Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Hamulce pomoc z wyborem

Featured Replies

Napisano

witam

czas na zmiane i wybor padl na klocki EBC green stuff problem mam tylko z tarczami czy:

-EBC Standard

czy cos takiego tzw no name zeby.GIF :

-http://cgi.ebay.co.uk/BRAVO-CINQUECENTO-PUNTO-DRILLED-GROOVED-BRAKE-DISCS_W0QQitemZ300080376266QQcmdZViewItem?hash=item300080376266&_trkparms=72%3A1090|39%3A1|66%3A2|65%3A12|240%3A1318&_trksid=p3286.c0.m14

jak na moj gust wybor klockow ebc i tarcz bedzie lepszym wyborem ale wole sie jeszcze dowiedziec

Napisano

> nigdy w życiu nacinanych tarcz

Ja jeżdzę na nacinanych, nie szaleję za bardzo, i po roku klocków nie ma frown.gif , raptem 12 tys zrobione.

Napisano

bo one klocki nie ścierają tylko ścinają dlatego nacinanym tarczą mówię zdecydowanie nie

Napisano

...hmmm tacze... ja mam nacinane Brembo Max... tak zgadzam się nie ścierają tylko ścinają klocki... ale jaka skutecznośc zlosnik.gif warta każdej kasy!... jak dla mnie jest git, Polecam taką kombinację! ok.gif

Napisano

> witam

> czas na zmiane i wybor padl na klocki EBC green stuff problem mam

> tylko z tarczami czy:

> -EBC Standard

> czy cos takiego tzw no name :

> -http://cgi.ebay.co.uk/BRAVO-CINQUECENTO-PUNTO-DRILLED-GROOVED-BRAKE-DISCS_W0QQitemZ300080376266QQcmdZViewItem?hash=item300080376266&_trkparms=72%3A1090|39%3A1|66%3A2|65%3A12|240%3A1318&_trksid=p3286.c0.m14

> jak na moj gust wybor klockow ebc i tarcz bedzie lepszym wyborem ale

> wole sie jeszcze dowiedziec

ja bym bral tarcze EBC

u mnie wspolpracuja tarcze Brembo Max z klockami Ate - super zestaw ok.gif

Napisano

> ...hmmm tacze... ja mam nacinane Brembo Max... tak zgadzam się nie

> ścierają tylko ścinają klocki... ale jaka skutecznośc warta

> każdej kasy!... jak dla mnie jest git, Polecam taką kombinację!

skuteczność może i dobra jest, ale zwykłe brembo plus klocki ATE i jest ciut gorzej, a klocki wystarczają na dłużej

Napisano

> witam

> czas na zmiane i wybor padl na klocki EBC green stuff problem mam

> tylko z tarczami czy:

> -EBC Standard

> czy cos takiego tzw no name :

> -http://cgi.ebay.co.uk/BRAVO-CINQUECENTO-PUNTO-DRILLED-GROOVED-BRAKE-DISCS_W0QQitemZ300080376266QQcmdZViewItem?hash=item300080376266&_trkparms=72%3A1090|39%3A1|66%3A2|65%3A12|240%3A1318&_trksid=p3286.c0.m14

> jak na moj gust wybor klockow ebc i tarcz bedzie lepszym wyborem ale

> wole sie jeszcze dowiedziec

ja mam ebc na tarczach brembo i jest bardzo dobrze, trzeba tylko pamietac ze jak sa zupelnie zimne to skutecznosc 30%

Napisano

> skuteczność może i dobra jest, ale zwykłe brembo plus klocki ATE i

> jest ciut gorzej, a klocki wystarczają na dłużej

ja tez sie zastanawiam nad taka kombinacja... z jednej strony masz racje kolego... a z drugiej.. zobaczymy jak ci zabraknie 10 cm.. do zatrzymania... i schowiesz reflektory ze zdesiem w dupce jakiejs furki.. nie dosc ze zapłacisz za swoje to i za czyjes.. moim skromnym zdaniem hamulcy nigdy za mało... i warte sa tych pieniedzy... nawet co wspomniane 12tys... w koncu nie kosztuja jakis majatek... a jak zawitasz komus w bagazniku mozesz załowac ze nie kupiłes... to jest moja opinia.. oczywiscie ktos sie moze nie zgadzac.. bo rownie dobrze moze sie nic nie stac... i wypieprzysz po 12 tys klocki na hasiok... ale od myslenia sa mysliwi.. a strzezonego pan Bóg strzeze;] wybór nalezy do kolegi:]

Napisano

chcesz jakis fajny zetsaw hampli napisz na <priv> przedstawie oferte

Napisano
  • Autor

> chcesz jakis fajny zetsaw hampli napisz na przedstawie oferte

wiesz chetnie ale ja nie jestem w polsce a jak sie zaczniemy bawic w wysylke to mi sie to przestanie oplacac

Napisano
  • Autor

> a nie trzeba do tego zmieniac zacisków?

przy tarczach napisali ze pasuja do standardowych aut tzn :

They are dimensionally identical to original standard brake discs and require absolutely no modifications to the calipers.

sa takich smych rozmiarow i nie wymagaja modyfikacji zaciskow nie wiem tylko jak z klockami :/

Napisano

A co polecacie do ostrej rajdowej jazdy? Obecnie musz ecoś kupić i nie wiem czy wybrać coś z EBC czy Ferodo? EBC dotępne są tylko Green, a Ferodo? Jakie są ceny np.DS2500?

Napisano

> przy tarczach napisali ze pasuja do standardowych aut tzn :

> They are dimensionally identical to original standard brake discs and

> require absolutely no modifications to the calipers.

> sa takich smych rozmiarow i nie wymagaja modyfikacji zaciskow nie

> wiem tylko jak z klockami :/

mozliwe ze sie myle ale tak na oko i zdrowy chlopski to one sa sporo grubsze.

Napisano

> A co polecacie do ostrej rajdowej jazdy? Obecnie musz ecoś kupić i

> nie wiem czy wybrać coś z EBC czy Ferodo? EBC dotępne są tylko

> Green, a Ferodo? Jakie są ceny np.DS2500?

nie wiem jak wypadaja green do 2500 bo na tych drugich nie jezdziłem

ale ebc hamuja fajnie(łatwo wyczuwalny moment blokowania) na alu nie udało mi sie ich jeszcze ugotowac nawet po kilkunastu okrazeniach na słomczynie

Napisano

Ja mam u siebie DS Peformance (dawne DS2000) z gładkimi Brembo i zestaw jest naprawde bardzo fajny.. klocki to koszt pomiedzy 180 a 200 PLNów, ceny tarczy nie pamietam... w sumie z innymi hamplami nie miałem do czynienia, ale kilka osób jeździło moim samochodem i była pod wrazeniem hamulca...

Napisano
  • Autor

> mozliwe ze sie myle ale tak na oko i zdrowy chlopski to one sa sporo

> grubsze.

no to teraz mnie przestraszyles i nie wiem czy warto kupowac bo juz chcialem zamawiac :/ napisalem do nich czy ten zestaw na 100% pasi do sportasiowego zacisku zobaczymy co odpisza jak cos to jutro zamowie

Napisano

> no to teraz mnie przestraszyles i nie wiem czy warto kupowac bo juz

> chcialem zamawiac :/ napisalem do nich czy ten zestaw na 100%

> pasi do sportasiowego zacisku zobaczymy co odpisza jak cos to

> jutro zamowie

nie pasuje. seria ma 11mm grubosci a tu widac ze dziura w srodku ma ok 5mm wiec warstwy ciernej przypadałoby jakies 3mm na strone-nie da rady.kup sobie gładkie brembo i do tego jakis fajny klocek typu performance albo ebc i bedzie pewne. a na tym wynalazku to jakos nie słyszalem zeby ktos jezdzil wiec nie wiadomo jak bedzie hamowac.

Napisano
  • Autor

> nie pasuje. seria ma 11mm grubosci a tu widac ze dziura w srodku ma

> ok 5mm wiec warstwy ciernej przypadałoby jakies 3mm na

> strone-nie da rady.kup sobie gładkie brembo i do tego jakis

> fajny klocek typu performance albo ebc i bedzie pewne. a na tym

> wynalazku to jakos nie słyszalem zeby ktos jezdzil wiec nie

> wiadomo jak bedzie hamowac.

ale to tylko zdjecie moze byc z innych tarcz popatrz ze pisza ze tarcza ma 11mm grubosci wiec jest taka jak standard. jak na moje rozumowanie i to co jest tam napisane (a nie patrzac na zdjecia) to beda pasic. co do brembo myslalem od samego poczatku ale niech mi ktos w UK znajdzie zwykle tarcze do cienkiego nawet na ich stronie (http://www.bremboshop.co.uk/) nie ma standardow tylko max i sport wiec kupa :/

edit:

DIAMETER(srednica): 240.5mm

THICKNESS(grubosc): 11mm

OFFSET: 40mm

Napisano

czyli ze te o ktorych mowa wcale nie sa wentylowane?

a jak sie maja cenowo produkty ebc? moze to bedzie latwiej dostac.

Napisano
  • Autor

> czyli ze te o ktorych mowa wcale nie sa wentylowane?

> a jak sie maja cenowo produkty ebc? moze to bedzie latwiej dostac.

pewnie nie jedynie nawiercane i naciete. ebc standardowe tarcze plus klocki green stuff sa za ta sama cene tylko czy tarcza bedzie tak dobra jak ta omp (jesli wogole jest ona dobra)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.