Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dymz kolumny kierownicy

Featured Replies

Napisano

Witam serdecznie, jako że przepisy dotyczące jazdy na światłach są jakie są, dopiero dziś zauważyłem pewną usterkę w moim uno. Przy zapalonym silniku i WYŁĄCZONYCH światłaz z kolumny kierownicy wydobywa się dym icon_eek.gif domyślam się że pewnie następuje jakieś zwarcie, jutro planuje się tym zająć, chciałbym tylko wiedzieć czy może ktoś miał już taki problem i naprowadzi mnie gdzie przyczyna? smile.gif

Pozdrawiam

Napisano

Przełącznik zespolony 30.GIF

Napisano

> z kolumny kierownicy

> wydobywa się dym

ach to o to chodzi ?! bo już się zastanawiałem (po przeczytaniu tytułu postu), gdzie mam dymz w kolumnie kierowniczej i co to takiego.... icon_eek.gifhahaha.gifhahaha.gifhahaha.gif

Napisano

wpysk.gif> Przełącznik zespolony

No co ty, to nowy tuningowy gadżet przypominający o zapaleniu świateł (dla niesłyszących), dla słyszących jest gadżet z efektem dźwiękowym biglaugh.gif

Napisano
  • Autor

> ach to o to chodzi ?! bo już się zastanawiałem (po przeczytaniu

> tytułu postu), gdzie mam dymz w kolumnie kierowniczej i co to

> takiego....

Heh sorka dopiero teraz zauważyłem smile.gif W sumie nie miałem czasu się tym zająć bo dziś rozbierałem uniacza zeby.GIF Przygotowuje go do robienia podłogi ale mam pewien problem... nie potrafie wyciągnąć przednich foteli sciana.gif przednie śruby oczywiście odkręciłem ale za chiny nie wiem jak wyciągnąć je z tech prowadnic :/ Jakieś podpowiedzi? smile.gif

Napisano

w środku szyn są wygięta blaszki, po prosty trzeba ją dogiąć do środka i fotel się wysunie 270751858-jezyk.gif

Napisano

> Heh sorka dopiero teraz zauważyłem W sumie nie miałem czasu się tym

> zająć bo dziś rozbierałem uniacza Przygotowuje go do robienia

> podłogi ale mam pewien problem... nie potrafie wyciągnąć

> przednich foteli przednie śruby oczywiście odkręciłem ale za

> chiny nie wiem jak wyciągnąć je z tech prowadnic :/ Jakieś

> podpowiedzi?

Musisz kolego naprostować na prowadnicy regulacji siedzenia taki dzyndzelek smile.gif i zejdzie gładko, powodzenia! zlosnik.gif

Napisano

styki na przełączniku zespolonym się wypalają ale radziłbym lepiej tam zajrzeć żeby nie było coś innego. wink.gif Mi już półtora roku temu się dymiło, czasami jeszcze teraz. Przełącznik do wymiany w całości bo jest nierozbieralny. beksa.gif da się z tym jeździć, u mnie objaw wypalonych styków widoczny jest przy przełączaniu świateł z krótkich na długie, krótkie gasną a długie nie zdążą się jeszcze zapalić i przez ułamek sekundy w nocy jadę bez świateł. 270751858-jezyk.gif

Napisano

> styki na przełączniku zespolonym się wypalają ale radziłbym lepiej

> tam zajrzeć żeby nie było coś innego. Mi już półtora roku temu

> się dymiło, czasami jeszcze teraz. Przełącznik do wymiany w

> całości bo jest nierozbieralny. da się z tym jeździć, u mnie

> objaw wypalonych styków widoczny jest przy przełączaniu świateł

> z krótkich na długie, krótkie gasną a długie nie zdążą się

> jeszcze zapalić i przez ułamek sekundy w nocy jadę bez świateł.

No u mnie tez było ze po włączeniu zapłonu ulatniał dym. I w ASO rozebrali i sprawdzili każdy część i nie znaleźli jakiś spalonego, wszytko wygląda jak nowe nawet stacyjka.

Napisano

> No co ty, to nowy tuningowy gadżet przypominający o zapaleniu

> świateł (dla niesłyszących), dla słyszących jest gadżet z

> efektem dźwiękowym

Taaa.. Przez ten gadzet - musiałem "cuda wianki" kiedyś robić rotfl.gif

Napisano

> tam zajrzeć żeby nie było coś innego. Mi już półtora roku temu

> się dymiło, czasami jeszcze teraz. Przełącznik do wymiany w

> całości bo jest nierozbieralny. da się z tym jeździć, u mnie

> objaw wypalonych styków widoczny jest przy przełączaniu świateł

> z krótkich na długie, krótkie gasną a długie nie zdążą się

> jeszcze zapalić i przez ułamek sekundy w nocy jadę bez świateł.

Bo niestety trzeba poprawić fabrykę i dac przekaźniki na światła 270751858-jezyk.gifgrinser006.gif

Ale robią to tylko ci, którzy będą dalej jeździć uniakiem, albo ci, ktorzy mają dość wymian przełącznika hahaha.gif

Napisano

> tam zajrzeć żeby nie było coś innego.

w moim przypadku okazało się że przełącznik zespolony był w porządku a za to zaśniedziałe były styki w plastikowej kostce doprowadzającej zasilanie do przełącznika zesp. Tak grzało że tą kostkę trochę przytopiło. Przeczyściłem styki i jest ok:)

Napisano
  • Autor

> w środku szyn są wygięta blaszki, po prosty trzeba ją dogiąć do

> środka i fotel się wysunie

Hmm dziś tam zajrzałem i zdziwko smile.gif Blaszek nie znalazłem, tzn w prowadnicy (czyli ten przyspawanej do nadwozia nie do fotela) jest taka blaszka blokująca ale ona jest tylko z przodu a przez przód nie da raczej rady wyjąć bo miejsca mało, z tyłu tych blaszek nie ma. Nie wiem może źle zrozumiałem... proszę o dokładniejsze wytłumaczenie smile.gif jak by co zrobiłem zdjęcie tego mega skomplikowanego mechanizmu jak by ktoś mógł orientacyjnie zaznaczyć gdzie mam szukać, nie chce poodginać czegoś nie potrzebnie hehe smile.gif

post-119226-14352496403561_thumb.jpg

Napisano

> Hmm dziś tam zajrzałem i zdziwko Blaszek nie znalazłem, tzn w

> prowadnicy (czyli ten przyspawanej do nadwozia nie do fotela)

> jest taka blaszka blokująca ale ona jest tylko z przodu a przez

> przód nie da raczej rady wyjąć bo miejsca mało, z tyłu tych

> blaszek nie ma. Nie wiem może źle zrozumiałem... proszę o

> dokładniejsze wytłumaczenie jak by co zrobiłem zdjęcie tego

> mega skomplikowanego mechanizmu jak by ktoś mógł orientacyjnie

> zaznaczyć gdzie mam szukać, nie chce poodginać czegoś nie

> potrzebnie hehe

Jakieś dziwne te prowadnice posiadasz yikes.gif na 99% wyjmuje sie w tył, bo sam to kilka razy robiłem, przesuń fotel maksymalnie w przód i szukaj tego badziewiu, co blokuje fotel przed wypadnięciem mlotek.gif

Napisano

te blaszki są z obu stron! Ona jest w tej czerwonej szynie. A weź i przyjrzyj się bliżej może jest już zagięta albo wycięta? Fotel wysuwasz właśnie z tej prowadnicy do tyłu. Innych zabezpieczeń fotela nie ma. jak nie ma blaszek to ciągnij fotel do tyłu równomiernie to ładnie wyjdzie. smile.gif

Napisano
  • Autor

> Jakieś dziwne te prowadnice posiadasz na 99% wyjmuje sie w tył, bo

> sam to kilka razy robiłem, przesuń fotel maksymalnie w przód i

> szukaj tego badziewiu, co blokuje fotel przed wypadnięciem

Tak udało się smile.gif Fakt, blaszki były z tym że z jednej strony była odgięta i dlatego nie mogłem znaleść zeby.GIF fotele usunięte smile.gif jutro dalsza część zabawy w rozbieranie zeby.GIF

Dzięki smile.gif

A co do dymzu (:D) to dzięki za wszystkie wypowiedzi jutro postaram się też rozmontować ten element (heh jak ja to potem wszystko do kupy złoże)

A tak jeszcze przy okazji żeby nowego tematu nie zakładać, pod wykładziną w miejscach nóg z tyłu jest taki pulchny materiał zakładam że wyciszający, niestety mój jako że mam troche dziur w podłodze nie nadaje się za bardzo do ponownego użycia, czym by można było to zastąpić? Może jest coś co jeszcze lepiej będzie się sprawdzać? smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.