Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Drży kierownica

Featured Replies

Napisano

Witam. Może ktoś mi powie co może być przyczyną drgania kierownicy w zakresie prędkości 100-110 km/h Mogę dodać, że zbieżność mam dobrą, elementy gumowe w wahaczach oraz koncówki drążka mają przejechane ok 12 tyś km i tak samo pomijam tarcze hamulcowe (jeżeli mogą mieć na to wpływ) bo na starych jak i na nowych jest to samo. Jedynie co jeszcze podejrzewam, że któreś koło jest źle wyważone np mógł odkleić się któryś odważnik. Czy ktoś może miał podobny problem.

Pozdro

Napisano

skoro wykluczas w 100% te czesci co wymieniłeś to jedynie koła moga byc zle wywazone...

Napisano

Jeśli masz możliwość to może wyważanie na samochodzie o ile jest w twojej okolicy, korzystałem z tego kiedyś.

Napisano

Temat powraca co jakiś czas u kogoś smile.gif

A co z samymi oponami?

Jeżeli to możliwe sprawdź na innym komplecie.

Napisano

> Jeśli masz możliwość to może wyważanie na samochodzie o ile jest w

> twojej okolicy, korzystałem z tego kiedyś.

tez korzystałem z tego lecz najpierw kolega (autor tematu) wywazy koła jeszcze raz na wywazarce stacjonarnej a jak to nie pomoze to wtedy niech jedzie na wywazanie (mas wirujacych) na samochodzie, gdyz jest to mniej dokładne wywazanie od stacjonarnego...

Napisano

U mnie problem ustąpił po wymianie wahaczy.

Też miałem drżenie i bicie kierowcicy w zakresie 110 - 130

Napisano

> może miał podobny problem.

Tak miałem podobny problem, Prawie takie same objawy jak u ciebie tylko bicie zaczynało się od prędkości 70 wzwyż. Pojechałem na doważenie, bo wszystkie elementy zawiechy zostały sprawdzone i są sprawne, i okazało się że opony które kupiłem w kwietniu się rozwarstwiły i jest takie bicie, że nie można ich wyważyć. Panowie w zakładzie zamienili więc koła, te bijące poszły na tył i jak ręką odjął. Więc radziłbym zacząć od sprawdzenia opon. Mi też się wydawało, że jak to możliwe aby czteromiesięczne opony nadawały by sie już na szmelc.

Złożyłem reklamację już na te opony, ciekawe czy ją rozpatrzą pozytywnie?

Napisano

Opony poszly sie kochac lub krzywe felgi.

Elementy zawieszenia nie powinny miec wplywu na drzenie kierownicy bardziej na zle prowadzenie sie samochodu.

Napisano

Wywal te opony, miałem podobny problem 110 -130 zaczynało telepotać kierownicą i karoserią i drgania wzrastały wraz z prędkością.

Wyważałem wszystkie koła chyba ze 3 razy aż zmieniłem opony i wtedy jak ręką odjął.

pozdrawiam

tomo26

Napisano
  • Autor

Dzięki wielkie za zainteresowanie się tym tematem. Najpierw spróbuję przełożyć koła przód na tył i zobaczę jaki będzie efekt. Nie wiedziałem, że jest możliwość wyważenia kół na samochodzie - będę się pytał czy w mojej krainie coś takiego robią. Też myślałem, żeby wybrać się na jakąś hamownie przy okazji bym sprawdził ile mi koników pozdychało, bo podobno moc auta spada średnio od 200 tyś km. Jak uda się zlokalizować drżenie to na pewno poinformuje. Pozdro

Napisano

> Dzięki wielkie za zainteresowanie się tym tematem. Najpierw spróbuję

> przełożyć koła przód na tył i zobaczę jaki będzie efekt. Nie

> wiedziałem, że jest możliwość wyważenia kół na samochodzie -

> będę się pytał czy w mojej krainie coś takiego robią. Też

> myślałem, żeby wybrać się na jakąś hamownie przy okazji bym

> sprawdził ile mi koników pozdychało, bo podobno moc auta spada

> średnio od 200 tyś km. Jak uda się zlokalizować drżenie to na

> pewno poinformuje. Pozdro

Co do mocy auta to ktos Ci bajek naopowiadal. Moc auta moze byc nizsza juz przy wyjezdzie z salonu. A pozniej wszystko zwiazane jest z eksploatacja i stanem silnika.

Silnik mozesz zajechac bardzo szybko. moje auto trzyma moc a ma 215tys.km dlatego zapadla decyzja ze mozna bylo przy nim pogrzebac aby bylo troszke lepiej.

Napisano

hej

moze problem tkwi w przegubie wewnętrznym??-podobne objawy daje

Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.