Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

kupno vectry C 1.9 CDTI

Featured Replies

Napisano

Witam

Przymierzam siędo zmiany auta. Obecnie jeżdżę astrą II kombi z 2004 roku z silnikiem 2.0DTI 101KM. Mam ją od roku, jestem z niej baaaardzo zadowolony. Zawsze jednak marzyla mi się vectra C. W zeszłym roku już chcialem szukać vectry C i to najlepiej GTSa ale jakoś tak wyszło, ze starczyło tylko na astrę II chociaż jak już wspomniałem młodą no i bardzo mnie zadowalajacą do tej pory.

Teraz jednak juz jestem zdecydowany a i środki tzn. PLNy smile.gifpowinny być na kupno wymarzonej vectry C. Przeglądałem ogloszenia i kurcze mało tych GTSów jest, bardzo chciałbym GTSa jednak nie dość że mało to od razu wyżej są cenione. Zdecydowaliśmy z żoną ze w takim razie niech będzie kombi wink.gif

Jako, że z obecnego diesela jestem super zadowolony to vectrę też chcę diesela no i wiadomo, że nie moze jeździć gorzej niż obecny, takie mam podejście i już.

Rozważam w związku z tym tylko silniki 1.9 cdti. Rocznik najchętniej 2005 przed liftem, ewentualnie 2004. Wiem tyle, ze są 120KM i 150KM, ten słabszy jest 8V a ten mocniejszy 16V, podobno hmm.gif

Powiedzcie mi, ktory z tych silników:

- mniej pali ? ile ?

- lepiej jeździ chociaż to chyba jasne jest wink.gif

- cichszy jest ?

- mniej awaryjny

-czy rozrząd jest na pasku czy łańcuchu?

- jesli na pasku to co ile wymiana żeby nie trafic na takiego tuż przed wink.gif

No i czy wogóle 120KM daje radę w budzie kombi vectry C ? Jak pisalem chcialbym aby każdy nastepny mój samochód był choć trochę dynamiczniejszy od poprzedniego.

Jakie skrzynie biegów brać pod uwagę ? Widze na niemieckich portalach ogłoszeniowych, ze te 150KM mają 6 biegową ręczną albo 6 stopniowe automaty. Warto szukać z automatem ? Czy w tych 120KM jest podobnie ze skrzyniami ?

Na jakie typowe dla vectry C rzeczy tak wogóle zwracać uwagę jak będę jakas oglądać ?

Z gory dzięki za pomoc.

Napisano

Przed liftem to raczej nie kupisz 1,9CDTI. Wtedy były 2,0 i 2,2 DTI. Właśnie po lifcie wprowadzono 1,9

Napisano
  • Autor

> Przed liftem to raczej nie kupisz 1,9CDTI. Wtedy były 2,0 i 2,2 DTI.

> Właśnie po lifcie wprowadzono 1,9

kupię kupię, już patrzyłem, cdti weszły w 2004 grinser006.gif

Napisano

> kupię kupię, już patrzyłem, cdti weszły w 2004

ja mam 1,9cdti od 3 tygodni wiec wiele nie powiem, poza tym ze ponoć ma sie dotrzeć, gdyż narazie mam spalanie na poziomie 10,5 l/100 przy przejechanych 700km - tylko miasto i 100km szalenstwo na autobanie (jazda testowa). Generalnie autko jest super, dynaimiczne na kazdym biegu - skrzynia 6tka

Napisano

Mój kolega właśnie odebrał cdti 120 KM kombi. Rocznik 2007, skrzynia 6, manual. Miałem okazję się przejechać. Bardzo przyjemne auto, chociaż machanie nie jest już dla mnie przyjemnością, a tam namachać się trzeba.

Spalanie: po mieście te 8 trzeba liczyć. Bez szaleńst, spokojna jazda. Oczywiście znajdą się tu tacy, którzy stwierdzą, że 5-tkę pali. Nie wierzę. Widziałem na własne oczy, 8 literków przy spokojnej jeździe po mieście z klimą BEZ KORKÓW !!

Czy silnik daje radę? Tak, bez problemu. Skrzynia jest dobrze zestopniowana i ostatnie co można powiedzieć, że to zawalidroga.

Ogólnie przyjemne auto.

P.S. Koszmarne fotele.

Napisano
  • Autor

> Spalanie: po mieście te 8 trzeba liczyć. Bez szaleńst, spokojna

> jazda. Oczywiście znajdą się tu tacy, którzy stwierdzą, że 5-tkę

> pali. Nie wierzę. Widziałem na własne oczy, 8 literków przy

> spokojnej jeździe po mieście z klimą BEZ KORKÓW !!

hmmm hmm.gif, moja obecna astra 2.0DTI pali mi w cyklu 80-90% miejskim nie wiecej jak 6,5 litra, az nie chce mi sie wierzyc ze nowe 1.9cdti spaliłoby az 8 yikes.gif

myślę, ze jednak wszystko kwestia kierowcy i rodzaju miasta

> P.S. Koszmarne fotele.

kurcze, kiedys jechałem vectrą c ponad 2300km w ciagu 3 dni i powiem, że absolutnie wogole nie czułem jakiegoś dyskomfotu siedzenia, zresztą to był własnie pierwszy moment kiedy vectra c przypadla mi tak do gustu a była to co prawda 2.2 benzynka

Napisano

> hmmm , moja obecna astra 2.0DTI pali mi w cyklu 80-90% miejskim nie

> wiecej jak 6,5 litra, az nie chce mi sie wierzyc ze nowe 1.9cdti

> spaliłoby az 8

Duże i bynajmniej nie lekkie auto. Uwierz mi że styl jazdy nad wyraz spokojny. Spalanie 8 litrów bez korków po Warszawie.

> myślę, ze jednak wszystko kwestia kierowcy i rodzaju miasta

> kurcze, kiedys jechałem vectrą c ponad 2300km w ciagu 3 dni i powiem,

> że absolutnie wogole nie czułem jakiegoś dyskomfotu siedzenia,

> zresztą to był własnie pierwszy moment kiedy vectra c przypadla

> mi tak do gustu a była to co prawda 2.2 benzynka

Kolega przesiadł się z Puga 607. Ja jechałem po tym jak wysiadłem z Omegi. Być może stąd nasze odczucia.

Napisano
  • Autor

> autobanie (jazda testowa). Generalnie autko jest super,

> dynaimiczne na kazdym biegu - skrzynia 6tka

6stka ręczna czy automat ?

jak ręczna to jak się jeździ w miescie ? dużo machania lewarkiem ?

Napisano

> 6stka ręczna czy automat ?

> jak ręczna to jak się jeździ w miescie ? dużo machania lewarkiem ?

ręczna (a bylem juz przywyczajony do automaty - 1,5roku jezdzilem yariska z automatem) i powiem Ci że się szybko przyzwyczaiłem, jest bardzo elastyczny na biegach od 3 do 6 więc spoko

Napisano

> hmmm , moja obecna astra 2.0DTI pali mi w cyklu 80-90% miejskim nie

> wiecej jak 6,5 litra, az nie chce mi sie wierzyc ze nowe 1.9cdti

> spaliłoby az 8

> myślę, ze jednak wszystko kwestia kierowcy i rodzaju miasta

Oj nie, to realne spalanie; a w zakorkowanych Wrocławiach czy Warszawach może być więcej. Nie wiem dlaczego niektórzy się upierają, że trzeba wachlować biegami bo ja jakoś nie widzę zbytniej różnicy w porównaniu do swojej laguny, tylko 1ka jest nieco krótka.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.