Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Migotanie checkengine w Astra F

Featured Replies

Napisano

Mam dziwaczny problem: W dniu wczorajszym zauważyłem, że kontrolka check engine migocze w sposób losowy, czasami przez pół minutki nie świeci się w ogóle, po czym znów błyska w sposób losowy - dzisiaj rano świeciła się przez (około) dwie minutki w sposób ciągły, potem znów losowo błyskała. Myślę sobie: pewnie jakieś błędy się zalęgły i trzeba odczytać. Zwarłem więc A i B w diagnostyku, włączyłem zapłon, patrzę na checka i w tym momencie dostałem oczopląsu - im bardziej starałem się złapać rytm błyśnięć, tym większa robiła się dyskoteka. Dodać mogę do tego, że uruchamianie silnika rano też było jakieś takie inne, tzn ciężkawo łapał obroty po uruchomieniu - starałem się lekko dodawać gazu, bo obawiałem się, że zgaśnie. Może ktoś już miał taki problem? Zaczynam się obawiać, czy to czasem nie padł sterownik, tylko, co dziwne, w sumie to silnik działa i całkiem dobrze da się autem jeździć?

PS.

błyskanie checka występuje także bez pracy silnika - wystarczy tylko rozświetlenie deski.

Napisano

Sterownik pada. Można go rozebrać i przejechać lutownicą luty na okoliczność mikropęknięć. Należy też obadać stan przewodów masowych przykręconych do głowicy po stronie kolektora ssącego, bliżej rozrządu. Brązowe kable zakończone oczkiem. Lubi tam zaśniedzieć i mogą wtedy być takie problemy. Ale stawiam raczej na sterownik..

Napisano
  • Autor

> Sterownik pada.

Obawiam się, że tak właśnie się dzieje - po dzisiejszych walkach nawet nie chce silnik zaskoczyć - jutro będę szukał dalej, może spróbuję luty poprawić.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.