Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zamek

Featured Replies

Napisano

witam

jak można naprawić zamek. w miejscu pokazanym przez strzałkę jest blaszka, która zamyka i otwiera wejście do zamka.

jak widać na zdjęciu blaszka nie zamyka wejścia. przypuszczam, że uszkodziła się sprężynka, która steruje automatycznie blaszką.

jak i czy w ogóle można to naprawić?

jak dostać się do zamka?

dzięki za radę.

fd68c991aeb56454.jpg

Napisano

> witam

> jak można naprawić zamek. w miejscu pokazanym przez strzałkę jest

> blaszka, która zamyka i otwiera wejście do zamka.

> jak widać na zdjęciu blaszka nie zamyka wejścia. przypuszczam, że

> uszkodziła się sprężynka, która steruje automatycznie blaszką.

> jak i czy w ogóle można to naprawić?

> jak dostać się do zamka?

> dzięki za radę.

Witam

Naprawić można tylko trzeba zdemontować tapicerkę z drzwi i wyjąć wkładkę. Delikatnie zdjąć osłonkę blaszaną powinna tam być sprężynka na kawałku mosiężnego wałeczka i blaszka trzeba to wszystko poukładać i zatrzasnąć przykrywką.

Jeśli części będą uszkodzone to napisz mogę Ci wysłać bo zostały mi po wymianie wkładek

pozdrawiam

Napisano

wejdz nz fiatpunto.org.pl iznajdz zrob to sam i poszukaj odpowiedniego artykulu-NAPRAWA ZAMKA TYLNEJ KLAPY

• 3 miesiące później...
Napisano

witam

Żeby nie zakładać nowego wątku... Co musze zrobić w mk1 aby wymienić wkładkę w drzwiach? Zdemontowałem tapicerkę drzwi i dalej nie wiem co dalej? Zamek jest przykryty jakimś plastikiem. Czy muszę odkręcić sruby, które znajdują się na boku drzwi, w celu wyjęcia całego zamka wraz z klamką?

Napisano

> nikt nie wie?

ja tez sie dolacze do pytania, musze wymienic wszysstkie wkladki w zamkach w punto 2 fl.... i tyz nie wiem jak sie do tego dobrac........

Napisano

Przede wszystkim przygotuj sobie stół i dobre narzędzia, szmaty, wd40 smile.gif

Ja robiłem w bagażniku - w ogóle się już nie otwierał, poprzedni właściciel powiedział, ze próbowali się włamać zeby.GIF ale okazało się, że tyle syfu się nazbierało, że dopiero po kąpieli w WD40 można było go rozebrać, wyczyścić i złożyć.

Rzeczoną sprężynkę - odwinąłem jeden zwój i założyłem, jak narazie działa smile.gif

Napisano

Mam kupione zamienne wkładki. Wymieniłem jedną w bagażniku (akurat wyjęcie tej było proste). Ale nie wiem jak wyjąć z drzwi. Konkretnie, czy muszę odkręcić śruby zamka i go wyjąć.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.