Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Mocowanie fotela kierowcy

Featured Replies

Napisano

Wczoraj podczas przykręcania fotela kierowcy zepsułem gwint na śrubie i w nakrętce,na tej którą przytwierdzony jest fotel do podłogi w samochodzie (chodzi o śrubę z przodu po prawej stronie fotela kierowcy). W z wiązku z tym moje pytanie czy ta nakrętka (która jest zamocowana w podłodze) jest wymienna i czy trudno ją się wymienia?? Domyslam się że będę musiał zciągnąć wykładzinę podłogi żeby sie tam dostać ale czy w tej belce w której jest ta nakretka jest jakiś otwór przez który da się to wymienić?? Może ktoś przerabiał już taki problem i wie jak sobie poradzić z tym.

Będę wdzięczny za rady.

I jeszce jedno jeżeli ta nakrętka jest do kupienia jako osobna część to może ktoś mi podać numer katalogowy bo nie mogę tego znaleźć w eperze.

Napisano
  • Autor

> rozwiercić i przegwnintować

rozumie że to nie jest wymienna część i zostaje tylko takie rozwiązanie??

Napisano

> rozumie że to nie jest wymienna część i zostaje tylko takie

> rozwiązanie??

poszukaj wątku o konserwacji podłogi, są zdjęcia bez wykładziny, pooglądasz sobie jak to tam jest

ale imho najmniej destrukcyjne będzie rozwiercenie i przegwintowanie

Napisano

Dawno tam nie zaglądalem- ale o ile pamiętam to po wyciągnięciu wykładziny i tak nie masz możliwości wyjęcia tej płytki- sprawdź lepiej czy od spodu samochodu czy nie ma tam dojścia do nich.

Jeśli od spodu nie bedzie nic widoczne- to faktycznie trzeba próbować ściągać tą wykładzine.

Na pewno najprościej jest rozwiercić i przegwintować pod nową śrube- ale ja bym osobiście i tak wymienił.

Napisano
  • Autor

> ale imho najmniej destrukcyjne będzie rozwiercenie i przegwintowanie

rozwierceniem i przegwintowaniem też bedzie problem bo ta płytka już się cała kreci więc trzeba będzie ją wcześniej jakoś unieruchomić i pewnie bez spawania się nie obejdzie.

Jutro to ro rozbiore i zobacze co i jak. Jak nie będzie podejścia do wymiany to przyspawam tą płytkę a później zrobie tak jak radzisz rozwierce i przegwintuje na większy rozmiar.

dzięki za rady

Napisano

Spokojnie się da -trzeba przyspawać mową blachę z nagwintowanym otworem-będzie lepiej niż oryginał wink.gif

Napisano
  • Autor

> Spokojnie się da -trzeba przyspawać mową blachę z nagwintowanym

> otworem-będzie lepiej niż oryginał

A po zdjęciu tapicerki da radę to blachę tam jakoś wcisnąć i przyspawać??

Napisano

> A po zdjęciu tapicerki da radę to blachę tam jakoś wcisnąć i

> przyspawać??

Tak-nawet nie trzeba zdejmować tapicerki tylko obłożyć mokrą szmatką i spawać migomatem-mnie się obkręciła w około -teraz jest pospawana wink.gif

Napisano
  • Autor

> Tak-nawet nie trzeba zdejmować tapicerki tylko obłożyć mokrą szmatką

> i spawać migomatem-mnie się obkręciła w około -teraz jest

> pospawana

No u mnie nie dość że się obkręciła to jeszcze jest gwint zwalony a jak by tego było mało to tkwi w tym wszystkim śruba wkręcona do połowy i ani w lewo z nią ani w prawo bo kręci się całość.

Jutro to rozbiorę i będę dumał.Podejrzewam że na dzień dobry będę musiał obciąć kontówką tą śrube bo inaczej nie zdemontuje fotela.Później wykrecić resztę tej śruby i dopiero myśleć co z ta płytką zrobić.

dam znać jutro jak to wygląda i co udało mi się zdziałać

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.