Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

landi renzo do stilo 1,4

Featured Replies

Napisano

witam--gazownik mnie przekonuje ze zdecydowanie warto doplacic(3450zl) i zamontowac wlasnie u nich mikolow gorska( p rzepka)--wtryskiwacze jakies japonskie" mad"chyba---co sadzicie o takim wyborze--zna ktos moze tych gaziarzy? powiedzieli ze wlew nie moze byc pod klapka--bo to nie zgodne z przepisami hmm.gif

Napisano

> witam--gazownik mnie przekonuje ze zdecydowanie warto

> doplacic(3450zl) i zamontowac wlasnie u nich mikolow gorska(

> p rzepka)--wtryskiwacze jakies japonskie" mad"chyba---co

> sadzicie o takim wyborze--zna ktos moze tych gaziarzy?

> powiedzieli ze wlew nie moze byc pod klapka--bo to nie

> zgodne z przepisami

hmmm... IMHO bardzo drogo....

... ja za BRC sequent płaciłem 2700 (to też nie jakoś super tanio, ale u dobrego gazownika w łodzi). Pomysl kiedy Ci się to zwróci...

wlew mam pod klapką - i nawet nie koliduje z wlewem paliwa - u mnei nie było żadnego problemu "z przepisami"

Napisano
  • Autor

no wlasnie wiem ze drogo--przekonuja ze dobra insytalacja i dobre wtryski--z tego co slyszalem landi ma renome--zastanawiam sie czy warto doplacic i miec swiety spokoj i dobra pewna jakosc---daja tez calosc na kredyt zlosnik.gif

Napisano

> no wlasnie wiem ze drogo--przekonuja ze dobra insytalacja i

> dobre wtryski--z tego co slyszalem landi ma

> renome--zastanawiam sie czy warto doplacic i miec swiety

> spokoj i dobra pewna jakosc---daja tez calosc na kredyt

ja tam bym się nie pchał w tak drogą instalację ... i tak masz 2 lata gwarancji praktycznie we wszystkich ...

rozumiem różnice +- 300zł ... ale nie +1000zł :/ ... gaz sie zakłada po to żeby oszczędzć na paliwie, a nie poto zeby "go mieć" .. a przy tej cenie to troche będziesz musiał zrobić kilometrów zeby wyjść na zero

a to że przekonują .. wiesz ... kazdy przekonuje do tego co chce akurat sprzedać ... nie twierdze ze LR jest złe ... ale cena bardzo wysoka

Napisano

> witam--gazownik mnie przekonuje ze zdecydowanie warto

Do tego mini silniczka każda instalacja będzie dobra. Weź najtańszą sekwencję i będzie ok.

Oczywiście można dopłacić do szybszych i lepszych wtryskiwaczy , ale po co ?

Mój teściu nie tak dawno gazował swoją fabię 1.4. Zaplacił za sekwencję 2100zł.

Nie wiem co to (zapewne Stag + valtek) ale jest zadowolony smile.gif

Ma 2 lata gwarancji , więc co się przejmować ..

Według mnie do tak małego silnika bez sensu jest płacić tak dużą kasę ...

Napisano
  • Autor

mnie poniekad przekonuje do nich to ze za listwe matrixi reszte landi chca 2800--czyli cena w miare normalna--ale ostro namawiaja mnie na ta listwe z boscha--zdaje sie med--twierdza ze jest zdecydowanie najszybsza i najtrwalsza na rynku(nawet 300tys km icon_eek.gif)--samochod projektuje na jakies 120-150tys km--wiec chyba sie oplaca miec taki wynalazek hmm.gif

Napisano
  • Autor

rozmawialem ze specjalista lr z dzialu technicznego i twierdzi ze musza byc bardzo szybkie wtryski gdyz moga rozjezdzac sie mapy wtryskow--bo fiacik ma dosyc "delikatna elektronike"--nie chcialbym miec klopotow z checkami a oszczednosc 700zl w perspektywie np 5 lat to nie jest decydujacy argument--gostek powiada ze valteki moga sie sypnac nawet po 20tys km shocked.gif

Napisano

> rozmawialem ze specjalista lr z dzialu technicznego i twierdzi

> ze musza byc bardzo szybkie wtryski gdyz moga rozjezdzac

Taaa ....

W większości Ci "specjaliści" to osoby które mają na zadanie wyciągnąć na max kasę z kupującego , oferując im produkty na których mają największy zarobek i najmniej pracy ...

Według mnie masz małej mocy silnik i bez sensu jest ładować się w szybkie/drogie wtryski i itd ...

Według mnie szkoda kasy ...

Podzwoń po innych gazownikach i zapytaj się co oni oferują i w jakiej cenie.

A co do "awaryjności" to masz 2 lata gwarancji i jeśli by były problemy z wtryskami do gazownik musi Ci je wymienić/naprawić więc po co się przejmować smile.gif

Napisano
  • Autor

nie no "specjaista"--to raczej specjalista--rozmawialem z nim kilka razy i wykazuje sie szeroka znajomoscia tematu ;; wiecej gaziarzy ostrzega przed tym fiatem i delikatna elektronika---wiem ze gaz jest dla oszczednosci--ale nia za wszelka cene-"biednych ludzi nie stac na tanie rzeczy"--jesli tylko ta listwa ma taka zdecydowana przewage to mysle ze warto dolozyc--calosc powinna sie splacic po ok 25-30 tys km--zatem 1,5 roku--w zadnym banku nie kostane lokaty na tych warunkach zlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano
  • Autor

a powiedzcie jeszcze jaka powinna byc odleglosc pomiedzy listwa a dyszami--wiem ze jak najmniejsza ale ile 40 30cm hmm.gifhmm.gif a moze jeszcze mniej

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.