Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

tempomat

Featured Replies

Napisano

biała kostka jest, manetka jest, po podłączeniu nic nie ma:(nie chodzi angryfire.gif jak to sprawdzić żeby można było zdiagnozować w ktorym miejscu jest coś nie tak? może to manetka sie nie nadaje, bo jest od alfy 147?

Napisano

manuala poczytał ?

Napisano
  • Autor

> manuala poczytał ?

tak. ale mnie on nic nie mowi, nie jestem elekrkiem nie posiadam takiego sprzetu

Napisano

> tak. ale mnie on nic nie mowi, nie jestem elekrkiem nie posiadam

> takiego sprzetu

prawdopodobnie nie masz połączenia między kostkami D4 a I30- na początku 6 strony manuala masz napisane jak to sprawdzić - sprzęt potrzebny to kabelek + omomierz

Napisano
  • Autor

> prawdopodobnie nie masz połączenia między kostkami D4 a I30- na

> początku 6 strony manuala masz napisane jak to sprawdzić -

> sprzęt potrzebny to kabelek + omomierz

a Ty miałeś podobny przypadek??czy jak??a jak otworzyc to kasete co jest obok zbiornika na płyn do spryskiwaczy??

Napisano

Tak - nie miałem właśnie tego jednego malutkiego kabelka:)) zresztą Lisek też nie miał...

aby rozłączyć kostkę musisz wysunąć klamry - jedną ciągniesz w stronę zderzaka a drugą w stronę kabiny

Napisano

zresztą możesz to też sprawdzić czy od strony kasety do kostki D4 (czarna - koło akumulatora) dochodzi kabelek biało-zielony na A02 i - najważniejsze - czy z tej kostki wychodzi dalej jakiś kabelek czy nie ma dalej połączenia

Napisano
  • Autor

kostki D4

> (czarna - koło akumulatora)

rozczepoiłem ta kaostke i

znalazłem 2 zielono-białe kabelki,

jeden w pozycji 2 drugi po przekątnej od niego czy jakoś tak.wchodza do kostki iwychodza po drugiej stronie. wiec to chyba nie to?

Napisano

> kostki D4

> rozczepoiłem ta kaostke i

> znalazłem 2 zielono-białe kabelki,

> jeden w pozycji 2 drugi po przekątnej od niego czy jakoś tak.wchodza

> do kostki iwychodza po drugiej stronie. wiec to chyba nie to?

Są też jakieś czujniki przy pedale sprzęgła i hamulca.Może masz nie podłączone lub zablokowane.Na ten temat pisał kiedyś dUKE.

Napisano

hmmm .... to sprawdź te połączenia między bezpiecznikami a kasetą silnika - tak jak pisałem wcześniej

Napisano
  • Autor

zajrzałem jeszcze raz do tej kostki i po 10 inutowych oględzinach znalazłem 3 zielono-białe, biało zielone kabelki, jak kto woli:P

wchodzą w piny A2, B2,C1 a wychodza z kostki z pinów A2, B2,C1.także niewiem kiedy ale omomierz już mam, znajomy elektryk wytłumaczył jak sprawdzać nim obwody. bede próbował.

może czego innego brakuje

Napisano
  • Autor

już wiem co było nie tak, wszystkie połaczenia są, tylko w stilo mam zapadniety pedał sprzęgła w dół i to on wciskał przez cały czas ten czujnik i prawdopodobnie komputer otrzymywał non stop sygnał że jest wciśniete sprzegło.po odciagnieciu do góry wszystko działało ok. tylko teraz mam pytanie do wszystkich, czy jest możliwość poluzowania tego włacznika tak ,aby można było go delikatnie wkręcić ,żeby nie trzeba było nogą odciagać za każdym razem pedału sprzegła, lub niewiem??naciagnać jakąś sprężyne czy co tam odbija pedał sprzęgła? jakieś sugestie?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.