Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

długie odpalanie zimnego silnika / zawieszające obroty

Featured Replies

Napisano

Witam w moim stilaczu by odpalić zimny silnik muszę zakręcić kilka razy rozrusznikiem na ciepłym odpala na dotyk szukając po necie wychodzi na to że winny może być czujnik temperatury wody

i tu się zaczynają schody

mógłby mi ktoś znaleść na allegro taki czujnik ? bo ja niestety nie potrafię ...

do stilo praktycznie nie ma części !

silnik 1,6 stilo z roku 2003

byłbym wdzięczny za pomoc .

kolejna sprawa czasem również na zimnym zawieszają mi się obroty .

tzn. jadę sobię na dwójce silnik ma 2000 obr wciskam sprzęgło i się toczę na luzie a obrotki dalej na 2000 obr dopiero jak się zatrzymam lub po dłuższej chwili obroty spadają do obrotów biegu jałowego ...

co to może być ? silniczek krokowy ?

Napisano

> co to może być ? silniczek krokowy ?

jeżeli chodzi o obroty to miałem kiedyś coś takiego w CYTRYNIE SAXO 1.4 wyczyściłem silniczek krokowy i dalej było tak samo, dopiero wypompowanie benzyny ze zbiornika i nalanie nowej z innej stacji pomogło, miałem tak dwa razy, ale za drugim razem nie czyściłem krokowego tylko wylałem paliwo i zatankowałem nowe yay.gif

Napisano

> do stilo praktycznie nie ma części !

Eee tam nie ma icon_rolleyes.gifA te 44 strony to mało? wink.gif

Problem z odpalaniem - podejrzewam rozrusznik. U mnie problem z odpalaniem był akurat odwrotny, na zimnym odpalał od razu, na ciepłym nie chciał. Uszkodzony był automat w rozruszniku, da się to naprawić.

Co do nieschodzących obrotów - pewnie uszkodzenie silnika krokowego w przepustnicy. Mam podobnie angryfire.gif Silniczek jest zintegrowany z przepustnicą, więc tylko wymiana całego korpusu - droga! wrrr.gif Czyszczenie nie pomaga, przepustnica we wczesnych 1.6 jest po prostu wadliwa sciana.gif Może po liftingu dali jakiś model pozmianowy gdzie nie ma problemu falujących / utrzymujących się obrotów? hmm.gif

• 4 miesiące później...
Napisano

Odgrzebuję kotleta, bo podobny problem mam, tzn utrzymujące się obroty mimo naduszonego sprzęgła frown.gif

A odgrzebuje żeby zapytać czy ktoś miał identyczny problem i go rozwiązał? W postach wyżej nie ma jednoznacznej odpowiedzi, tylko domysły.

Dodam, że nie jest to regularne, dzieje się rzadko, ale jednak się zdarza i to bez znaczenia czy silnikowi ciepło czy zimno.

Jak sądzicie, czy to, że nie naciskając gazu raz jeździ na dwójce szybko a raz muli wynika z problemu wyżej?

Napisano
  • Autor

ja przyznam że jeszcze się nie zabierałem za to gdyż jest za zimno 270751858-jezyk.gif na wiosne będę czyścił pierw przepustnicę ... dodam że u mnie jeszcze falują obroty ... na początku było delikatnie teraz już bardziej czasem potrafi zgasnąć

co ciekawe ... ostatnio pogoniłem fiuta trochę (gwałtowne przyspieszenie do ok 6000 obr na 2 biegu ) i nic nie falowało po tym hmm.gif po kilku dniach jest po staremu

Napisano

Czyszczenie przepustnicy raczej na falowanie obrotów pomoże ok.gif

Mi pomogło, ale zawieszania obrotów już nie ruszyło.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.