Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

kostka stacyjki

Featured Replies

Napisano

Witam kolegów po powrocie z urlopu.

co prawda stilak troche mnie kosztował. podczas przejazdu przez Czechy

zwarła się kostka stacyjki co doprowadziło do zniszczenia całkowitego rozrusznika( cały czas dawany był sygnał o włączeniu zapłonu).

Plus z tego że skorzystałem z darmowego asistance ( holowanie do Jeleniej Góry)

Minus że musiałem skorzystać z serwisu Jel Car Fiata ( czasy swietności już ma za sobą. koszty to nowy rozrusznik i montaż 850 złotych i 200 montaż z diagnostyka awarii.

Ponieważ uszkodzona była kostka stacyjki ( nie wystepuje oddzielnie jedynie z obudową stacyjki koszt chory bo 350 złotych., elektryk zamontował mi tymczasowo wyłącznik na dwóch wypiętych kablach od spryskiwacza z cieniacha. - teraz przekecam kluczyk następnie wciskam z lewej strony pod kierownicą włącznik jak starter i silnik gada.

teraz pytanko jak ten problem rozwiązac .

koszt ponad 350 złotych za obudowe stacyjki jest chora.

czy spotkaliście się ztym problemem. może coś zastepczego ? , używanego ? confused.gif

Napisano

Zacząłbym od znalezienia ogłoszenia typu: całe rozbite Stilo na części. Większe masz szanse jeśli ta kostka jest taka sama niezależnie od silnika i wyposażenia (wyposażenie dźwigni w kolumnie kierownicy mam na myśli) - to ustalisz w ASO za pomocą ePera. Jeśli znajdziesz taką kostkę w rozbitym aucie i łączny koszt z dostarczeniem jej do Ciebie będzie na tyle niższy od 350zł, że uzasadni sens tej operacji, to życzę powodzenia.

Napisano

A jak masz trochę zdolności manualnych to proponuję rozdłubać uszkodzoną stacyjkę... a nóż widelec po ponownym złożeniu będzie już cacy zeby.GIF

Napisano
  • Autor

>a może ktoś ma dostęp do epera i za moja prośba by sprawdził. numer części i czy jest uniwersalna.

bo sie tak zastanawiam czy obudowa plastikowa wkładki zamka stacyjki nie jest przypadkiem uniwersalna np .w punto itd

Napisano

> bo sie tak zastanawiam czy obudowa plastikowa wkładki zamka stacyjki

> nie jest przypadkiem uniwersalna np .w punto itd

No chłopie masz w FAQ kącikowym eper i sprawdzaj !

Pierwszy działa poprawiałem ! ok.gif

IThankYou.gife-per ok.gif

Napisano
  • Autor

> No chłopie masz w FAQ kącikowym eper i sprawdzaj !

> Pierwszy działa poprawiałem !

> e-per

sprawdzone i według epera wychodzi że obudowa stacyjki z kostką pasuje tylko do stilo i idei oraz lanci muso.- czyli inne fiaty odpadaja

teraz prośba może ktoś z kolegów widział ostatnio lub wie o rozbitym stilo na części w województwie Łódzkim ewentualnie gdzieś dalej 270751858-jezyk.gif

Napisano

Quote:

[teraz prośba może ktoś z kolegów widział ostatnio lub wie o rozbitym stilo na części w województwie Łódzkim ewentualnie gdzieś dalej

/quote]

No ale takie teksty to na ssp ! nono.gifbiglaugh.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.