Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

tłustawy nalot na rurce doprowadzającej powietrze

Featured Replies

Napisano

Witam!

Przy okazji dolewania płynu do spryskiwaczy zauważyłem tłusty olejowy nalot na spawie rury łączącej filtr powietrza, przepustnicę i coś jeszcze. Zaznaczyłem go na zdjęciach:

http://kawa81.wrzuta.pl/obraz/p7p8Tvaq5n/

http://kawa81.wrzuta.pl/obraz/crZ0xsDgFk/

Nasuwa się myśl że zgrzewane miejsce zaczyna puszczać. Test na lewe powietrze (zatkanie rury ręką za filtrem powietrza) silnik przeszedł jednak niejednoznacznie bo przed zgaśnięciem jakoś długo się dławił (ok 5-10s). Sprawdzałem też czy nie czuć zasysania z okolicy spawu ale jednak nie. O dziwo już dłuższy czas borykam się (jak wielu chyba oplomaniaków z falującymi obrotami 1000-2500 na zimnym silniku. Czy należy zacząć się przejmować i próbować uszczelnić spaw (jak?) Na alledrogo rurka używana kosztuje jakieś 150-200 zł więć zrozumiałe że chciałbym tego uniknąć bo mam teraz sporo innyh wydatków.

Mam jeszcze jedno pytanie:

Zauważyłem że gdy mam nawiew ustawiony na nogi+korpus wieje mi z kratek dolnych,bocznych i środkowych, gdy zaś ustawię same nogi to z kratek środkowych i bocznych wieje tak samo jak przy ustawieniu nogi+korpus.(wcale nie ma różnicy pomiędzy tymi ustawieniami). Inne ustawienia pracują ok. Czy ten typ tak ma, czy znowu sie coś zepsuło? (w aucie nie ma klimy)

Napisano

> Test na lewe

> powietrze (zatkanie rury ręką za filtrem powietrza)

Prawdę mówiąc to nie jest test wink.gif Silnik musi się zadławić, chyba źe lewe powierze leci dziurą fi 50 wink.gif

> Sprawdzałem też czy nie czuć

> zasysania z okolicy spawu ale jednak nie. O

O, i zamiast słuchać zasysania trza było pędzelkiem posmarować tam benzyną i patrzeć czy obroty nie wzrastają. To jest test na lewe powietrze.

POzdroofka

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.