Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

problem z zapalaniem

Featured Replies

Napisano

witam,

mój problem wiąże się z zapalaniem (astra2 1.6 8V 75km 99r.).

Zdarza się to rzadko ale jak już nie może zapalić to trzeba startować 5-6 razy. Rano jest wszysto ok zapala za pierwszym razem. Przez dzień jak np postoi 2-3 godz to nieraz trzeba startować kilka razy. Wymieniłem zawór erg, świece, przed wymianą potrafił zgasnąć na skrzyżowaniu i obroty spadały do 500. Teraz nie gaśnie i obroty się równe ale czasami nie chce zapalić i świeci się kontrolka żółta check engine. W marcu założyłem instalacje lpg na gazie odpala lepiej i kontrolka automatycznie gaśnie jak się przełączy na lpg.

chciałbym za każdym razem odpalać na benzynie bo na lpg to nie jsst zbyt dobrze ale niekiedy nie chce zapalić.

Napisano

Witam.

Czy problemy nie zaczęły sie przypadkiem po założeniu instalacji LPG?

Kontrolka wskazuje, że pewnie mechanik zaoszczędził na którymś z emulatorów.

Napisano

sprawdzaleś błędy?

jesteś nowy to dam linke wink.gif

http://astra.autokacik.pl/

potem w zakładkach : ''astra f'' i dalej ''wykryj to sam''

edit

to G jest zauważyłem. to nie wiem, czy błedy tak łatwo pójda

Napisano
  • Autor

przed założeniem lpg było tak samo. Mechanik skasował błędy z kompa i wymienił zawór erg-a. Obroty się wyrównały już nie spadają ale z zapalaniem dalej jest ciężko. Dodam że 2 dni po skasowaniu błędów żółta kontrolka od silnika zapaliła się. Na lpg jest ok.

Napisano

Luknij do manuala który podał kolega nunu7. Jak będziesz miał w gnieździe odpowiednie piny to migaj. Jak nie to musisz podłączyć diagnoskop i odczytać błąd. Wtedy coś poradzimy. Jeśli czujesz się na siłach z elektroniki to możesz sobie zbudować interfejs do podłączenia Astry pod komputer. Szukaj pod hasłami ab-com, opel scanner, tech2 na pc.

Aha, uzupełnij profil i napisz sobie w podpisie jaki silnik. Będzie łatwiej doradzić w przyszłości waytogo.gif.

PS. W niektórych Astrach bez odpowiednich pinów można wymigać błędy wciskając pedał gazu i hamulca i włączyć zapłon.

Kody za pewne będą 4-cyfrowe.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.