytukly a to sworznie wachaczy...wiec...robiac geuntowny rewmont wymienilem poduszki wachacze razem z amortyzatorami wiec prawie caly przod owszem obiaw troszke zostal zminimalizowany ale nie calkowicie. Dodam jeszcze ze jesli mam ponizej 1.6 atm w prawym kole to bicie kierownicy jest wieksze a jesli mam 1,9-2.0 to jest mniejsze. Rowniez na zimowkach jest mniej to dokuczliwe. Pragne dodac ze jak kupilem mojego Uniaczka to pierwsze co musialem zrobic to zmienic przegluby wewnetrzne (krzyzaki) bo w prawej pol osi nie bylo wcale jednego ramiona z 3:) przy wymianie zauwarzylem ze wnetrze gdzie wchodzi przegl. wew. (krzyzak) jest troszke wybite (delikatne wgebnia). Tak jak mowilem jezdze z tym juz kupe czasu prawde mowiac przyzwyczailem sie do tego:) ale pisze tego posta bardziej w celu info i podjecia dyskusji gdyz rozmawialem ostatnio z wlascicielem uniaka i mowil ze mial identyczny obiaw i zmienial cala skrzynie biegow poniewaz cos w skrzyni sie wytuklo i cale auto wpadalo w wibracje a koszt naprawy skrzyni przewyzszal cene boxa na gieldzie. Prosze wiec o wszelakie uwagi i sugestie czy to faktycznie skrzynka moze jakas blachostka? Przyznam ze oponki letnie (na tych najbardziej jest to wnerwiajace) mam Klebera strasznie twarde no i juz leciwe wiec to tez moze byc bez przyczyny. Pozdrawiam i zapraszam do dyskusji.

Napisano

Odnośnie drgania lewarka biegów, to ja mam to samo. Między 40-90km są bardzo widoczne. Jak kłade ręke na begi to każdy myśli że mam jakąś chorobę, Parkinsona jak to widzi. Poszukaj w "szukiaj" kiedyś był temat o likwidacji takiego głupiego drgania drążka, wielu się wypowiadało że coś tam zrobili co nie było takie staszne jagby się mogło wydawać. Ja też sie przyzwyczaiłem do tego drggania, i modlę się żeby nic poważnego nie wynikło z tego a dodam że moja furka ma dopiero 62kkm. smirk.gif

Napisano

Mój unolot ma 167 tyśiaków i drgania lewarka też występują,w dodatku miałem problemy z biegami owszem wchodziły ale drążek latał jak opentany.Jest tzw."tani zestaw naprawczy" to są takie tulejki.W warsztacie mi zrobili ale drganie lekkie pozostały spoko można sie przyzwyczaić jak kolega wczesniej wspomniał.

Napisano

poduszka pod skrzynka do wymiany powinno pomóc , lubmasz przygiety któryś drążek od lewarka tak sie czasami zdarza

Napisano
  • Autor

poduszki odpadaja byly wymienione wszystkie 5 kkm temu (wspominalem w poscie)

Napisano
  • Autor

Witam!!! wiem wiem nawet na allegro widzialem kompleciki naprawcze do lewarkow za 19.90. W moim poscie zapomnialem dopisac ze to tez robilem bardziej chalpniczym sposobem tzn takim smiesznym klejem i luzy zostaly zniwelowane ale drgania (ciut mniejsze sa nadal) Ja osobiscie obstawiam ze to skrzynia juz jest zuzyta i za wiele nie bedzie mozna zdzialac. A tak jak bylo wspominane to tylko kwestia przyzwyczajenia. Pozdrawiam!!!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.