Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Licznik klicznik

Featured Replies

Napisano

Kiedy samochód postoi przez noc - niektóre rzeczy zerują mi się jak po odłączeniu akumulatora. Np. data jest prawidłowa, ale godzina już nie. Licznik dzienny i oparte na nim wyliczenia jak spalanie itp. również się zerują. W ciągu dnia nic takiego się nie dzieje.

Z czym to problem - z licznikiem czy bardziej z natężeniem prądu?

Napisano

z "lewą masą" i aku dokonuje swoich dni ? hmm.gif

Napisano
  • Autor

Od dzisiaj przestał działać całkowicie. Jak jechałem do pracy było ok (oprócz migającego zegara, którego nie ustawiłem), a z powrotem już zero obrotów, zero kilometrów, zero stopni, zero litrów. I godzina oczywiście 0:00.

Dobrze, że zrobiłem badanie techniczne przed miesiącem, bo czekają mnie dwa lata jazdy z licznikiem w funkcji dekoracyjnej. Chociaż nowy kosztuje ponad tysiąc, co wystarcza na około trzy, nawet może cztery jak będę spokojnie jechał, mandaty.

Napisano
max 300 zł - jeden mandat wink.gif
Napisano

Może tylko kostka sie wyczepiła... a juz tu lament

Odkręcić i zobaczyć ( toć to tylko 4-ry srubki ok.gif )

Albo bezpiecznik poleciał... masa zaśniedziała ...

Napisano
  • Autor

> Może tylko kostka sie wyczepiła... a juz tu lament

> Albo bezpiecznik poleciał... masa zaśniedziała ...

Po weekendzie zaczął jednak znowu wskazywać. Także doświadczam nieregularnie występującej usterki zestawu wskaźników. Ciekawie kiedy teraz się posypią.

Także to raczej nie będą bezp 37 ani 53, bo oprócz tego nietrzymania godziny i wysokości świateł, wszystko jest w porządku.

To raczej wygląda tak , jakby on tracił w pewnym momencie łączność z bazą, skoro wciąż jest tego samego dnia - 1 stycznia. Czy tam jest jakaś bateria w środku?

Napisano

Chyba już do takich "wyskoków" autka przyzwyczaiłeś smile.gif

W sumie zapomniałem o tym ale też kiedyś miałem trochę mniej drastyczne problemy z licznikiem. Tzn. poświetlenie prędkościomierza mrugało albo się wyłączało, nocą według obrotomierza określałem prędkość smile.gif Ale po paru razach mu przeszło, tak to już w naszych maszynach.. porozkręcaj, pomacaj, i pewnie mu przejdzie smile.gif

Napisano

> Czy tam jest jakaś bateria w środku?

Ja bym obstawiał zimny lut. oslabiony.gif

Napisano
  • Autor

> Ja bym obstawiał zimny lut.

To by obstawiało kazde ASO, chętne namówić mnie do zakupu nowej części - w tym przypadku za sumę czterocyfrową. sick.gif

Cholera, w zasadzie to pasuje na zimny lut... icon_rolleyes.gif

Napisano

> To by obstawiało kazde ASO, chętne namówić mnie do zakupu nowej

> części - w tym przypadku za sumę czterocyfrową.

Przecież zimny lut to jesteś w stanie sam sobie zrobić . Kwestia silnej woli w wybebeszaniu zegarów i potem to już z górki 20.GIF

Napisano
  • Autor

> potem to już z górki

Tak - zaatakuję suszarką.

Dzisiaj niestety znowu dzień zaczął się wyraźną impotencją - dwie biedne kontrolki airbagów pomrygały jak to przed zapaleniem i tyle. Zapadła tajemnicza godzina 1:13.

Z nowości to podłączyłem rezerwowy licznik, w którego posiadanie wszedłem drogą zakupu nieewidencjonowanego. Wskazuje bez zarzutu. Niestety ma dwie traumy: Pierwsza to airbag failure (jakby mnie dziwiło, że licznik nie jest z auta bezwypadkowego), co jestem pewny można załatwić examinerem. Druga to niestety przebieg o osiem tysięcy większy niż mój realny, który nie niestety jeszcze wiem jak by można załatwić.

Ale fajnie za to miga w nim kontrolka ASR, której nie mam.

Napisano
  • Autor

No i niestety: frown.gif

Licznik przylutowany przez zakład elektroniki samochodowej i niestety - bez zmian. Licznik zastępczy wskazuje bez zarzutu (pomijając ten migający przebieg).

Lisek, chcesz ten licznik do zabawy? Może udałoby Ci się niechcący naprawić?

I w ogóle co ja mam począć? oslabiony.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.