Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Spryskiwacz reflektorów-stilo MW Alaska

Featured Replies

Napisano

Witam-nowy i znowu zakręcony tongue.gifodobno moja wersja posiada spryskiwacz reflektorów przednich, widać dwa elementy plastikowe przed reflektorami ale nie wiem jak się one uruchamiają?

Napisano

> Witam-nowy i znowu zakręcony odobno moja wersja posiada spryskiwacz

> reflektorów przednich, widać dwa elementy plastikowe przed

> reflektorami ale nie wiem jak się one uruchamiają?

Przy spryskiwaniu szyby, gdy światła są włączone. Jeśli się nie uruchamiają, to najprawdopodobniej jakiś problem z pompką - spryskiwacze wysuwają się pod naporem ciśnienia płynu.

Napisano

> na szybe płyn się leje ale na reflektory nie-nie podoba mo się to

> zabardzo

Jest też i taka mozliwość, że ktoś je odłączył celowo.

Napisano

> a jest możliwość odłączenia tego?

Kiedyś JaMi opisywał montaż wyłącznika - ale nie mogę zlokalizować tego w archiwum, bo to było chyba starsze niż 3 lata, w każdym razie na kąciku było kilka aut z dodanym wyłącznikiem.

Zacząłbym jednak od sprawdzenia pompki (do spryskiwaczy reflektorów jest osobna) - na 95% to będzie przyczyna problemu.

Napisano
  • Autor

Pompka działa bo podaje płyn na sztbe-no chyba żę jest dodatkowa pompka na reflektory.Rozmawiałęm z poprzednim właścicielem zarzekał się że działają tylko trzeba mocniej przytzmać

Napisano

> Pompka działa bo podaje płyn na sztbe

Ale od spryskiwaczy reflektorów jest osobna pompka - zasilana tylko wtedy, gdy działa ta od spryskiwaczy szyby przedniej i jednocześnie włączone są reflektory.

Napisano

A wogóle spryskiwacz reflrktorów nie działa za każdym razem jak psikasz na szybe tylko co któryś raz. Nie znam zależności,.. może losowo. Popsikaj jeszcze pare razy na szybe moze w koncu tryśnie i na reflektory ( zanim zaczniesz wszystko rozbierać ). Swoją drogą płyn idzie "jak woda" przez te spryskiwacze reflektorów. Na trasie Alpy - Warszawa przy kiepskiej pogodzie zuzyłem ok. 15ltr. płynu!

Napisano

> A wogóle spryskiwacz reflrktorów nie działa za każdym razem jak

> psikasz na szybe tylko co któryś raz.

W Stilo (i w ogóle we Fiatach) działa za każdym razem...

> Swoją drogą płyn idzie "jak woda" przez te spryskiwacze

> reflektorów.

Jeśli auto nie ma reflektorów ksenonowych, a tylko tzw. pakiet zimowy, to zostawiłbym to dziadostwo tak, jak jest zlosnik.gif - przy reflektorach halogenowych więcej z tych spryskiwaczy szkody niż pożytku.

Napisano

> W Stilo (i w ogóle we Fiatach) działa za każdym razem...

Hmm,... mam ksenony i oczywiście spryskiwacz. I jestem prawie pewien, ze nie działa za kazdym razem kiedy leje na szybe. Wprawdzie zza kierownicy spryskiwaczy nie widze, ale wodna mgiełka znad reflektorów jestna tyle charakterystyczna, ze raczej wykluczam pomyłke.

Napisano

> Hmm,... mam ksenony i oczywiście spryskiwacz. I jestem prawie pewien,

> ze nie działa za kazdym razem kiedy leje na szybe.

W takim razie również prawie na pewno coś jest popsute w Twoim aucie - bo z pewnością nie było to intencją producenta. Pompka spryskiwaczy reflektorów uruchamia się za każdym razem - wyjątkiem jest sytuacja, gdy w czasie jej działania użyje się spryskiwaczy po raz drugi.

Z reszta ZTCP. to taki był sens montowania manualnego wyłącznika - przy takiej strategii uruchamiania tych spryskiwaczy w bezsensowny sposób marnowały się całkiem spore ilości płynu.

Napisano

Spryskiwacz reflektorow działa za kazdym razem! chyba ze ma sie (jak ja) zamontowany wyłącznik ustrojstwa!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.