Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

drgania - małe obroty

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich!;)

Ja też dołączyłem do użytkowników Stilo;). Mam dokładnie Stilo MW 1,9 . Samochód sprowadzony z Niemiec, książka jakaś jest, ale te przeglądy raczej wpisane tak "se"..Byłem w ASO go sprawdzić, wszystko wyszło ok, tylko simmerbloki do wymiany. Także zdecydowałem się na niego;). Mam taki mały problem, mianowicie, nie wiem czy na początku nie zauważyłem, ale na małych obrotach, np. na światłach w mieście czy korku, silnik zaczyna dość głośno chodzić i tył samochodu, przy szklanej otwieranej klapie, dostaje drgań, tzn. mam wrażenie, że to ta szklana klapa. Jest to trochę uciążliwe. Jednak gdy tylko lekko nacisnę pedał gazu te drgania znikają i słychać tylko klekocik silnika. Co to może być? I jaki ewentualnie jest sposób by rozwiązać ten problem?? Z góry bardzo dziękuję za wszelkie pomocne;) komentarze.

Napisano

Czyli jak zwykle tutaj się witamy i prośba o uzupełnienie profilu ! ok.gifwink.gif

Napisano

Sam mam też MW i u mnie w klapie nie drgała otwierana szyba tylko to całe plastikowe "ustrojstwo" pod nią, okazało się że ta plastikowa osłona działa jak tuba i każde drganie jest bardzo głośne. Co pomogło ? Zdjąlem parę zaślepek i mocno dokręciłem śruby osłonki do klapy i teraz jestok.gif

Napisano

zanim zaczniesz patroszyć tył podjedź gdzieś na kanał niech ocenią poduszki pod silnikiem. To że pupa dzwoni to przypadek. Auto wpada w rezonans i dzwoni najsłabsze ogniwo. Wyciszenie tyłu to półśrodek. Spowoduj wpierw niewpadanie auta w rezonans ( ustabilizowanie silnika nowymi poduchami które będą prawidłowo tłumić wibracje ) a potem będziemy dłubać w plastikach 20.GIF

Napisano
  • Autor

dzięki! Przy najbliższej okazji podjadę zerknąć na te poduszki i zobaczymy. A czy podregulowanie silnika by coś pomogło? Bo minimalnie troszeczkę wyższe obroty by te drgania załatwiły.

Napisano
  • Autor

aha, a jaki jest ewentualnie koszt wymiany takich poduszek?

Napisano

> dzięki! Przy najbliższej okazji podjadę zerknąć na te poduszki i

> zobaczymy. A czy podregulowanie silnika by coś pomogło? Bo

> minimalnie troszeczkę wyższe obroty by te drgania załatwiły.

screwy.giffaint.gif znaczy się ... można po twojemu tylko to tak trochę partyzantką trąca wink.gif Zamiast jeśc zupe łyżka ty chcesz szybciej machac widelcem 20.GIF

Poto spece z fiata ustawili motor na takich obrotach a nie innych zeby mu dobrze bylo i optymalnie. Nie poprawiaj fabryki

Napisano
  • Autor

ok, rozumiem 270751858-jezyk.gif. To zapytam o poduszki w takim razie, bo czasem to mnie ucho boli wręcz od tego rezonansu. A jaki jest koszt? Można to gdzieś zrobić u mechanika, czy tylko serwis?

Napisano

> . To że pupa dzwoni to przypadek. Auto

> wpada w rezonans i dzwoni najsłabsze ogniwo. Wyciszenie tyłu to

> półśrodek.

Ja osobiście jeszcze nie widziałem diesla który by lekko nie drgał (po prostu taki urok, zresztą po to stosują koło dwumasowe by te drgania zminimalizować bo wyeliminować się ich nie da) A jak masz gdzieś śrubki poluzowane to choćby nie wiem jak zminimalizował drgania to i tak je będzie słyszeć waytogo.gif

Napisano
  • Autor

Pyrrus, wiem, że diesel to i drgania, ale te są zbyt uciążliwe dla ucha. Po dłuższym postoju w korku naprawdę czujesz to w uszach., nie sądzę, że jest to normalny odgłos. Po prostu po wrzuceniu na luz przez chwilę słychać pracę silnika, ale później z tyłu budy pojawiają się drgania i taki jakby buczenie. Napewno tak to ma nie wyglądać smile.gif.

Napisano

No to pisze przecież byś zerknoł na tylną klapę, od środka jest ona obudowana takim dużym czarnym plastikiem, który przykrywa blachę i żarówki. Ja miałem takie dudnienie przez 1 tydzień i też tylko na małych obrotach, potem przypadkiem na włączonym silniku otwarłem klapę i zauważyłem że to ta obudowa tak dudni i drga, dokręciłem 2 śrubki i oki, a wierz mi w aucie z tyłu nie szło wysiedzieć cool.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.